JellyPages.com

Tuesday, January 4, 2011

KESUDAHANNYA

Assalamualaikum..


Pada kawan2 yang prihatin..akak ucapkan berbanyak banyak terima kasih..

Pada zar yang bertanya kesudahannya..
petang tadi balik kerja..surat dah sampai kerumah..
Terima kasih banyak banyak pada polis ..yang sungguh cekap buat kerja dan menjalankan penyiasatan..

Surat yang dapat berbunyi..keputusan penyiasatan kes..

pihak yang disalahkan adalah seperti berikut..
dah sah2 lah suami akak yang salah..

dan..kesalahannya..ubah haluan..cuba/sedang tukar lorong..

kita baru nak jalan..lampu baru hijau..macam manalah boleh jadi macam tu..

Anak akak yang ada sama masa tu..sedang memandang keluar..memang nampak terang2 dan jelas..kereta tu menghimpit..dan terlanggar kereta akak..

sampai masa tu..dia yang tak banyak cakap boleh marah dengan orang tu.."awak yang langgar kete ayah saya ..katanya..
cepat betul menyiasat...dan dah jatuh hukum..terima kasih lah..
patut lah bila kita nak jumpa asek tak de kat opis..

Akak terima segalanya..seperti komen YB..disana nanti jawab..dan kata kak G..musibah menimpa..kena sabar dan redha..

Terima kasih sekali lagi pada kawan kawan semua..akak hargai semua komen..terima kasih..dan sejujurnya..ketika menulis ini juga..akak rasa sedih..dan sebak..
sedih sangat2..walaupun ditimpa musibah..terasa masih ada yang sayang..
walaupun kita cuma bertemu dialam maya.




46 comments:

  1. Salam my dear sis..

    Aduhaii...maaf sgt2 sis..
    tak tahu cerita nihh....
    sejak menjak buka sekolah..masa terhad skit..maklumlah mula2 bz skit!
    Pe2..maaf yaa kak..
    MOga akak sabar ya..jgn sedih2 yaa

    p/s:...nak jenguk n3 akak seblm nii..eeii..nak tahu citer !

    ReplyDelete
  2. sabar lah kak.semua menda mcm ni karenah birokrasi yang tak sudah2.sebab tu jiwa saya sangat tak cocok untuk bekerja dlm arena undang2 ciptaan manusia walaupun itu yg saya belajar.natijahnya...dunia reality sangat menyimpang dari teory yg diajar. nauzubillah..
    akak sabar, akak dapat di sana...insyaAllah

    ReplyDelete
  3. Biar buncit poghut ehh kakk... Biar molotup poghut ehh... Dio ingat kuaso dio bosa sangat gak ehh tu... Takpo kak... Mudah2an lopeh ni makin murah rezeki akak.. Sabar yoo laa....

    Redha yoo laa kann... huhu...

    ReplyDelete
  4. Sabarlah kak. Sesungguhnya dalam setiap kejadian ada hikmah tersembunyi yang tak kita ketahui. Semoga akak dilindungi dan dalam peliharaan Allah selalu, InsyaAllah.

    ReplyDelete
  5. tak apelah kak erna.. sabar aje.. adalah hikmahnya tu..

    ReplyDelete
  6. Kak Erna,
    ketinggalan Yati, sibuk sikit anak sekolah ni, tak sempat membaca blog kawan-kawan.
    Dulu Yati pun pernah kena langgar dari tepi. Kalau dari tepi, memang kita yang akan salah. Sebab dia boleh kata, kita baru nak masuk jalan atau tukar lorong. Yati kena bayar saman, dan kena naik court. Lepas tu, insurans kena bayar lebih, untuk cover accident tu, tiap-tiap bulan. Kak Erna bersabar ya. Yati faham. Walau pun rasa syukur sebab keluarga tak apa-apa dari kemalangan tu, tapi luka dalam hati sampai mati pun tinggal parut. Apa nak buat, kena terima dugaan. Mesti ada hikmah di sebaliknya.

    ReplyDelete
  7. sabar k.erna.. apa yg menimpa k.erna ni nor dah alami dulu.. seluruh bonet belakang remuk dihentam kereta merc, walhal dia yang salah.. dah la tak ada lesen.. tup2 bila gi report, polis kata nor yg salah, kita dah duk tengah2 tu lama, bg signal nak ke kanan. tp bila si ayah budak yg langgar tu dtg, dia kata dia tanggung, dia nak cover anak dia yg tak ada lesen. dia ngaku dpn polis dia yg drive dan langgar (padahal masa tu dia kat rumah) polis lepaskan nor sbb si ayah dah ngaku salah dia, sbb dia nak selamatkan anak dia dr kena saman dan tak leh amik lesen. sapa tak sakit hati kan..

    so k.erna, sabar banyak2, ada hikmahnya, insyaallah.. setiap perbuatan ada balasannya..

    ReplyDelete
  8. Salam kak erna..minta maaf byk2 saya baru tahun hal ni, ptt la saya pun pelik mana kak erna tak update blog, rupa2 terkeluar dari blog list saya, saya dh add balik. Saya harap akk bersabar byk2 ya

    ReplyDelete
  9. Kak, boleh tanya, Balai Polis mana akak berurusan?

