Thursday, December 16, 2010

MASAK MASAK TETAP TAK TINGGAL..

Assalamualaikum


Akak dah buat sosej puff resepi dari nor secubitgaram..terima kasih banyak2 nor..sebab buatkan N3 khas..the making off..jadi akak dah faham macam mana nak buat.
cuma tak cantik la nor..sebab tangan pun sakit lagi..tapi..tak pe..jangan pandang pada rupa kan..mai cuba rasa...sedap..(sape lagi nak kata sedap..anak akak la..he he)

Atas ni..yang belum dibakar..
Bawah..gambar yang dah siap dibakar.


 Yang ni pulak..muffin yang akak buat sebelum terjatuh tu..ambik resepi dari izahmuffin.tapi kan dah tak nampak rupa muffinnya..hero akak dah mempelbagaikan cara makannya..macam2 budak2 ni..ada2 aje..
 dadih yang akak buat hari ahad tu..saja tepek gambar..


insyaallah jumpa lagi..

60 comments:

  1. Rajinnya Erna mencuba resepi. Ada yang nak makan tak ape.

    ReplyDelete
  2. akak..bestnye..semuanye sgt menyelerakan..bleh saya belajau ngan akak?heheheh

    ReplyDelete
  3. salam kak hajjah nora..memang habis aje kak ..tu yang rajin mencuba tu..

    ReplyDelete
  4. cik ceria..rajin2 ke blog yang ada resepi..mesti pandai punya..
    nanti cik ceria boleh cuba..he he..tq..

    ReplyDelete
  5. biar deh tak cantik kak,namo eh air tangan omak....nek moyang sodap..!

    ReplyDelete
  6. Wah! Akak memang rajin masak walau pun tangan masih sakit. Kan yus kata, best ni kalau duduk sebelah rumah akak..hihi.

    P/s: kenapa yus rasa template dah lain lagi, ke yus silap...:)

    ReplyDelete
  7. masak...masak...n makan...makan yg wajib!!!...hihihi....nnt leh le kk Erna masak tuk kita...mggu depan blek....yahooo....

    ReplyDelete
  8. Salam my dear sis..:)

    Aduhaii sis..
    kalau camnilah ..camnelahh nak start diet nihh..asyik nak try resepi jekk nii..heheheh

    ReplyDelete
  9. salam k.erna, dah buat ya.. alhamdulillah.. tak per tak cantik pun, anak2 makan dgn senang hati sbb air tangan si ibu kan.. mesti sangat sedap tu :)

    ReplyDelete
  10. Kak erna.. p berurut ler kak.. mesti masuk angin dan ada tersalah urat tuh.. paling2 tidka letak koyok.. itu selalu saya buat kat sini sebab ada pakwe jek yg leh urut.. tapi dlm sakit2 tgn bdn tuh gagah juga akak masak ye.. jaga diri ye kak

    ReplyDelete
  11. wah dh lama x dtg sini..tengok template akak bukan main cantik lagi...pandai akak buat..

    ada jer menu yang akak nk cuba...nampak menyelerakan...kalau la ieza pn ada minat camtu kn best...hari2 boleh makan sedap...he3

    ReplyDelete
  12. Kak,
    Kaki masak sungguh..
    Harus dicontohi (^.^)

    ReplyDelete
  13. dadih saya belu pernah try buat lg...nnt nak try gakla..tgk sedapnyaaaa huhu

    ReplyDelete
  14. K'erna...ok dah tu..lama2 lg ok..yg penting rasa dia juga kan

    ReplyDelete
  15. Salam KaK Erna.
    Sedapnya sosej tu. Teringin nak rasa yang akak buat tu.Nak buat malas lah pulak.Dah salin kulit la teratak akak ni, cantik dan menarik.Fresh aje setiap kali ke teratak maya akak ni.

    ReplyDelete
  16. Seronok kalau masak ada tukang makan.Peti ais kak Zai penuh dengan lebihan makanan itu yang membuat malas nak masak.

    ReplyDelete
  17. memang lah ibu mithali... tangan masih sakit, sempat lagi cuba resepi baru

    betullah kak, bila ada yg makan tu yg seronok membuatnya

    ReplyDelete
  18. banyak kali dah etringin nak buat sosej camtu.. tp tak confident jer nak baut adunan tu.. huhuu

    ReplyDelete
  19. hendak seribu daya dan tak hendak seribu dalih kan kak ?



    sosej tu macam boleh cuba aje nanti..

    ReplyDelete
  20. salam kak long..he he..'nek moyang sodap'..toringat akak maso kojo kek klia tu..ado sorang kawan..apo pun yang dio cakap..mukoddimah he..mosti ado nek moyang..
    akak memang tak do seni menghias ni kak long..masak buleh..hias2 ni memang failed..he he..

    ReplyDelete
  21. salam yus..yus tak silap..memang template sudah tukar.he he..
    cepat yus..pindah dok sebelah mah akak..senang akak nak bagi..he he..

    ReplyDelete
  22. anie,nagoya..dah masak2 mestilah makan makan kan..he he..kalau tak de orang nak makan..akak malas masak..

    ReplyDelete
  23. salam kembali tini..
    memang betul..langsung tak boleh nak diet..dari lepas raya..dah naik 4kg..dahsyat tu kan..susah nak turun tu..

    ReplyDelete
  24. salam kembali nor..terima kasih banyak2..memang nor..tak cantik pun..sekejap aje licin..macam buat 10 tu sikit sangat..padahal tak ramai pun..he he..dah 2 kali akak buat dah nor..

