Tuesday, May 21, 2013

BATUK LAGII..

Assalamualaikum
Sabtu baru ni,jam 11 pagi hero bungsu telefon
Mak..Aimi batuk,demam
kelam kabut acik..minta en.suami
cepat2 pi ambik bawak klinik
bila doktor..dah periksa..
cuma batuk..lepas tu
boleh pulak doktor tu bisik..
budak ni anak manja ke.
he he..en.suami jawab..anak bungsu.


doktor jugak suruh beli karung kertas macam gambar ni
suruh hero acik tiup..acik pun tak faham kenapa..
Alhamdulillah...Ahad petang tu acik pi jumpa dah sihat
Periksa pun tak habis lagi..tu yang acik risau
kalau dia tak baik demam selsema dan batuk.
Oklah Jumpa lagi,Insyaallah

25 comments:

  1. err motif karung kertas tu utk ape? hehehe terkebil2 juga nak cari tujuannya..

    ReplyDelete
  2. Aimi tak tanya doc aritu karung ni utk apa?

    ReplyDelete
  3. semoga cepat sembuh achik...minum air kosong banyak2 taw..
    cuaca tak menentu ni ramai yg sakit tekak n batuk..

    Hurmmm apa kena mengena ngan paper tu yea..

    ReplyDelete
  4. hehe...doktor tu buleh pulak tanye camtu.

    ReplyDelete
  5. Adakah karung nie digunakan sbg langkah berjaga jaga apabila termuntah???

    ReplyDelete
  6. Tengok pun tahu Adik tu anak manja...kan hero Bongsu mestilah kesayangan mak dan ayah...:)

    ReplyDelete
  7. Kakak tahu Acik - doktor tu nak buat breath test. Kalau di specialist ada kertas khas macam belon. Lepas tiup tu doktor akan diagnose symptom apa yg ada - Tapi kes anak kakak dulu sebab sakit perut memanjang...

    Harap adik dah sihatlah. Doktor pun dapat tangkap adik tu manja:)

    ReplyDelete
  8. Assalam kak,saya rasa karung kertas tu utk kuat kan pernafasan dia kut, sekarang ni musim la kak,anak2 kat rrumah ni pun kerap pulak batuknya

    ReplyDelete
  9. Salam acik..

    bila anak demam mmg kita jadi tak sedap hati.. lebih2 lagi anak manja kan acik.. semoga adik cepat sembuh hendaknya..

    ReplyDelete
  10. semalam kena hujan...
    hari ni batuk gan demam...
    moga Aimi cepat sembuh...

    ReplyDelete
  11. Cuaco ni yang kojap paneh....kojap ujan. Malam pulak basah baju dek poluh. Polik nengok cuaco ni acik. Dah tuo alam dunio ni sobona e kan, acik. Acik aidah doakan adik sombuh yo. Acik pun samo gak...jago kosihatan yo.

    ReplyDelete
  12. hehehehe... doc tu pun tau ek adik tu anak manja..semoga adik cpt sihat ek

    ReplyDelete
  13. untuk apa ditiup, saya pun nak try jugak kak..hidung saya tersumbat..ehe lucu plak dialog dr tu :)

    ReplyDelete
  14. aikkk kenapa dr suh tiup acik ! .. pelik nie ;)

    ReplyDelete
  15. Memang kena tiup karung tu acik erna....
    Alhamdulillah dah sihat hero bongsu tu ye ;-)

    ReplyDelete
  16. hehe..sempat doktor tu bertanya camtu ye? Apa pun, ummi doakan agar hero bongsu Acik dah sembuh sepenuhnya dan dapat menghadapi peperiksaan dengan tenang.

    ReplyDelete
  17. Semoga hero bongsu Acik akan sembuh segera.

    Ada sorang kawan saya dulu pun pernah kena bernafas dalam paper bag ni, dia ada masalah hyperventilation masa tu.

    ReplyDelete
  18. Mmg tengah musim periksa sekarang ni AE.....samalah cam anak tu seme dgn batuk gak!

    ReplyDelete
  19. Musimlah kak,,suri sekarang ni pun satu keluarga btuk2..

    ReplyDelete
  20. Nak buat apa karung kertas tu ya,,???

    ReplyDelete
  21. Anak bongsu mmg mcm tu kn......manja sbb x ada adik bawah dia :)

    ReplyDelete