Sunday, January 1, 2012

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012

Assalamualaikum

Selamat Menyambut Tahun Baru Masihi 2012.
Terganggu tidur  malam dibuatnya..
macam nak raya
masih lagi dengan bunyi mercun
pelik kan
tah datang dari mana la mercun tu

kita sambung cerita lain la
Punya lama nya acik cuti hujung tahun lepas
dah bertukar tahun 
baru acik
berkesempatan masak2 didapur sendiri

meh kita tengok apa yang acik masak ari ni
 Nasi tomato dengan ayam masak merah
 Puding tauhu lagi resipi dari Nor 
terima kasih nor
rendang itik

pagi tadi acik pi pasar tani 
acik nampak ada orang jual itik
ada 2 ekor je
acik tanya seekor berapa
RM30 katanya,
mak ai..tahun 2012 seekor itik dah jadi RM30.00
tahun lepas acik beli seekor RM20.00
dan paling mahal RM25.00
tak pe lah kali ni acik beli..
sebab dah berangan nak buat rendang itik
lepas ni acik tengok je la..

Jemput makan ye
acik pun nak keluar lagi ni
nak cari seluar hero bongsu.
malam nanti baru acik 
pi melawat rumah kawan kawan semua ye.

Jumpa lagi Insyaallah

42 comments:

Pn Kartini said...

Assalamualaiku my dear KakErna:)

Aduhaii kak erna..
Special menu hari ni !yummy!!

:)

Selamat Tahun BAru 2012 sis!

EmbunRosaliza said...

Assalam kak erna, selamat tahun baru 2012 buat akk n famili. sedapnya nasi tomato tu kak, saya tak pernah mkn lagi rendang itik, nmpk sedap lah kak. mesti ramai org beli baju sekolah hari ni ni

nyanyisunyi said...

Salam Acik..
ish!kalau dekat memang ida tk peduli..ida terjah rumah acik....tenguk nasi tomato dgn ayam masak merah(tak sempat rasa ms kt umah dato aritu)sedapnya....lapor lah ni....tk makn nasi lagi...

Amie said...

Selamat Tahun Baru 2012 Acik... ada rendang itik ye, sedapnya tu!

fieda said...

wow..special tu acik masak utk taun baru...rendang itik..

Nieda said...

Selamat Tahun baru Acik. Semoga tahun baru datang membawa keberkatan.

lieynanilaz said...

selamat tahun baru acik erna
semoga tahun ini lebih baik berbanding tahun2 lepas...:)

kakcik said...

Selamat tahun baru kak Erna (tak pasti betul ke kakcik boleh panggil 'kak'... hehehe)

Tihara said...

Selamat tahun baru kak...mahal nye itik yer..ayam pencen pun RM 10 seko..lama2 kita makan pucuk kayu je kak :)

MULAN said...

happy new year acik erna..!!!

happy & healthy sokmo2 ya..

zino said...

nak rendang tu sikit.. hehe

mama aini said...

`selamat tahun baru 2012` acik..ehem sedapnya rendang itik tu..mama respect kak acik rajin sgt2 memasak..

sal said...

Sedapnya rendang itik..dah tua2 begini tak pernah merasa dan tak terfikir nak wat..

SELAMAT MENEMPUH TAHUN BARU 2012 ye erna..

sama2lah juga kita berdoa agar sentiasa dalam rahmat dan perlindunganNya..amin.

Nur-nba said...

Wah menu special di tahun baru.. Selamat Tahun Baru buat Kak Erna sekeluarga.. :-)

~ yus ~ said...

sedap ya rendang itik acik? saya tak pernah cuba makan...huhu

~ yus ~ said...

lupalak nak ucap selamat tahun baru untuk acik. Selamat tahun baru 2012 ya acik, moga tahun ini akan menjanjikan sesuatu yang lebih baik untuk acik sekeluarga..:)

Nieza said...

Salam tahun baru 2012 acik, wahhh sedap menu thn baru ni kak..ada nasi itik.memang special ni:)

ieda said...

SELAMAT TAHUN BARU acik

sedapnyaaaa rendang itik tuu 1st time dgr tau ;)

Kamariah Awang said...

Sedap daging itek, kan? Ma pernah jugak makan, tapi tak tau nak dapat bekalannya dimana... tak de jual dipasaraya sini...

Angah said...

selamat tahun baru acik...

Nadiah Sidek said...

selamat tahun baru kak :)

ibundo said...

selamat tahun baru erna...

Mak-Imma said...

slmt tahun baru achik !!!

Prettywrite said...

salam tahun baru juga acik..:)
mak aih..mahalnya itik..memang tak akan beli lah kalau yna sebab tak makan itik..hihihi..

Zaitun said...

Salam Erna...wah! special menu.

Selamat tahun baru.

Papa Mifz said...

selamat tahun baru acik...papa mifz tak mkn daging itik..huhu

kasihredha said...

selamat thn baru kak..
wall paper rumah akak pun dah baru...ingat tadi salah masuk rumah:)

menu yg membahagiakan

Dalila Hamid said...

tak pernah lagi masak rendang itik.... mcm menarik

eita said...

waaaa....header baru....
itik?...memang tak pernah makan...
selamat tahun baru kak

gadisBunga said...

owh teringinnya saya nak rasa rendang itik. selamat tahun baru acik!!!

izahdaut said...

kak erna.. saya suke rendang itik. kalau masa kakak saya bela itik, dia suka buat rendang. saya la yg suke makan.

dan slamat melangkah ke tahun baru. semoga kak erna terus suksess

Citarasa Rinduan said...

mesti sedap kan rasa caging itik..
ayu tak pernah makan.
oh ruginya....

rajin acik memasak.
nak rasa air tangan acik..
hehehe

kalau ayu berazam nk bertemu acik tahun ini okey tak??

jeng2..
selamat tahun baru

Ibuhani said...

5 tahun dah masa kena ganti baru tu k.erna.....hehehe....

Nieda said...

Amboi Acik , tahun baru berwajah baru.

Cik Ina Do Do Cheng said...

acik cam manalah rasanya itik tu ye. cik ina teringin nak rasa, tapi takut plak tak sesuai ngan tekak, tengok acik buat rondang nogori cam sodap je : ) rajin acik macam-macam dimasaknya.

Tihara said...

salam kak erna..wahh cantik blog akak..suka..
semuga laptop akak cepat sembuh..hehe :)

LadyBird said...

acik.. nanti kalau laptop acik sihat, acik dtg kembali yer..

hani@debumelukut said...

belum sembuh lagi ke? ICU?

ieja amieja said...
This comment has been removed by the author.
Zareda Norman said...

kak erna

jangan cuti lelama...

cantik wajah blog yg baru ni...

Kakzakie said...

Kakak ya laptop in goods condition pun bercuti sebab busy sesangat awal tahun ini...

wahida said...

ala...sunyi lah saya tak dpt jenguk blog akak...cepat sembuh ye wahai lappy!!