Followers

Thursday, January 19, 2012

TERIMA KASIH

Assalamualaikum


 Terima kasih pada Tihara..lambat acik dapat buat ucapan kerana
laptop yang masuk wad.
baru petang semalam laptop acik ni keluar wad.

Terima kasih jugak pada kawan
yang bagi cenderahati sempena perkahwinan
dua gambar diatas tu.

Orang memberi kita merasa
haruslah kita mengucapkan terima kasih
walaupun tidak banyak mana..terimakasih jugak pada nuffnang.

Dan kisah hero bongsu acik
masih lagi begitu
nak kesekolah talipun rumah dulu
lepas kelas dan nak prep talipun lagi
sebelum riadah petang 
dan sebelum tidur.
nasib baik la..suami acik suka kumpul syiling
dapat la dia bawak keasrama.

Oklah sampai disini dulu
jumpa lagi,Insyaallah.

52 comments:

  1. hero bongsu pakai henpon ke public phone acik? kalau public phone, alangkah nostalgianya....terus tringat zaman saya belajo duu. :D

    ReplyDelete
  2. salam kak..dah masuk asrama rupenya si emi...lagi dua bulan kak erna akan tengok dia slim melim..hihi..bagi dia masa ekk...lama2 oklah tuh.....tapi kan dok umah memang lagi best!!..tahniah kak, menang hadiah!!

    ReplyDelete
  3. amboi... dah naik rumah baru ye kak... ingatkan salah alamat tadi... tenang je tengok

    ReplyDelete
  4. Tahniah.
    Tumpang seronok....!

    ACIK, next time kalau dapat besarkan skit gambar eh? Kalu kecik camtuh, tak puas la nak tengok....:)

    ReplyDelete
  5. hero bongsu akak bawa syiling unk call ke kak?

    yesss laptop akak dah ok

    ReplyDelete
  6. Hehehe, xpe la acik, janji hero bahagia.... Elok gak Dia selalu tepon, ilang gak rindu acik mo dio... Hehehehe

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah selamat sampai kat negori 9 hehe..harap akk ske :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdullilah...murahnya rezeki acik Erna...pasal hero bungsu tu...biarkanlah dia berdikari...
    ...mula2 ni memang susah dia nak menyesuaikan diri lama2 nanti serasi.

    ReplyDelete
  9. GB..guna public phone..memang la buatkan GB terkenang2 zaman belajar kan..

    ReplyDelete
  10. mokwo...udah mokwo..hari2 talipun mak dia ni ha..ngadu makan tak sedap..tak macam mak masak..he he

    ReplyDelete
  11. cheq sue..hero bongsu yang buatkan ni..sebelum dia dok asrama hari tu..

    ReplyDelete
  12. AA..ok nanti acik besarkan sikit ye..acik takut susah nak loading kalau besar..nanti acik cuba.tq AA.

    ReplyDelete
  13. kasih..memang dia bawak syiling untuk call rumah..sehari 4..5 kali jugak dia call.

    ReplyDelete
  14. Melati..betul tu..kalau dia tak call diwaktu2 yang sepatutnya acik pulak yang ternanti nanti..he he

    ReplyDelete
  15. Tihara..terima kasih banyak..memang suka sangat..

    ReplyDelete
  16. Farid..terima kasih..insyaallah lama2 nanti elok la dia tukan..betul kata Farid..biar dia belajar berdikari..

    ReplyDelete
  17. bestnya akk dpt gift. lama hero bongsu ok tu kak, sabtu ni dpt blk kn. lappy dh dsiap, sng sikit akk bw

    ReplyDelete
  18. suke nya akak dapat hadiah kan....

    lama2 nanti ok lah tu...
    eita banyak duit syiling...nak ke?

    ReplyDelete
  19. ayu dapat rasakan acik sahabat yang sangat baik hati..
    tahniah acik..

    PS: harap2 bungsu acik tu mendatang semakin tabah dan matang

    ReplyDelete
  20. murah rejeki nie achik .. ;)

    ReplyDelete
  21. akak, cantiknya cat baru umah akak ni...suka tgk bunga tepi ni. tahniah kak dpt hadiah:)

    ReplyDelete
  22. Kak...sekarang tinggal berdua je kata rumah lah ye...

    ReplyDelete
  23. Rahel pun nak tumpang gembira bab Acik Erna dapat hadiah...bila agaknya giliran Rahel...hehehe..

    ReplyDelete
  24. Assalam Rosa,,memang senang hati lappy dah ok..
    insyaallah rosa..akak harap2 ok lah hero akak tu nanti..

    ReplyDelete
  25. eita....memang suka..cantik2 warna pink lagi..

    ReplyDelete
  26. citarasarinduan..terimakasih ayu..
    insyaalah..semoga hero acik tabah..

    ReplyDelete
  27. ieda..alhamdulillah..murah rezeki.

    ReplyDelete
  28. Nieza..hasil kerja hero bongsu la ni..menukarkan cat baru rumah maknya ni sebelum masuk asrama dulu ..
    terima kasih nieza.

