Thursday, January 13, 2011

BORING MENUNGGU..

Assalamualaikum..


Boring betul hari ni menunggu..dari jam dua..

sampai 4.30 petang..

masa menunggu..bercerita dengan orang yang dok sebelah akak..

dia datang pukul 3,30..

sama siap dapat ubat ngan akak..

dia kata..lain kali..jangan datang awal..memang dapat lambat..

baik datang lambat..nanti dapat cepat..

ooo..cam tu ke..aduhai..boringnya menunggu..

Dah akak datang ikut temu janji..

62 comments:

sayangsayangibu said...

kak
sya kalau ke klinik bawa enariq memang ke jam jam terakhir
tak jenuh nak menunggu... ;p

Kak Rosaliza said...

salam kak erna..penantian satu penyiksaan hehehe..mmg selalu gitu..mcm gak appointment ccuk bby, kul 8 kita dh sapa siap kul 10, huhuhu mmg boring, saya faham perasaan akk tu

kasihredha said...

Salam
menunggu itu satu penyiksaan..hihi

~ Kak Azz ~ said...

Lain kali bawak novel/buku/majalah yg best2 kak.. Takde la boring sgt menunggu tu..

Nak tak nak kena tunggu jugak kannn...

iina said...

Tulah kan kak.. kalau bab kena tggu lama2 nie mmg boring jek.. saya cukup mls klu kena tggu lama2 ;)

kak Erna said...

sya..ikut kad temujanji..
tu sebab akak datang awal,len kali tak mo dah..

kak Erna said...

salam rosaliza..terima kasih memahami..
selalunya tak la sampai macam tu punya lama..

kak Erna said...

salam kasih..memang betul..seksa menunggu..lama sangat..

kak Erna said...

azz..selalu e dalam sojam selosai lah..kali ni..fulamak..duo jam setongah.he he..
kono tunggu yo..dah temu janji..

kak Erna said...

iina..betul tu..tapi malas ke tak..terpaksa tunggu jugak..he he..

mokwonik said...

gi ke mana tuh?? sepital ke ?? haah jgn lupo makan ubek yooo!take care!

kak Erna said...

salam mokwo..pi klinik..bese pi.2 bulan sekali amek darah.dua minggu lepas amek dara.jumpa doktor..

en_me said...

nyamfahh kanns.. uhuhu

ainnoraini said...

paling bosannnn menunggu lame2 ni kan...

hari tu bawak mak gi hospital saye mintak cepat doktor rawatkan sebab mak dah jd wargaemaskan...kalau ikutkan giliran mau lebih 3jam menunggu tu..

Zaitun said...

Kalau ada appointment dekat hospital lebih elok datang lewat dari masa yang dijanjikan kalau tidak lama menunggu.
Boring...

suri solehah said...

salam..kak erna,,.memang penat kan menunggu..
memang kalau gov.mcm tu..saya pernah bleeding..pergi kecemasan 3 jam tunggu tak dpt2..lastnya balik saja..tgk diaorg punya piagam dlm 30 minit je..

~ yus ~ said...

penantian memang satu penyiksaan kan kak erna...

zino said...

terbalik kot tu hehe

SUZIE APAI said...

singgah sini..tambah knln...

DDrfauziah said...

Aslmkm Erna.
Piawai Malaysia tu!
Sesekali Kak G nak p klinik gomen ... awal2 dah sediakan minda dulu supaya tidak rasa kecewa sangat.

kak Erna said...

en.me..memang ..tapi terpaksa..

kak Erna said...

ainnoraini..semalam memang rasa boring..sebab dia panggil tak ikut giliran..kita datang dulu.kat dibawah..tapi dipangil orang yang datang lambat..sebab kad dia di atas..

kak Erna said...

salam zaitun..betul tu.pengajaran semalam tu..nanti nak datang lewat jugak..

kak Erna said...

surisoleha..
memang tau lambat..tapi tak la maam semlam..sampai hampir 3 jam..
tapi nak buat camanakan..situ la tempat kita pergi..he he..

kak Erna said...

salam yus..memang seksa..he he.

kak Erna said...

zino..memang terbalik..sobab..sapo sampai dulu lambek dapek..

kak Erna said...

suzie..terima kasih..sudi singgah..selamat berkenalan..

kak Erna said...

Wkslam kak G..memang kena bersedia kak G kan..
tapi selalu nya tak la lambat sangat..

Hann said...

Kak erna.

Cuak tunggu orang ni.
Kemarin, saya dah tinggal sorang tu. Lambat sangat sampai. Dah la nak kena ambik anak-anak kat nurseri. Kalau tak sebab tu, boleh la kale nak tunggu lama sikit.

Hehehe..

kak Erna said...

salam hann..paling tak suka menunggu kan..

SH said...

Salam

TQ sudi singgah...follow u too...nice blog!

kak Erna said...

salam SH..terima kasih juga dari akak..

MOKCIK AZWA said...

adoi la kak...dari sakit terus jadi sembuh menunggu...aduss

kak long said...

tunggu ea kan main lamo...jumpo doktor 10 minit pun tak sampai..!

cik kodok said...