    ReplyDelete
  25. iina..terima kasih iina..akak pun dah tampal koyok dah..cuma agaknya kuat..tu yang lambat sikit nak baiknya..

    ReplyDelete
  26. ieza..terima kasih..template akak tak tukar sendiri..hero akak rajin tukar..he he..
    ieza..masak2 ni memang akak suka dari dulu..suka mencuba..dari bujang lagi..
    kalau ieza dah mula..mesti nak selalu mencuba..

    ReplyDelete
  27. missgee..
    betul tu..harus dicontohi dan dicuba..he he..

    ReplyDelete
  28. Ms.lilies..boleh try dadih tu..beli tepung dah siap masa pi MAHA tu..tinggal balik..kacau atas dapur je..dah siap..sedap pulak..

    ReplyDelete
  29. AdaDdapur..insyaallah ida..kalau akak dah buat lagi sekalai..elok sikit dari yang mula2 tu..tapi tak pe..janji sedap kan..

    ReplyDelete
  30. salam kembali roha..
    anak akak la yang rajin tukar ni..
    kalau dah datang rajin nanti..mau roha pun macam akak..ada aje resepi yang nak dicuba..he he..terima kasih roha..

    ReplyDelete
  31. salam zai..itu yang utama..kalau masak habis..baru datang rajin kan..kalau tak diusik..memang tak mau masak lagi dah..

    ReplyDelete
  32. ibuintan..rajin..sebab ada yang rajin makan..he he..kalau tidak..akak pun malas jugak..

    ReplyDelete
  33. salam yong..akak beli puff yang dah siap je..
    kalau adun sendiri..akak pun tak confident jugak rasanya..

    ReplyDelete
  34. salam reen..betul tu..dimana ada kemahuan disitu ada jalan kan..
    cuba reen..jangan tak cuba..senang sangat..cewah..dah buat..kata senang..he he..

    ReplyDelete
  35. memasak mmg seronok jika anak2 suka makan,kan...rasa berbaloi

    ReplyDelete
  36. Kak Erna, sakit-sakit tangan pun masih lagi memasak. :)
    Sedapnya nampak puff tu. ^_^

    ReplyDelete
  37. kak erna ni mmg rajin masak2masak ye..mcm2 ade...untung suami dan anak2 akak dpt mkn sedap tu...

    ReplyDelete
  38. salam kamsiah..memang berbaloi baloi..abis sentiasa..he he..

    ReplyDelete
  39. salam yatie..puff tu dah tak perlu diuli..tu yang sakit tangan pun boleh lagi buat.

    ReplyDelete
  40. salam ainnoraini..akak jadi rajin masak..sebab ada yang rajin makan.he he..

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum.

    Masa terluang digunakan dengan sebaiknya.
    Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati.

    TQ

    ReplyDelete
  42. Waalaikumsallam..Admin..
    setuju..gunakan masa..untuk memasak..

    ReplyDelete
  43. sosej mmg best..cuba akak guna sosej yang ada cheese pulak..lagi sedapp kot..hehehe

    ReplyDelete
  44. akak ni memanglah, tunjuk2 gamba makanan kek ese [mak su]

    ReplyDelete
  45. salam kak erna..kita pun dh lama x meroti..tgk akak punye roti pintal nih cam syok nk menguli lak..tp uli pakai BM ler..hehe!!

    ReplyDelete
  46. DaddyZiyyad..ada ke..akak tak tau pulak tu..insyaallah..akak dicuba..

    ReplyDelete
  47. My speciall mall..mak su rupo e..he he..bagus mak su..menuju kejayaan..

    ReplyDelete
  48. rossa alina..nampak sedap..makan pun sedap..he he..

    ReplyDelete
  49. dr.Inahar..ni yang tak sabo nak cari BM ni..

    ReplyDelete
  50. Aslmkm Erna.
    Seronoknyer cuba2 resipi!
    Nampaknya anak Erna dah sedia tunggu nak makan ... baru rasa berbaloi penat pun kan?
    Apapun jaga kesihatan diri ya!

    ReplyDelete
  51. KakErna..,
    Rumah lagi cantikla.. rasa macam nak suoh hero kakErna tu tukarkan rumah saya juga.

    Gebu betul muffin kakErna tu..

    ReplyDelete
  52. Assalam Erna

    Selero nengok makanan kek sini.

    Erna kena tag tau. jom join contest. ihiikks.....

    KONTEST "GIVEAWAY HAVEN RESTAURANT CASH VOUCHER FROM EYRIQAZZ.COM

    ReplyDelete
  53. assalamualaikum erna..
    hamboi enaknya..selera sekali apabila minum petang..klu dekat tentu minta izin singgah

    ReplyDelete
  54. Wksallam kak G..betul kata kak G..yang seronok mencuba..bila ada yang nak makan..
    alhamdulillah.kak G..dah beransur baik..saya ada email kak G..

    ReplyDelete
  55. salam wan..kalau laptop ni ada ditangan hero akak tu..memang tak de kerja lain dia..
    boleh wan..boleh suruh dia..dia memang suka sangat dapat tukar2 tu..sampai kan theme talipun kakak pun dah bertukar2..

    ReplyDelete
  56. wksallam..mamawana..
    tengok pun selero ye..belum lagi makan kan..
    kena tag ye..nanti mintak hero akak tengok kan..

    ReplyDelete
  57. salam sal..boleh aje..jauh pun boleh datang..tak de hal..

    ReplyDelete
  58. salam kak Erna..semoga cepat sembuh yer..rehat byk2...

    ReplyDelete
  59. salam kembali azatie..terima kasih.

    ReplyDelete