    ReplyDelete
  29. anie..tak jugak anie..abang2nya balik rumah jugak dari tempat kerja.

    ReplyDelete
  30. Rahel..satru hari nanti..akan sampai giliran rahel..sabar ye..

    ReplyDelete
  31. Bertuah acik dapat hadiah :-)

    ReplyDelete
  32. wah lepas ni blh lah ber bw sakan akan acik..laptop dah segar bugar...
    mcm tu lah org x pernah masuk asrama...nak2 yg bongsu..

    Kalau anak ucu pulak, bila nk balik asrama baru call, kalau tidak jgn harap..mungkin sbb anak sulung kot..

    ReplyDelete
  33. mula2 je kot acik..almaklum lah x pernah dok pisah dr acik..dah dapat bantal acik tu hilang lah ckit kerinduan dia tu,,heehe

    ReplyDelete
  34. Byknya hadiah..syok..:-)
    nampak sgt rapat hero bongsu dengan acik kan..bgus juga apa2 nak buat tetap ingat mak dia..semoga dia kuat..:-)

    ReplyDelete
  35. Salam Acik, dapat hadiah..murah rezeki acik tuh..

    (terima kasih jg buat acik support my blog, dah cecah tahun ke2 nih).

    ReplyDelete
  36. Wah byknya hadiah acik dpt.....
    Mungkin hero kecik acik dah boleh membiasakan diri kat asrama tu....

    ReplyDelete
  37. anak mak pun sama jgk lah. tp mggu pertama je mcm tuh dh masuk mggu ke2 ni dia dh ok. telipun bila perlu jer. dh dpt sesuaikn diri dia lah tuh,alhamdulillah...... sabor je lah acik, lama2 ok lah hero acik tuh,arini dh nk balik cuti seminggu. dpt lah lepas rindu nnt....

    ReplyDelete
  38. Kesian pula bila anak selalu telepon ya. Mesti dia rindu kak Erna. Tapi takpe, lama-lama esok mesti dia makin ok. Untuk masa depan juga, kan, dan supaya lebih berdikari. :)

    ReplyDelete
  39. pnting duit syiling tu. murahnya rzeki acik dpt mcm2 ye;D

    ReplyDelete
  40. "hehe kelakarlah bc kisah hero bongsu acik tu emi ek nama dia...anak emak lah ni...takpa acik,biarkan jer..lelama ok lah tu..sementara nak biasakan diri jer...Anak saya hari ni kami check online dia dpt sek men sains kuala selangor...Alhamdulillah,dia nak pegi tu..kita pakat2 doa jer dari jauh utk anak2 kita.."

    ReplyDelete
  41. Salam Acik,

    Wah...dapat hadiah...rezeki nih...

    Anak2 ni kalau depa tak besa berenggang ngan kita ,memang macam tu lah kan Acik...nanti bila dah lama sikit dia dok kat sana,dah jumpa ngan kawan2 ok lah tu.......

    ReplyDelete
  42. eynda..alhamdulillah..terima kasih pada yang memberi.

    ReplyDelete
  43. Ucu..alhamdulillah..dapat dah acik nak BW..rasa seronok semula..
    ye la ucu yang bongsu kot..setiap pergerakan dia nak talipun bagi tau mak..

    ReplyDelete
  44. ieja..mudah2an..lama2 nanti nanti ok la dia tu.

    ReplyDelete
  45. prettywrite..memang yang bongsu ni ntak boleh pisah jauh ngan mak dia..manja..he he

    ReplyDelete
  46. PCL..alhamdulillah..terima kasih pada yang memberi hadiah..

    ReplyDelete
  47. Nazayiena..alhamdulillah..
    acik harap cepat la hero bongsu menyesuaikan dirinya..

    ReplyDelete
  48. assalam acik erna..bagus sekolah tu !!..tapi kita tak bolih paksa hero bongsu utk kesana..ya,yang penting balajar, sekolah dimana2 pun bolih berjaya jika kita berusaha kan..

    ReplyDelete
  49. Alhamdulillah untuk tawaran itu.. bila dia dah cakap tak mahu mmg tak perlu dipaksa kan.. apa yg dirasakan terbaik utk dia skrg itu lebih baik.. lagipun nak berulang sejauh itu bukan kerja mudah juga.. selamat berhujung minggu dan bercuti panjang buat akak dan keluarga..

    ReplyDelete
  50. cantiknye acik..

    kak, gambar kedua yang sebelah kanan dlm bentuk petak pink tu ape acik?

    ReplyDelete
  51. Anak emak sungguh ni.. :D

    Sy ni anak2 kecik lg, besok sampai masanya entahlah apa agaknya keputusan kami..

    ReplyDelete
  52. hero bongsu acik ni sungguh anak omak ni.

    Teringat pula dulu masa di uni ayah pun selalu bekalkan yus duit syiling untuk mudah telefon..hehe

    ReplyDelete