Thursday, February 7, 2013

BUKAN IKLAN YE..TAPI KALAU NAK MENCUBA APA SALAHNYA


Assalamualaikum
acik bukan buat iklan
saja nak cerita..he he
 dulu disini ada kedai nasi arab
sekarang sudah tukar pemilik..en.suami acik yang 
memang nya peramah tu..siap bertanya lagi
katanya baru 2 bulan dibuka
Lazeez nasi arab ni disenawang pun ada satu
acik pernah pergi..tapi ada nasi arab sahaja
 yang di Seremban2 ni..ada nasi kabsah
ada roti..nama lupa dah
ada pulak kentang goreng bagai
tapi acik tak order
nasi dan roti pun tak habis dah kenyang
kesedapan nasinya buat acik teringat2.
sop dia memang sedap..tapi tak de gambar 
 lupa nak ambil gambar

acik kongsikan disini..sebab..
acik pernah pi belajar mengaji ngan ustaz
tuan punya kedai ni.
dan sampai sekarang masih lagi mengajar

oklah jumpa lagi,Insyaallah

34 comments:

  1. Salam pagi Acik..

    Ummi pun suka makan makanan Arab ni, terutama nasi Mandey. Nasi tu nampak sedap Acik, jauh pulak ummi nak terjah, hehe..

    ReplyDelete
  2. Acik....alamat penuhnya...?
    Seremban 2 tu mcm besar gak tu....yg sy tau area2 jusco je....kwsan lain...mmg failed...! hihi.....

    ReplyDelete
  3. Hr tu saya n anak2 cari Lareez kt senawang tu...x jumpa pun. Akhirnya gi Damsyik jer!

    ReplyDelete
  4. Salam Acik Erna,

    En. suami saya suka sangat nasi arab... baru2 ni baru berjumpa nasi arab yang power di ss19 tak tahu apa nama kedainya.. ini semua bermula apabila menunaikan haji 6 tahun lepas... kat sana en suami asyik makan nasi arab berdua dgn saya... satu bekas boleh kongsi 2 orang... punya banyak tu :D

    ReplyDelete
  5. Famili saya suka sangat makan nasi Arab coz nasinya lembut aje kan...tapi kitorang selalu makan nasi arab yang kat Masjid Negeri Shah Alam aje...

    ReplyDelete
  6. tq 4 d info kak.. balik kampung sok buleh singgah..

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lagi rasa Nasi Arab ni kak..kat Sabah ni lg susah nak jumpa..takde org jual kot..:)
    Ada rezeki balik Smnanjung nti, boleh lah pegi makan..hehe..

    ReplyDelete
  8. Boleh saya cuba ni kalau ke seremban .... ngeee

    ReplyDelete
  9. teringin nak makan nasi arab..kat Sp ni tak dak restoran yang menjualnya..kalau kat gerai2 tu adalah tapi tak sedap.

    ReplyDelete
  10. adoii..sedapnya nampak kak erna.. entah bila boleh cuba ni..

    ReplyDelete
  11. kat seremban 2 tu kat area mane ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik viva..seremban 2 tu..kedainya belakang pejabat amanah raya,,area mahkamah seremban dua..alamat jalan S2 D39

      Delete
    2. oo..tapi tau area jusco dan spital columbia je kalau kat s2 tu..tapi kalau nak buleh je gps..hehe

      Delete
  12. Kat Senawang tu, part yg area Giant tu ekk? Macam sedap jer... Bagilaha ddress kak.

    ReplyDelete
  13. Assalam Acik Erna

    Nasi Arab dan geng sewaktu dgnnya memang kegemaran mamawana... sedapnyerrr

    ReplyDelete
  14. Nak try lah acik. Kat mano ni? Dokek dgn Justlife tu ko? Nampak sodap. Tak jadilah makan sup sayur cen ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aidah..kodai mulao2 jumpo..kodai ujung tu justlife kan

      Delete
  15. mmg sedap pekena nasi arab.sepinggan boleh kongsi berdua. punyalah banyak.

    ReplyDelete
  16. Salam..macam menarik juga nasinya....pasti sedap ni

    ReplyDelete
  17. satu hari boleh dicuba bila PM balik Seremban nanti...:)

    ReplyDelete
  18. Oleh kerana jauh, saya tumpang sedap tengok gambaq kat blog Acik sajalah :)

    ReplyDelete
  19. tak semestinyer iklan acik tp berkongsi sama... kot2 ada kwn2 yg kebetulan mencari2 makanan arab2 kn boleh le mencuba..

    ReplyDelete
  20. Restoren Arab ni, biasanya portion Nasi Arabnya memang big portion. Boleh kongsi 2,3 orang.

    Next time kalu pegi lagi, amik gambar eh?

    ReplyDelete
  21. Kakak penggemar nasi arab Acik. di JB ni ada satu tempat memang pengusahanya org arab betul.

    Nasi arab memang sedap kan Acik. Panjang, besar dan lembut.

    ReplyDelete
  22. kitarang satu family mmg suka nasi arab. now di shah alam asyik pegi Nasi Hadramot je..

    ReplyDelete
  23. alamak aiii...
    akhir akhir nih dyh kerap terbaca blogger makan kat kedai arab... makin teringin nak mencuba makanan arab.

    nmpk sdp tapi jauh dari dayah...
    :)

    dyh cuba yg carik yg dkt dkt ngan dyh la..

    ada peluang ke seremban.. mana tahu dayah singgah..
    insyaAllah..

    ReplyDelete
  24. klu berpeluang menghantar ank ke asrama NS...apb ternampak bolelah singgah..entah bilalah tu..

    ReplyDelete
  25. hajat nak makan nasi arab belum kesampaian lagi Acik Erna...
    geram saja tengok......

    ReplyDelete
  26. thanks atas info ni ..aritu mama makan nasi arab damsyik je kat senawang..nanti kalau dtg seremban..mama try makan kat sini.. ;)

    ReplyDelete
  27. boleh cuba ni'
    dekat sikit dr rumah

    ReplyDelete