Sesungguhnya sy mmg sgt tidak gemar menunggu.

Masa sy "pesakit setia HKL" 2008-2009 dulu.. sy mmg bwk newspaper/magz siap2.. kalo x.. mmg mati kutu.

(err by the way.. sy gi mana2 mmg bwk bahan bacaan.. kalo xbwk, tak lengkap life sy) :P

anie,Nagoya said...

aduh...kalo bab g hosp ke clinic tu yg amat lemah.mana2 hosp samelah ya.sib baik Akira dah elok dr asma.kalo tak 1 ari kat hosp.gerenti punya.

kak Erna said...

salam mok cik..alangakah baik nya kalau macam tu.dah tak perlu ke klinik lagi..he he..

kak Erna said...

kak long..memang osah he..
nak buke camano kan kak long..

kak Erna said...

salam cik kodok..
dulu2 sama la macam ci..manak2 pegi pun..mesti ada bahan bacaan ..
sekarang dah tak boleh buat macam tu..
mata dah tak tahan..nanti kalau lam2 tunduk membaca kepala pening..

kak Erna said...

anie,nagoya..lemah tak lemah..dah terpaksa kan..he he..
alhamdulillah..akira dah sembuh sepenuhnya..

KAKTINY said...

kes menunggu ni... teringat plak masa tiny pegi teman mak mertua ke darul syifa, bangi (klinik Dato' Dr. Haron Din)..

makcik sebelah tu kata dia datang seawal jam 4.00 pagi utk ambil no. yg dibukak jam 5.30pagi.. sampai kul 10.30am, no. giliran dia tak jalan lagi.. dia dapat no. 111 (tu, dtg kul 4.00am dpt no. 111.. yg dpt no. 001, dtg kul brapa eh??.. huhuhu)..
.. dan masa tu yang dipanggil adalah no. 80.. ayoii... makan tengahari kt situ je lah makcik tuh gamaknya.. huhuhu..

chekna @ mama ziyad said...

klinik kerajaan ke ni?? saya bleh lagi sabar kalo kena tunggu lama2 ni, hubby saya mmg pantang... trus cabut je dia.. buang masa katanya...

wahida said...

kak, sepital kerajaan ke kak? kalau betul, mmg azab kan nak tunggu?

kak Erna said...

salam tiny..darul syifa'..memang macam tu.kawan2 akak kalau pi..kul 12 tgh malam dah tunggu.
itu baru nak tunggu no.

kak Erna said...

chekna..mana lagi..klinik gomen la tu..he he..

kak Erna said...

wahida..azab ke tak..kena la tunggu jugak kan..
kalau demam ke sakit ke..akak memang tak sabar tunggu..
ni memang temu janji ..akak tunggu jugak la..

pearl jade said...

2la...saya dah menghitung hrni..huhu
ni 1st time sye tggu hari gaji sbb br je keja cikgu...hihi
akk keja ktne?

Lady Lavender said...

salam ziarah..terima kasih dtg blog saya :-) saya follow back. pertama kali dtg terus terpikat dgn template blog akak yg cantik :-)

kak Erna said...

PJ..tahniah baru pertama kali nak merasa tunggu gaji ye..
mak cik ni dah lama dah..dah 30 tahun..he he..rasanya tahun ni la..gaji semuanya..20 ke atas
cuma disember je 19..he he..

kak Erna said...

Lady..terima kasih..
sudi datang dan follow..
akak memang suka jalan2 baca blog dan bila tertarik..terus follow..supaya senang nak baca lagi..

kakyong said...

huhuuu... bercinta kalo kena tunggu sampai berjam2..

Ida Ddapur said...

gi spital ke kak erna....hu..hu, mmg gitu la keadaannya kat spital kak...kena byk b'sabar..mmg t'paksa tunggu lama..

Idalara said...

Erna..dah ada temujanji pun lamabt gak ke...kalau ida mau pengsan dah..ni mst klinik@hospital kerajaan ni kan erna..

fa*atip said...

bawak tak apa2 utk dibaca? Menunggu memang melotehkan..hehe

maklang said...

ooo, macam tu pulak ye kak...kat mana spital mana pulak tu??

selamat berwiken kak erna:)

kak Erna said...

salam yong..memang bercinta.

kak Erna said...

Ida..klinik gov.la tu...tak tau kenapa masa tu lama sangat..

kak Erna said...

idalara..tu la masalahnya..sebab temujanji..
kalau kita pergi masa lawatan biasa..memang la lama menunggu kan..

kak Erna said...

fa*atip..memang tak bawak pun..he he..tengok gelagat orang je la masa tu..

kak Erna said...

mak lang..selamat ber hari minggu jugak buat mak lang..
akak ada temujanji la di klinik tu mak lang..tak tau macamana boleh lambat sangat..

sal said...

Assalamualaikum Kak Erna,

Menanti ..
kalau x berapa sakit bertambh skit..
kalau pening terus demam..

saya dah merasa dah..
tunggu kat tempat camtu..
sabo je..

kak Erna said...

Wksallam sal..
nasib masa tak demam akak menunngu tu..masa temu janji je..