Tuesday, January 4, 2011

KESUDAHANNYA

Assalamualaikum..


Pada kawan2 yang prihatin..akak ucapkan berbanyak banyak terima kasih..

Pada zar yang bertanya kesudahannya..
petang tadi balik kerja..surat dah sampai kerumah..
Terima kasih banyak banyak pada polis ..yang sungguh cekap buat kerja dan menjalankan penyiasatan..

Surat yang dapat berbunyi..keputusan penyiasatan kes..

pihak yang disalahkan adalah seperti berikut..
dah sah2 lah suami akak yang salah..

dan..kesalahannya..ubah haluan..cuba/sedang tukar lorong..

kita baru nak jalan..lampu baru hijau..macam manalah boleh jadi macam tu..

Anak akak yang ada sama masa tu..sedang memandang keluar..memang nampak terang2 dan jelas..kereta tu menghimpit..dan terlanggar kereta akak..

sampai masa tu..dia yang tak banyak cakap boleh marah dengan orang tu.."awak yang langgar kete ayah saya ..katanya..
cepat betul menyiasat...dan dah jatuh hukum..terima kasih lah..
patut lah bila kita nak jumpa asek tak de kat opis..

Akak terima segalanya..seperti komen YB..disana nanti jawab..dan kata kak G..musibah menimpa..kena sabar dan redha..

Terima kasih sekali lagi pada kawan kawan semua..akak hargai semua komen..terima kasih..dan sejujurnya..ketika menulis ini juga..akak rasa sedih..dan sebak..
sedih sangat2..walaupun ditimpa musibah..terasa masih ada yang sayang..
walaupun kita cuma bertemu dialam maya.




46 comments:

Pn Kartini said...

Salam my dear sis..

Aduhaii...maaf sgt2 sis..
tak tahu cerita nihh....
sejak menjak buka sekolah..masa terhad skit..maklumlah mula2 bz skit!
Pe2..maaf yaa kak..
MOga akak sabar ya..jgn sedih2 yaa

p/s:...nak jenguk n3 akak seblm nii..eeii..nak tahu citer !

izahdaut said...

sabar lah kak.semua menda mcm ni karenah birokrasi yang tak sudah2.sebab tu jiwa saya sangat tak cocok untuk bekerja dlm arena undang2 ciptaan manusia walaupun itu yg saya belajar.natijahnya...dunia reality sangat menyimpang dari teory yg diajar. nauzubillah..
akak sabar, akak dapat di sana...insyaAllah

~Kak AZZ~ said...

Biar buncit poghut ehh kakk... Biar molotup poghut ehh... Dio ingat kuaso dio bosa sangat gak ehh tu... Takpo kak... Mudah2an lopeh ni makin murah rezeki akak.. Sabar yoo laa....

Redha yoo laa kann... huhu...

Hann said...

Sabarlah kak. Sesungguhnya dalam setiap kejadian ada hikmah tersembunyi yang tak kita ketahui. Semoga akak dilindungi dan dalam peliharaan Allah selalu, InsyaAllah.

Zareda Norman said...

tak apelah kak erna.. sabar aje.. adalah hikmahnya tu..

Yati said...

Kak Erna,
ketinggalan Yati, sibuk sikit anak sekolah ni, tak sempat membaca blog kawan-kawan.
Dulu Yati pun pernah kena langgar dari tepi. Kalau dari tepi, memang kita yang akan salah. Sebab dia boleh kata, kita baru nak masuk jalan atau tukar lorong. Yati kena bayar saman, dan kena naik court. Lepas tu, insurans kena bayar lebih, untuk cover accident tu, tiap-tiap bulan. Kak Erna bersabar ya. Yati faham. Walau pun rasa syukur sebab keluarga tak apa-apa dari kemalangan tu, tapi luka dalam hati sampai mati pun tinggal parut. Apa nak buat, kena terima dugaan. Mesti ada hikmah di sebaliknya.

K.Nor said...

sabar k.erna.. apa yg menimpa k.erna ni nor dah alami dulu.. seluruh bonet belakang remuk dihentam kereta merc, walhal dia yang salah.. dah la tak ada lesen.. tup2 bila gi report, polis kata nor yg salah, kita dah duk tengah2 tu lama, bg signal nak ke kanan. tp bila si ayah budak yg langgar tu dtg, dia kata dia tanggung, dia nak cover anak dia yg tak ada lesen. dia ngaku dpn polis dia yg drive dan langgar (padahal masa tu dia kat rumah) polis lepaskan nor sbb si ayah dah ngaku salah dia, sbb dia nak selamatkan anak dia dr kena saman dan tak leh amik lesen. sapa tak sakit hati kan..

so k.erna, sabar banyak2, ada hikmahnya, insyaallah.. setiap perbuatan ada balasannya..

Kak Rosaliza said...

Salam kak erna..minta maaf byk2 saya baru tahun hal ni, ptt la saya pun pelik mana kak erna tak update blog, rupa2 terkeluar dari blog list saya, saya dh add balik. Saya harap akk bersabar byk2 ya

Daddy Ziyyad said...

Kak, boleh tanya, Balai Polis mana akak berurusan?

iina said...

