Friday, May 10, 2013

ALAHAI..HARUMANIS..

Assalamualaikum
rasanya semua kenal ni kan
Alahai harumanis..pasal le mahal beno
harga nya sekarang ni
memang mahal betul sekarang ni.
ada pegawai yang pergi mensyuarat
ke Perlis..khususnya Bukit Bintang
Pusat pertanian yang ada tanam Harummanis ni
dulu kalau beli disini
harga murah sikit dari beli diluar
sekarang ni sama je kot
sebiji tu tadi acik timbang beratnya 378gm
ada 4 biji ni harganya RM30.00
Dulu masa acik pi kursus disana
tahun 2010 kot..gred A baru RM12.00 sekilo.
Jadi la untuk merasakan
Terima kasih pada kawan yang tolong belikan

oklah..jumpa lagi,Insyaallah

24 comments:

  1. Terasa manisnya di tekak saya acik erna... Mahal juga harganya ye ;-)

    ReplyDelete
  2. Mahai sungguh. Tapi berbaloi kan? Hehe..

    ReplyDelete
  3. Thn lepas masa ke perlis, regenya rm15/kg. mmg mahal..
    Takpelah, at least dpt merasa.
    Aduhai..terliur membayangkn keharumannya, manisnya.

    ReplyDelete
  4. Adoyaiii.. Kok mahal camni, mampu tengok yoo laa.. Mujur tak mengidam.. hehe..

    ReplyDelete
  5. assalam,
    memang susah nak dapat ni...ada pun mahal, tapi berbaloi ..sedapp..

    ReplyDelete
  6. Itu mangga kah? Kenapa harumanis ?
    Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too :)

    insanbiasabiasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Mahal wo... tapi kalau dah teringin tu pejam mata je lah kan! Janji dapat lepas kempunan.

    ReplyDelete
  8. saya pun rasa mcm kena sembelih-rm20/kg...padahal buah mcm tak berapa tua,bijinya masih putih dan lembut...

    ReplyDelete
  9. Sedapnya Acik, kecur airliur ni. Susah nak dapat buah tu sekarang kan..

    ReplyDelete
  10. best ni tapi tak pernah rasa..semuga harga nya bertambah naik lagi baru la untung peniaga tu kan kak..hehe gurau je, maybe hasil tuaian kurang kot ye kak..

    ReplyDelete
  11. 30 hinggit acik...mahalnya. tapi bila nak merasa tak boleh buat apa. duit boleh dicari.

    ReplyDelete
  12. Mahalnya...tapi nak merasa tak apalah kan...

    Sekarang dah musim mangga banyak jual kat tepi jalan.

    ReplyDelete
  13. mahalnya...tapi berbaloi kalau isinya ok...
    Terliur jugak saya tengok....

    ReplyDelete
  14. aah acik nie memang tgh mahal , kat sini pun sama .. saya lebih suke mempelam lemak ! ...

    suke yg muda2 tuu ;)

    ps : acik nanti cer masuk profez punya laman blog yg saya letak dlm link tuu , ada banyak agent di area KL dan cawangan2 lain tau .. leh tgk mana tahu dekat ngan acik ;)

    ReplyDelete
  15. kalau dh suka x kira mahal k.erna.......harum manis ni faveret mak saya ni. tp kt pilah skrg ni musim mangga yg kuning bulat tu.

    ReplyDelete
  16. acik..akak pernah beli dua2 kuning dan hijau..rupanya harum manis hijau memang lebih manis ..i like...

    ReplyDelete
  17. Assalam kak erna, sedapnya mangga harummanis,, mahal berganda2 harganya ya kak

    ReplyDelete
  18. Salam rindu akak..
    memang buah tu mahal akak...tapi kalau manissss tak apa le jugak..saya pernah beli..tak manis sangat...rasa rugi aja..ha..ha..

    ReplyDelete
  19. Salam, terjumpa pulak blog cik pina time tgh search buah harumanis ni. Mira ada kat Perlis sekrg ni, lps tu ade pameran buah ni 15-16 mei ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya allah kak ngah dah jumpa ye..cik pina suka sangat ni kak ngah..sedap..belikan kak ngah..nanti cik pina bagi duit..he he

      Delete
    2. Tapi Mira balik lambat lagi, nanti busuk pulak buah tu..haha..mmg ramai yg nak buah ni tp xsilap dia jual RM40 sekilo..lagi mahal dr cik pina beli ni..

      Delete
  20. Dari hari tu teringin nak makan mangga ni...masih belum tercapai hajat!

    ReplyDelete
  21. igt dulu tingin nak makan masa peknen.hehe

    ReplyDelete
  22. kawan cikda bgtau, husband dia baru beli rm1k buah ni kat perlis. (50kg). rasanya dia la yg ngabiskan stok kot..hahaha.. tapi rasanya sebab ada majlis rasmi kot yg guna buah ni..sebab tu glamor buah ni..

    ReplyDelete