Followers

Sunday, January 2, 2011

KEJADIAN YANG TIDAK DIINGINI.PADA .02.01.2011


Assalamualaikum..

 Kereta akak kena langgar dari tepi petang tadi
Teruk jugak kena nya ni..nak buat camanakan..dah nak jadi

44 comments:

  1. Alaahaii kak.. Kek mano kono ehh ni..? Sian akak. Tapi mujurlah semuo solamat..

    Ado mintak gantirugi tak kek org yg cium keto akak tu..? Kok dapek sikitpun takpo gak kan.. ringan la sikit boban nak htr repair tu...

    ReplyDelete
  2. azz..tu yang akak gogham tu.tak mintak pun lagi cino tu dah cakap..lu punya kereta..lu repair sendiri la..kato e..nak pueh kan ati..akak poi balai polis buek report..
    takut yo dio..sejam lopeh tu..dio lak datang balai polis buek report..

    ReplyDelete
  3. salam akak,

    same le kite. kereta suami saya kena langgar dari tepi (org tu nk keluar simpang) pd tahun lepas (petang 31.12.2010).

    skrg kereta dibengkel. tengah ketuk dan cat. entry pasal kereta tu akan autopublish pada 8pagi isnin.

    sabar ye kak. dugaan utk kite ni

    ReplyDelete
  4. kak erna

    kalau yg melanggar tu tak mahu tanggung kos, elok report aje.. pas tu claim insuran dia.. senang@ jer jawab gitu kan..

    ReplyDelete
  5. salam kak erna..

    alahai..kesiannya kete kene langgar plak..dugaan di tahun baru la tu gamaknya kak...sabar...

    ReplyDelete
  6. tau tak kak sapo yg melanggar eh?
    dapek ganti rugi tak?

    ReplyDelete
  7. salam kak erna............ alahai frustnyer...... coz bkn diri sendiri yg buat

    ReplyDelete
  8. yati..salam kembali..
    iye..ke..dugaan kita kan..akak tadi lepas lampu hijau..kete belakang tu tak sabr2 nak cilok..tak lepas..dilanggarnya la kete kita..

    ReplyDelete
  9. zar..tadi dah pi report..polis tu pun ajar macam tu..esok polis suruh ambil dokumen dan uruskan untuk claim insuran kereta yang langgar tu..

    ReplyDelete
  10. amy..memang dugaan ditahun baru ni kan..
    dah nak kena..

    ReplyDelete
  11. kak long tau..dio katao..kete lu sendiri..sendiri bayar la..kato e..keto dio tak apo2 pun..tu yang sombong tu..
    akak dah report dah..

    ReplyDelete
  12. salam ibu guru..nak buat camanakan..
    dah nak kena..

    ReplyDelete
  13. laa.. kak erna dpt hadiah sempena tahun baru ye...gurau jerr....

    sabar ye kak erna...saye pun pernah jugak terkene mcm tu...tak tahu sape yg buat...kirenye mcm langgar lari ler...sakit hati jer tak pasal2 kene keluar duit sendiri nk repairnye...

    ReplyDelete
  14. adussshhhh...hmm..kadang2 memang kita berhati2 tapi orang lain pulak yang cuai!! :(

    ReplyDelete
  15. teruk tu.....nak betulkan.aduh...menangis dompet tu.tapi kk Erna tak cedera tak pelah.kete leh betulkan nnt.sabar ya

    ReplyDelete
  16. salam mamawana..
    insyaallah..sabar dah ni..kalau tidak..tak tau le..he he..

    ReplyDelete
  17. salam ainnoraini..
    ni nampak jelas..anak akak..nampak kete tu datang dan terlanggar tu..nak cepat..slepas lampu jadi hijau..tak sabar2 dia..

    ReplyDelete
  18. Fa..memang betul tu..ada yang tak sabar..nak cepat..tak boleh pun nak lalu jugak..sudahnya kete kita jadi mangsa..

    ReplyDelete
  19. anie,nagoya..memang terok.tapi betul kata anie..kita tak cedera..alhamdulillah.

    ReplyDelete
  20. Agak teruk juge tu kakErna..takpa kalau kena gaya ..saya rasa boleh claim insuran

    ReplyDelete
  21. macam mano boleh kono tu... nak buek cam mano dah nak malang... elok la buek report tu.. lopeh tu pegi JPJ buat search no kereta tu bagi mengesahkan tuan punyo dan insuran dio.. bilo dah dapat report polis nanti buat claim kat syarikat insuran mamat tu..

    ReplyDelete
  22. cooobaaann..
    tak po kak..claim insurans je lah nmpak eh.
    beratuih gakla kono tu. Yg ponting, bodak an dulu kat tompek kemek tu kak...kang bekarat lak.

    ReplyDelete
  23. memang kadangkala kita berhati-hati tapi nak buat camner kalau dah terjadi..redha ajerlah

    ReplyDelete
  24. alahai.. teruk gak tu.. awal2 tahun dah kena keluar duit... dugaan tahun baru kak.. sabar je la..

    ReplyDelete
  25. Kadang2 ada yang sengaja melanggar buat sombong seolah2 kita pun sama lalai tujuannya tak nak bertanggung jawab konon nak lepas tangan.

    ReplyDelete
  26. Dugaan tahun baru ye kak..Kesian akak...sabar jelah..

    ReplyDelete
  27. salam kak..
    dugaan betul yer..apa2pun spt kata akak 'sabarlah'..

    ReplyDelete
  28. salam akak..
    aduh..saya penah kene kak..badan kete saya da xsecantik dulu..:(

    ReplyDelete
  29. Salam Kak Erna,

    Dugaan di tahun baru...kadang2 memberi pengajaran pada kita utk lebih berhati2 di masa akan datang

    ReplyDelete
  30. salam wan..rasanya akak tak tunggu insuran..buat sendiri je..tak nak lambat.

    ReplyDelete
  31. accik..akak tak tunggu insuran..nanti lambek..buek sendiri yo lah..beratuih pun..dah tepakso accik..

    ReplyDelete
  32. kak iina kl..
    betul tu..dah nak terjadi..dah tertulis kan..

    ReplyDelete
  33. chekna@mamaziyyad..memang dugaan..patut urusan anak sekolah..dah bertambah lagi satu..urusan kereta..

    ReplyDelete
  34. zaitun..kereta kita yang kena tweruk..kita pulak yang dimarah..tak patut betul..

    ReplyDelete
  35. salam noor..terima kasih singgah..

    ReplyDelete
  36. salam yus..memang dugaan betul insyaallah boleh sabar..

    ReplyDelete
  37. happyirfa..sabar lah ni dik..he he..

    ReplyDelete
  38. cikceria..salam kembali..
    nak kena hantar kedai tu..bagi cantik balik..

    ReplyDelete
  39. ibusayang.salam kembali..
    memang benar..kena lebih berhati hati..

    ReplyDelete
  40. salam..

    akak jgn sedih2 tau...
    ni..baru nak bc n3 akak ni..kiranya intro citer nih!!

    ReplyDelete
  41. Salam Kak Erna.
    Sabar yea. Allah nak uji tu.

    ReplyDelete