Sedihnya kak dengar.. takleh merayu ke?? Apa pun takpe kak.. nanti rezeki lain akak dapat.. org yg buat salah.. terlepas takkan selamat hidupnya kan

Mak Su said...

harap akak tabah menghadapi ujian ini, senang bercakap tapi yang menanggung lagi sukar, w/bagaimanapun, orang yang sabar tetap mendapat bantuanNya.... insyallah

Ms.Lilies said...

sabar banyak2 kak...
camnila kita ni kan...
takpe...sok2 menjawab la dia kat sana..dengan si polis tu skali kono menjawab..

kak wan said...

Salam kakErna..,
Kalau berurusan ngan polis cam tulah..dah terang - terang pun dia orang tak kan salahkan yang bersalah sbb takut , saya dah pernah kena ......

Kalau kita cari keadilan sendiri kita yg kena balik nanti, at last kes diam camtu je.
Redho ajelah kakErna w/pun SAKIT. ada rezeki tukar je keto baru.

kakpah said...

salam erna. Dah banyak hari tak datang menjenguk. Masuk2 tengok ada cerita kemalangan ni. Sabar je la... tapi sabar sabar pun hati tetap bekata-kata kan?..

maklang said...

Kesian akak. Moga redho ye Kak...

Maklang pernah Kena gak, dia langgar Kita pastu Kita yg kena marash dgn dia. Bila Ajak gi balai dia lari...;(

kak Erna said...

salam tini..terima kasih..tak petini..akak faham..
masing2 ada kesibukan sendiri..tak pe..kerja kita lebih utama..

kak Erna said...

izah..terima kasih..insyaallah..sabar dan redho..

kak Erna said...

salam azz..terima kasih azz..memang akak redho..
insyaallah..mudah2an..

kak Erna said...

salam hann..terima kasih..amin..semoga doa hann buat akak dimakbulkan..

kak Erna said...

salam zar..terima kasih..insyaallah..sabar dan redho..
dah boleh terima dah..alhamdulillah..

HappyIrfa said...

:-(

kak Erna said...

salam yatie..
terima kasih.betul kata yatie..walau macam mana pun kita tetap akan disalahkan..
cuma dalam kes akak ni..mula2 poli tu kata akak boleh ambik semua dokumen..dan macam2 lagi diajarnya..bila orang yang langgar tu datang..cerita2 ngan dia terus tukar..akak yang salah dan terus saman..

kak Erna said...

salam nor..terima kasih.
alhamdulillah..akak dah redhodan dapat menerimanya..
insyaallah akan ada hikmah nya nanti..

kak Erna said...

salam rosaliza..terima kasih..
alhamdulillah..akakdah dapat menerimanya dan redho dengan takdir yang telah ditentukan..

Dahlia Nawi said...

salam kak..
akak jgn sedih2,
''kalah tapi menang'' takpe
jangan ''menang tapi kalah''

ada hikmah sebaliknye.

cikceriacorner said...

salam akak..
sabau ye..pasti ada hikmah disebalik suatu musibah..:)

~ yus ~ said...

Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian....sabar ye kak.

Adinda Amy Sensei said...

semoga kak erna terus tabah...

wahida said...

alamak, terlepas n3 sebelum ni...nak gi terjah dulu...macam panas je citer ni...

kak Erna said...

Daddyziyyad...didaerah akak..

kak Erna said...

iina..ter emo pulak akak..selalunya tahan juga..insyaallah dah ok..terima kasih iina..

kak Erna said...

mak su..terima kasih..malu pulak akak rasa..
patut sabar aje kan..insyaallah..akak akan ingat..

kak Erna said...

Ms.lilies..terima kasih..alhamdulillah..dah rasa lega sikit..terima aje..dugaan allah bagi..kan..kena bersabar..insyaallah..

kak Erna said...

salam wan..terima kasih..betul wan..kita kena redho kan aje..
cuma alhamdulillah..kita tak terlibat dengan kes2 yang tak diingini..
walau pun kena..tak apa..asalkan kita ikut cara yang betul..

kak Erna said...

kak pah..sabar..memang kena sabar..tapi hati ni..tetap teringat kan kak pah..nak buek camano kan..

kak Erna said...

mak lang..terima kasih mak lang..
alhamdulillah..dah dapat menghadapi kenyataan..

kak Erna said...

Happyirfa..
terima kasih dik..

kak Erna said...

Dahlia..terima kasih..betul kata2 lia..

kak Erna said...

cik ceria..salam kembali..terima kasih..
insyaallah..

kak Erna said...

salam yus..mudah2an ada hikmah disebalik semua yang berlaku..

kak Erna said...

adinda amy..terima kasih..insyaallah..

kak Erna said...

salam wahida..suatu kisah..dipetang hari minggu..he he.

chekna @ mama ziyad said...

sabarla kak, mungkin ada hikmah disebalik nya...

kakyong said...

aduhai kak...
itu lah bila berduit.. apa pun jadi, sapa cakap polis tak makan rasuah...

Insya Allah, besar sabar akak, besar juga ganjaran Allah nak beri..

tp saya memang sakit hati la dgn polis yg sgt bertanggungjawab tu.....

kak Erna said...

chekna..insyaallah..sabar separuh dari iman kan..

kak Erna said...

salam yong..
didunia ni memang macam tu kan..yang berduit berkuasa