Sunday, January 1, 2012

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012

Assalamualaikum

Selamat Menyambut Tahun Baru Masihi 2012.
Terganggu tidur  malam dibuatnya..
macam nak raya
masih lagi dengan bunyi mercun
pelik kan
tah datang dari mana la mercun tu

kita sambung cerita lain la
Punya lama nya acik cuti hujung tahun lepas
dah bertukar tahun 
baru acik
berkesempatan masak2 didapur sendiri

meh kita tengok apa yang acik masak ari ni
 Nasi tomato dengan ayam masak merah
 Puding tauhu lagi resipi dari Nor 
terima kasih nor
rendang itik

pagi tadi acik pi pasar tani 
acik nampak ada orang jual itik
ada 2 ekor je
acik tanya seekor berapa
RM30 katanya,
mak ai..tahun 2012 seekor itik dah jadi RM30.00
tahun lepas acik beli seekor RM20.00
dan paling mahal RM25.00
tak pe lah kali ni acik beli..
sebab dah berangan nak buat rendang itik
lepas ni acik tengok je la..

Jemput makan ye
acik pun nak keluar lagi ni
nak cari seluar hero bongsu.
malam nanti baru acik 
pi melawat rumah kawan kawan semua ye.

Jumpa lagi Insyaallah

42 comments:

  1. Assalamualaiku my dear KakErna:)

    Aduhaii kak erna..
    Special menu hari ni !yummy!!

    :)

    Selamat Tahun BAru 2012 sis!

    ReplyDelete
  2. Assalam kak erna, selamat tahun baru 2012 buat akk n famili. sedapnya nasi tomato tu kak, saya tak pernah mkn lagi rendang itik, nmpk sedap lah kak. mesti ramai org beli baju sekolah hari ni ni

    ReplyDelete
  3. Salam Acik..
    ish!kalau dekat memang ida tk peduli..ida terjah rumah acik....tenguk nasi tomato dgn ayam masak merah(tak sempat rasa ms kt umah dato aritu)sedapnya....lapor lah ni....tk makn nasi lagi...

    ReplyDelete
  4. Selamat Tahun Baru 2012 Acik... ada rendang itik ye, sedapnya tu!

    ReplyDelete
  5. wow..special tu acik masak utk taun baru...rendang itik..

    ReplyDelete
  6. Selamat Tahun baru Acik. Semoga tahun baru datang membawa keberkatan.

    ReplyDelete
  7. selamat tahun baru acik erna
    semoga tahun ini lebih baik berbanding tahun2 lepas...:)

    ReplyDelete
  8. Selamat tahun baru kak Erna (tak pasti betul ke kakcik boleh panggil 'kak'... hehehe)

    ReplyDelete
  9. Selamat tahun baru kak...mahal nye itik yer..ayam pencen pun RM 10 seko..lama2 kita makan pucuk kayu je kak :)

    ReplyDelete
  10. happy new year acik erna..!!!

    happy & healthy sokmo2 ya..

    ReplyDelete
  11. `selamat tahun baru 2012` acik..ehem sedapnya rendang itik tu..mama respect kak acik rajin sgt2 memasak..

    ReplyDelete
  12. Sedapnya rendang itik..dah tua2 begini tak pernah merasa dan tak terfikir nak wat..

    SELAMAT MENEMPUH TAHUN BARU 2012 ye erna..

    sama2lah juga kita berdoa agar sentiasa dalam rahmat dan perlindunganNya..amin.

    ReplyDelete
  13. Wah menu special di tahun baru.. Selamat Tahun Baru buat Kak Erna sekeluarga.. :-)

    ReplyDelete
  14. sedap ya rendang itik acik? saya tak pernah cuba makan...huhu

    ReplyDelete
  15. lupalak nak ucap selamat tahun baru untuk acik. Selamat tahun baru 2012 ya acik, moga tahun ini akan menjanjikan sesuatu yang lebih baik untuk acik sekeluarga..:)

    ReplyDelete
  16. Salam tahun baru 2012 acik, wahhh sedap menu thn baru ni kak..ada nasi itik.memang special ni:)

    ReplyDelete
  17. SELAMAT TAHUN BARU acik

    sedapnyaaaa rendang itik tuu 1st time dgr tau ;)

    ReplyDelete
  18. Sedap daging itek, kan? Ma pernah jugak makan, tapi tak tau nak dapat bekalannya dimana... tak de jual dipasaraya sini...

    ReplyDelete
  19. salam tahun baru juga acik..:)
    mak aih..mahalnya itik..memang tak akan beli lah kalau yna sebab tak makan itik..hihihi..

    ReplyDelete
  20. Salam Erna...wah! special menu.

    Selamat tahun baru.

    ReplyDelete
  21. selamat tahun baru acik...papa mifz tak mkn daging itik..huhu

    ReplyDelete
  22. selamat thn baru kak..
    wall paper rumah akak pun dah baru...ingat tadi salah masuk rumah:)

    menu yg membahagiakan

    ReplyDelete
  23. tak pernah lagi masak rendang itik.... mcm menarik

    ReplyDelete
  24. waaaa....header baru....
    itik?...memang tak pernah makan...
    selamat tahun baru kak

    ReplyDelete
  25. owh teringinnya saya nak rasa rendang itik. selamat tahun baru acik!!!

    ReplyDelete
  26. kak erna.. saya suke rendang itik. kalau masa kakak saya bela itik, dia suka buat rendang. saya la yg suke makan.

    dan slamat melangkah ke tahun baru. semoga kak erna terus suksess

    ReplyDelete
  27. mesti sedap kan rasa caging itik..
    ayu tak pernah makan.
    oh ruginya....

    rajin acik memasak.
    nak rasa air tangan acik..
    hehehe

    kalau ayu berazam nk bertemu acik tahun ini okey tak??

    jeng2..
    selamat tahun baru

    ReplyDelete
  28. 5 tahun dah masa kena ganti baru tu k.erna.....hehehe....

    ReplyDelete
  29. Amboi Acik , tahun baru berwajah baru.

    ReplyDelete
  30. acik cam manalah rasanya itik tu ye. cik ina teringin nak rasa, tapi takut plak tak sesuai ngan tekak, tengok acik buat rondang nogori cam sodap je : ) rajin acik macam-macam dimasaknya.

    ReplyDelete
  31. salam kak erna..wahh cantik blog akak..suka..
    semuga laptop akak cepat sembuh..hehe :)

    ReplyDelete
  32. acik.. nanti kalau laptop acik sihat, acik dtg kembali yer..

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. kak erna

    jangan cuti lelama...

    cantik wajah blog yg baru ni...

    ReplyDelete
  35. Kakak ya laptop in goods condition pun bercuti sebab busy sesangat awal tahun ini...

    ReplyDelete
  36. ala...sunyi lah saya tak dpt jenguk blog akak...cepat sembuh ye wahai lappy!!

    ReplyDelete