    ReplyDelete
  10. Sedihnya kak dengar.. takleh merayu ke?? Apa pun takpe kak.. nanti rezeki lain akak dapat.. org yg buat salah.. terlepas takkan selamat hidupnya kan

    ReplyDelete
  11. harap akak tabah menghadapi ujian ini, senang bercakap tapi yang menanggung lagi sukar, w/bagaimanapun, orang yang sabar tetap mendapat bantuanNya.... insyallah

    ReplyDelete
  12. sabar banyak2 kak...
    camnila kita ni kan...
    takpe...sok2 menjawab la dia kat sana..dengan si polis tu skali kono menjawab..

    ReplyDelete
  13. Salam kakErna..,
    Kalau berurusan ngan polis cam tulah..dah terang - terang pun dia orang tak kan salahkan yang bersalah sbb takut , saya dah pernah kena ......

    Kalau kita cari keadilan sendiri kita yg kena balik nanti, at last kes diam camtu je.
    Redho ajelah kakErna w/pun SAKIT. ada rezeki tukar je keto baru.

    ReplyDelete
  14. salam erna. Dah banyak hari tak datang menjenguk. Masuk2 tengok ada cerita kemalangan ni. Sabar je la... tapi sabar sabar pun hati tetap bekata-kata kan?..

    ReplyDelete
  15. Kesian akak. Moga redho ye Kak...

    Maklang pernah Kena gak, dia langgar Kita pastu Kita yg kena marash dgn dia. Bila Ajak gi balai dia lari...;(

    ReplyDelete
  16. salam tini..terima kasih..tak petini..akak faham..
    masing2 ada kesibukan sendiri..tak pe..kerja kita lebih utama..

    ReplyDelete
  17. izah..terima kasih..insyaallah..sabar dan redho..

    ReplyDelete
  18. salam azz..terima kasih azz..memang akak redho..
    insyaallah..mudah2an..

    ReplyDelete
  19. salam hann..terima kasih..amin..semoga doa hann buat akak dimakbulkan..

    ReplyDelete
  20. salam zar..terima kasih..insyaallah..sabar dan redho..
    dah boleh terima dah..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  21. salam yatie..
    terima kasih.betul kata yatie..walau macam mana pun kita tetap akan disalahkan..
    cuma dalam kes akak ni..mula2 poli tu kata akak boleh ambik semua dokumen..dan macam2 lagi diajarnya..bila orang yang langgar tu datang..cerita2 ngan dia terus tukar..akak yang salah dan terus saman..

    ReplyDelete
  22. salam nor..terima kasih.
    alhamdulillah..akak dah redhodan dapat menerimanya..
    insyaallah akan ada hikmah nya nanti..

    ReplyDelete
  23. salam rosaliza..terima kasih..
    alhamdulillah..akakdah dapat menerimanya dan redho dengan takdir yang telah ditentukan..

    ReplyDelete
  24. salam kak..
    akak jgn sedih2,
    ''kalah tapi menang'' takpe
    jangan ''menang tapi kalah''

    ada hikmah sebaliknye.

    ReplyDelete
  25. salam akak..
    sabau ye..pasti ada hikmah disebalik suatu musibah..:)

    ReplyDelete
  26. Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian....sabar ye kak.

    ReplyDelete
  27. alamak, terlepas n3 sebelum ni...nak gi terjah dulu...macam panas je citer ni...

    ReplyDelete
  28. iina..ter emo pulak akak..selalunya tahan juga..insyaallah dah ok..terima kasih iina..

    ReplyDelete
  29. mak su..terima kasih..malu pulak akak rasa..
    patut sabar aje kan..insyaallah..akak akan ingat..

    ReplyDelete
  30. Ms.lilies..terima kasih..alhamdulillah..dah rasa lega sikit..terima aje..dugaan allah bagi..kan..kena bersabar..insyaallah..

    ReplyDelete
  31. salam wan..terima kasih..betul wan..kita kena redho kan aje..
    cuma alhamdulillah..kita tak terlibat dengan kes2 yang tak diingini..
    walau pun kena..tak apa..asalkan kita ikut cara yang betul..

    ReplyDelete
  32. kak pah..sabar..memang kena sabar..tapi hati ni..tetap teringat kan kak pah..nak buek camano kan..

    ReplyDelete
  33. mak lang..terima kasih mak lang..
    alhamdulillah..dah dapat menghadapi kenyataan..

    ReplyDelete
  34. Dahlia..terima kasih..betul kata2 lia..

    ReplyDelete
  35. cik ceria..salam kembali..terima kasih..
    insyaallah..

    ReplyDelete
  36. salam yus..mudah2an ada hikmah disebalik semua yang berlaku..

    ReplyDelete
  37. adinda amy..terima kasih..insyaallah..

    ReplyDelete
  38. salam wahida..suatu kisah..dipetang hari minggu..he he.

    ReplyDelete
  39. sabarla kak, mungkin ada hikmah disebalik nya...

    ReplyDelete
  40. aduhai kak...
    itu lah bila berduit.. apa pun jadi, sapa cakap polis tak makan rasuah...

    Insya Allah, besar sabar akak, besar juga ganjaran Allah nak beri..

    tp saya memang sakit hati la dgn polis yg sgt bertanggungjawab tu.....

    ReplyDelete
  41. chekna..insyaallah..sabar separuh dari iman kan..

    ReplyDelete
  42. salam yong..
    didunia ni memang macam tu kan..yang berduit berkuasa

    ReplyDelete