Friday, December 10, 2010

JANJI UPDATE, WALAUPUN RINGKAS..

Assalamualaikum.
melayan hero bongsu di cuti sekolah.

 makan makan di marry brown.sendayan
 ayam dua ketul dengan kentang..tah apa nama yang diordernya..akak lupa nak tengok.yang penting dia dah makan sampai habis..
 Ayah dia..tak boleh tinggal nasi.nasi ayam Mb..
Habis cerita makan..kita sambung sikit cerita buku..buku yang akak sedang baca sekarang..tajuk buku 'kenali 15 superfoods dalam alquran.'tulisan Normadiah Daud'



33 comments:

Kak Rosaliza said...

salam kak..tentu seronok hero bongsu akk tu hehehe..

~ yus ~ said...

Salam kak Erna,

Saya belum pernah jejak kaki kat marry Brown ni...:D

Nampak sedap juga menunya ye!!

kak Erna said...

salam rosaliza..seronok sangat dia.

kak Erna said...

salam yus..akak pun dah lama tak pi marry brrown ni..tapi baru2 ni bila buka kat sendayan tu yang akak cuba tu..sedap pulak..nasi lemak pun ada..mee kari pun ada..

iina said...

saya makan marry brown masa p manjung dulu lepas observe student kat sitiawan.. boleh tahan gak lah kan.. lgik pun tak ramai org.. mmg saya suka sgt hehehe.. boleh makan sorg2 xde org kacau.. tapi bila dah kat sini.. semua tuh kalau nak makan kenalah masak sendiri jek ;)

kak Erna said...

iin..memang tak ramai orang..aman tenteram aje makan..masa akak pegi tu..akak 3 beranak je..
kali ni..rasa sedap pulak..mee kari dia pun sedap..

anie,Nagoya said...

sekom.
hero cuti sekolah.kk Erna pun cuti keje ke?bleh tnya kat kk Erna buku apa yg best utk dBaca?....ari tu ada beli buku novel.tapi cite yg membosankan.best lagi cite2 kat blog.

kak Erna said...

anie,nagoya..nbalik mesia nanti..datang mah akak..boleh berguru camana nak cari novel yang tak membosankan..he he..

kakyong said...

kak,
nanti share 15 superfood tu.. ;)

kak Erna said...

salam yong..kebanyakkannya..harian..macam bawang,halia,bawang putih,timun..termasuk juga.delima,buah tin dan kurma..

kak long said...

walaupun ringkas tapi padat...!

sodap ko nasi ayam marry brown tu kak?

Mata Hati said...

saya tak pernah makan lagi kat marry brown ni. nampak best jer makanannya...

DDrfauziah said...

Aslmkm Erna.
Hmmm ... anak era sekarang memang suka gitu. Kita pun terikut juga ... lama2 makin debab! :)
Elok juga ada orang bukukan apa yang jelas ada di dalam Al Quran.

sekamar rindu said...

salam...

ala..kak..anak kesayangan kan tu..:))

Kamsiah said...

salam
kak erna..saya suka posting yg simple2..ada gambar,ada sikit caption...kalau panjang berjela2..huhhhh amik masa nak baca...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Kak Erna,


anak-anak suka makan kat sini sebab ada buaian dan bubur mangkuk besar !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bila tengok anak-anak kita makan sampai habis, otomatik kita pun sama kenyang..

kan kak ?

Dahlia Nawi said...

salam.
mi curry sedap ek?
bubur sedap tak?
x pnah rase lak menu tu

secangkir madu merah said...

kakErna, budak2 memang suka makan makanan2 yg cam ni kak... takpelah cuti2 sekolah ni bawak2 gi jenjalan makan2 hehehehe....

kak Erna said...

kak long..
sodap..akak raso sikit.sobab akak tak makan nasi ayam.akak makan kontang goreng tu yo..

kak Erna said...

akak pun baru aje makan kat sini..baru buka..dulu2 rasa tak sedap sangat..sekarang ni.kena pulak dengan selera..

kak Erna said...

wksllam kak G..memang betul tu..makin sendat semua seluar baju..
nasib pun tak selalu sangat bawak..
betul kak G..walaupun isi buku ni rengkas saje..

kak Erna said...

SR..salam kembali..semua anak..anak kesayangan..

kak Erna said...

salam kamsiah..ada masa panjang jugak akak tulis.

kak Erna said...

salam reen..betul tu reen..tengok anak makan..seronok rasanya..sampai kita pun tak makan..
reen..akak tak duduk atas buai..pening..tapi anak suka sangat dok atas buai tu..

kak Erna said...

salam dahlia..
pada akak mee kari dia memang sedap..tapi..buburnya kurang sikit..sebab tak de sup nya..

kak Erna said...

Salam yatie08..tu la kerja akak cuti sekolah ni..jalan2..makan2..sampai sendat seluar baju..he he..

Pn Kartini said...

salam my dear sis Erna:)

Cuti2 camni..ada jek kan sis agenda makan2..:):)Ok ke sis..menu2 kat MarryBrown ni..:)tinie tak pernah try!

kak Erna said...

Salam kembali tinie..
dulu..tahun 90an..dah ada kan merry brown ni..tapi tak sedap..
baru2 ni ada buka dekat jugak lah dengan opis akak..pi cuba..sedap pulak..
tapi tak boleh selalu kan..

roha said...

Salam kak Erna.
Saya n my daughter selalu makan nasi ayam kat kfc aje. Nak cuba gak la kat marry brown ni.tengok yang akak snap ni sedap aje....teringin la pulak.

kak Erna said...

salam kembali roha..memang sedap.tapi kata kawan akak..kalau kfc..kat mana2 pun sama sedapnya..tapi kalau di mb katanya..tak sama.ada tempat sedap dan ada yang tidak..cuba la dulu ye..

missgee said...

Akak,
suma makanan best2..
Kenyang mata saya nengok..
hehehe

kak Erna said...

misgee..he he..mata pun kenyang samakan..bukan perut aje..