JellyPages.com

Thursday, January 13, 2011

BORING MENUNGGU..

Assalamualaikum..


Boring betul hari ni menunggu..dari jam dua..

sampai 4.30 petang..

masa menunggu..bercerita dengan orang yang dok sebelah akak..

dia datang pukul 3,30..

sama siap dapat ubat ngan akak..

dia kata..lain kali..jangan datang awal..memang dapat lambat..

baik datang lambat..nanti dapat cepat..

ooo..cam tu ke..aduhai..boringnya menunggu..

Dah akak datang ikut temu janji..

62 comments:

  1. kak
    sya kalau ke klinik bawa enariq memang ke jam jam terakhir
    tak jenuh nak menunggu... ;p

    ReplyDelete
  2. salam kak erna..penantian satu penyiksaan hehehe..mmg selalu gitu..mcm gak appointment ccuk bby, kul 8 kita dh sapa siap kul 10, huhuhu mmg boring, saya faham perasaan akk tu

    ReplyDelete
  3. Salam
    menunggu itu satu penyiksaan..hihi

    ReplyDelete
  4. Lain kali bawak novel/buku/majalah yg best2 kak.. Takde la boring sgt menunggu tu..

    Nak tak nak kena tunggu jugak kannn...

    ReplyDelete
  5. Tulah kan kak.. kalau bab kena tggu lama2 nie mmg boring jek.. saya cukup mls klu kena tggu lama2 ;)

    ReplyDelete
  6. sya..ikut kad temujanji..
    tu sebab akak datang awal,len kali tak mo dah..

    ReplyDelete
  7. salam rosaliza..terima kasih memahami..
    selalunya tak la sampai macam tu punya lama..

    ReplyDelete
  8. salam kasih..memang betul..seksa menunggu..lama sangat..

    ReplyDelete
  9. azz..selalu e dalam sojam selosai lah..kali ni..fulamak..duo jam setongah.he he..
    kono tunggu yo..dah temu janji..

    ReplyDelete
  10. iina..betul tu..tapi malas ke tak..terpaksa tunggu jugak..he he..

    ReplyDelete
  11. gi ke mana tuh?? sepital ke ?? haah jgn lupo makan ubek yooo!take care!

    ReplyDelete
  12. salam mokwo..pi klinik..bese pi.2 bulan sekali amek darah.dua minggu lepas amek dara.jumpa doktor..

    ReplyDelete
  13. paling bosannnn menunggu lame2 ni kan...

    hari tu bawak mak gi hospital saye mintak cepat doktor rawatkan sebab mak dah jd wargaemaskan...kalau ikutkan giliran mau lebih 3jam menunggu tu..

    ReplyDelete
  14. Kalau ada appointment dekat hospital lebih elok datang lewat dari masa yang dijanjikan kalau tidak lama menunggu.
    Boring...

    ReplyDelete
  15. salam..kak erna,,.memang penat kan menunggu..
    memang kalau gov.mcm tu..saya pernah bleeding..pergi kecemasan 3 jam tunggu tak dpt2..lastnya balik saja..tgk diaorg punya piagam dlm 30 minit je..

    ReplyDelete
  16. penantian memang satu penyiksaan kan kak erna...

    ReplyDelete
  17. Aslmkm Erna.
    Piawai Malaysia tu!
    Sesekali Kak G nak p klinik gomen ... awal2 dah sediakan minda dulu supaya tidak rasa kecewa sangat.

    ReplyDelete
  18. en.me..memang ..tapi terpaksa..

    ReplyDelete
  19. ainnoraini..semalam memang rasa boring..sebab dia panggil tak ikut giliran..kita datang dulu.kat dibawah..tapi dipangil orang yang datang lambat..sebab kad dia di atas..

    ReplyDelete
  20. salam zaitun..betul tu.pengajaran semalam tu..nanti nak datang lewat jugak..

    ReplyDelete
  21. surisoleha..
    memang tau lambat..tapi tak la maam semlam..sampai hampir 3 jam..
    tapi nak buat camanakan..situ la tempat kita pergi..he he..

    ReplyDelete
  22. salam yus..memang seksa..he he.

    ReplyDelete
  23. zino..memang terbalik..sobab..sapo sampai dulu lambek dapek..

    ReplyDelete
  24. suzie..terima kasih..sudi singgah..selamat berkenalan..

    ReplyDelete
  25. Wkslam kak G..memang kena bersedia kak G kan..
    tapi selalu nya tak la lambat sangat..

    ReplyDelete
  26. Kak erna.

    Cuak tunggu orang ni.
    Kemarin, saya dah tinggal sorang tu. Lambat sangat sampai. Dah la nak kena ambik anak-anak kat nurseri. Kalau tak sebab tu, boleh la kale nak tunggu lama sikit.

    Hehehe..

    ReplyDelete
  27. salam hann..paling tak suka menunggu kan..

    ReplyDelete
  28. Salam

    TQ sudi singgah...follow u too...nice blog!

    ReplyDelete
  29. salam SH..terima kasih juga dari akak..

    ReplyDelete
  30. adoi la kak...dari sakit terus jadi sembuh menunggu...aduss

    ReplyDelete
  31. tunggu ea kan main lamo...jumpo doktor 10 minit pun tak sampai..!

    ReplyDelete
  32. Sesungguhnya sy mmg sgt tidak gemar menunggu.

    Masa sy "pesakit setia HKL" 2008-2009 dulu.. sy mmg bwk newspaper/magz siap2.. kalo x.. mmg mati kutu.

    (err by the way.. sy gi mana2 mmg bwk bahan bacaan.. kalo xbwk, tak lengkap life sy) :P

    ReplyDelete
  33. aduh...kalo bab g hosp ke clinic tu yg amat lemah.mana2 hosp samelah ya.sib baik Akira dah elok dr asma.kalo tak 1 ari kat hosp.gerenti punya.

    ReplyDelete
  34. salam mok cik..alangakah baik nya kalau macam tu.dah tak perlu ke klinik lagi..he he..

    ReplyDelete
  35. kak long..memang osah he..
    nak buke camano kan kak long..

    ReplyDelete
  36. salam cik kodok..
    dulu2 sama la macam ci..manak2 pegi pun..mesti ada bahan bacaan ..
    sekarang dah tak boleh buat macam tu..
    mata dah tak tahan..nanti kalau lam2 tunduk membaca kepala pening..

    ReplyDelete
  37. anie,nagoya..lemah tak lemah..dah terpaksa kan..he he..
    alhamdulillah..akira dah sembuh sepenuhnya..

    ReplyDelete
  38. kes menunggu ni... teringat plak masa tiny pegi teman mak mertua ke darul syifa, bangi (klinik Dato' Dr. Haron Din)..

    makcik sebelah tu kata dia datang seawal jam 4.00 pagi utk ambil no. yg dibukak jam 5.30pagi.. sampai kul 10.30am, no. giliran dia tak jalan lagi.. dia dapat no. 111 (tu, dtg kul 4.00am dpt no. 111.. yg dpt no. 001, dtg kul brapa eh??.. huhuhu)..
    .. dan masa tu yang dipanggil adalah no. 80.. ayoii... makan tengahari kt situ je lah makcik tuh gamaknya.. huhuhu..

    ReplyDelete
  39. klinik kerajaan ke ni?? saya bleh lagi sabar kalo kena tunggu lama2 ni, hubby saya mmg pantang... trus cabut je dia.. buang masa katanya...

    ReplyDelete
  40. kak, sepital kerajaan ke kak? kalau betul, mmg azab kan nak tunggu?

    ReplyDelete
  41. salam tiny..darul syifa'..memang macam tu.kawan2 akak kalau pi..kul 12 tgh malam dah tunggu.
    itu baru nak tunggu no.

    ReplyDelete
  42. chekna..mana lagi..klinik gomen la tu..he he..

    ReplyDelete
  43. wahida..azab ke tak..kena la tunggu jugak kan..
    kalau demam ke sakit ke..akak memang tak sabar tunggu..
    ni memang temu janji ..akak tunggu jugak la..

    ReplyDelete
  44. 2la...saya dah menghitung hrni..huhu
    ni 1st time sye tggu hari gaji sbb br je keja cikgu...hihi
    akk keja ktne?

    ReplyDelete
  45. salam ziarah..terima kasih dtg blog saya :-) saya follow back. pertama kali dtg terus terpikat dgn template blog akak yg cantik :-)

    ReplyDelete
  46. PJ..tahniah baru pertama kali nak merasa tunggu gaji ye..
    mak cik ni dah lama dah..dah 30 tahun..he he..rasanya tahun ni la..gaji semuanya..20 ke atas
    cuma disember je 19..he he..

    ReplyDelete
  47. Lady..terima kasih..
    sudi datang dan follow..
    akak memang suka jalan2 baca blog dan bila tertarik..terus follow..supaya senang nak baca lagi..

    ReplyDelete
  48. huhuuu... bercinta kalo kena tunggu sampai berjam2..

    ReplyDelete
  49. gi spital ke kak erna....hu..hu, mmg gitu la keadaannya kat spital kak...kena byk b'sabar..mmg t'paksa tunggu lama..

    ReplyDelete
  50. Erna..dah ada temujanji pun lamabt gak ke...kalau ida mau pengsan dah..ni mst klinik@hospital kerajaan ni kan erna..

    ReplyDelete
  51. bawak tak apa2 utk dibaca? Menunggu memang melotehkan..hehe

    ReplyDelete
  52. ooo, macam tu pulak ye kak...kat mana spital mana pulak tu??

    selamat berwiken kak erna:)

    ReplyDelete
  53. Ida..klinik gov.la tu...tak tau kenapa masa tu lama sangat..

    ReplyDelete
  54. idalara..tu la masalahnya..sebab temujanji..
    kalau kita pergi masa lawatan biasa..memang la lama menunggu kan..

    ReplyDelete
  55. fa*atip..memang tak bawak pun..he he..tengok gelagat orang je la masa tu..

    ReplyDelete
  56. mak lang..selamat ber hari minggu jugak buat mak lang..
    akak ada temujanji la di klinik tu mak lang..tak tau macamana boleh lambat sangat..

    ReplyDelete
  57. Assalamualaikum Kak Erna,

    Menanti ..
    kalau x berapa sakit bertambh skit..
    kalau pening terus demam..

    saya dah merasa dah..
    tunggu kat tempat camtu..
    sabo je..

    ReplyDelete
  58. Wksallam sal..
    nasib masa tak demam akak menunngu tu..masa temu janji je..

    ReplyDelete