JellyPages.com

Saturday, June 25, 2011

NAK LETAK TAJUK APE YE..

Assalamualaikum

Lambat akak masak hari ni..
baru siap.
Pagi tadi bawak hero bongsu
pi ambil gambar di MPS lagi
lepas tu terus ke JJS2.
untuk cuci gambar
Hari isnin nak hantar ke cik gu katanya
Dulu dah ambik.print sendiri dengan kertas A4 je
cik gu tak mau kata dia.
Gambar pulak tak simpan.
kena la ambik lagi sekali.

Balik dari JJ baru la mula masak
ini je la yang akak masak.
oo ye.baju akak mengecut bukan sebab ni semua ye.
akak masak dan rasa aje..
tapi akak tak makan..
betul..he he..
 Udang masak lomak cili api
 Goreng tauge kasar
Rendang daging.
Itu aje menu hari ni.
Jumpa lagi..
Insyaallah.

45 comments:

  1. salam petang erna cayang~ wah2 sedap menu tu....mai nak sesuap tauge kasar tu, mommy suka ratah je...hee

    ReplyDelete
  2. Salam.
    Kak Erna, masak lomak udang cili api tu kegemaran saya. Fuh, meleleh air liur..

    ReplyDelete
  3. byk la tu akak masak ari sabtu..saya masak ayam kmasak merah makan ngan nasi panas ajo..hehehe

    ReplyDelete
  4. Salam Akak...
    sedapnya akak masak..rendang daging tu yang tak tahan tu....nak pegi rumah akak boleh ?..he..he..lapar le pulak bila tengok menu akak sebab saya hari ni "tutup kedai"...tak masak...

    ReplyDelete
  5. Akak..adoi!!!.anak buah saya tak sign out...tengok nama dia Muhd.Fadzuan Aliff yg.keluar...macam hari tu..akak ingat tak?....

    ReplyDelete
  6. akkakkkk....masak rendang ambik masa yg lama kan kak...pastu ada masak lemak dan goreng tauge lagi..fuhhhh sedapnnya kak

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum kak..:)

    maaf yaa..beberapa hari tak ke sini..:)

    datang2...tgk ada lakk hidangan yang menggoda kalbu..aduhaii..:)
    :)

    ReplyDelete
  8. wahh menu yang menyelerakan..sedapx2..:)

    ReplyDelete
  9. kak erna..sedap tahap terlampau lauk akak ni.. seronoknya kalau dapat merasa lauk kak erna kite ni.. lapaaarr

    ReplyDelete
  10. semua sedap-sedap..
    masak lomak cili api memang terkenal disedapnya di sana yee sebb dulu2 ada kawan kat situ yg expert masak lomak cili api..masa muda2 hehe

    ReplyDelete
  11. sodap tu udang masak lomak...yummy

    ReplyDelete
  12. salam kak..alhamdulillah hari ini tak mengoda iman sangat..hehe..tapi rendang macam sedap pulak ye..

    ReplyDelete
  13. Kak Erna,
    3 menu yang lumayan..
    Kira cukup arr tue :)

    ReplyDelete
  14. Aslmkm Erna.
    Masak tapi tak makan. Kuat juga menahan godaan ya?
    Kak G terkejar waktu pula sekarang. Tapi tetap berselera makan ... badan semakin mengembang jugak! :)
    Baju Erna mengecut? Mungkin boleh buka seam sikit la.

    ReplyDelete
  15. mommy lavender..sama la kita taugeh kasar tu untuk ratah aje..tak makan ngan nasi pun..

    ReplyDelete
  16. salam kembali roha..memang ramai yang suka udang masak lomak cili api ni..
    kena aje dengan yang rasa manis tu kan..

    ReplyDelete
  17. sarah-najwan..kali ni tak masak ayam pun..biar anak2 belajar makan selain dari ayam..he he

    ReplyDelete
  18. Azi..kaka ingat nama tu..bila tengok tu..tau dan azi la tu..he he
    mai la datang seremban ni akak buatkan rendang untuk azi.

    ReplyDelete
  19. Kasih..akak kalau kurang rajin..masak rendang aje..sebab tak perlu nak kacau sangat.dah nak kering baru kacau.

    ReplyDelete
  20. Wkmsallam Tini..
    tak pe tini akak faham ..kalau tini tak ada..maknanya tini sibuk..

    ReplyDelete
  21. Nieza..alhamdulillah..memang nsedap..he he

    ReplyDelete
  22. izahdaut..waa..dahsyat ni..sedap pun ada tahap terlampau..he he..
    datang aje sini izah..boleh makan sampai kenyang..lepas tu..pergi pulak rumah anim..sambung makan lagi..

    ReplyDelete
  23. sal..dah memang masakan tradisi disini sal.
    dulu masa dok selangor..kawan2 mintak ajarkan macamana nak masak lemak ni..

    ReplyDelete
  24. mamasyaza..memang best udang masak lomak ni..lagi lagi kalau udang besar..
    acik guna udang kecik aje tu..

    ReplyDelete
  25. suri..nasib baik tak menggoda iman suri..kalau tak susah jugak hati akak..
    nak tolong masak kan jauh la pulak..

    ReplyDelete
  26. zar..sama la kita..kalau akak ..akak buang ekor dia panjang2..tinggalkan sikit je dikepalanya tu..sebab akak suka tang kepalanya tu la.

    ReplyDelete
  27. missgee..memang dah cukup..he he

    ReplyDelete
  28. IMANSHAH..memang sodap udang tu..

    ReplyDelete
  29. Wkmsallam kak G.
    makan jugak sikit2 lauknya tu kak G..cuma saya tak makan dengan nasi aje..

    ReplyDelete
  30. walaupun lambek akak masak...siap berondang sekali..tabik spring la ngn akak ni...heheheh!!!

    ReplyDelete
  31. rendang nk...nmpk sodap la kak erna..

    ReplyDelete
  32. dah lamo dah tak masak masak lemak..nasib baiklah tadi gi umah orang kawin ada masak lemak nangka

    ReplyDelete
  33. fuhhh...sedapnya menu....!!!!..makin mngecut ler baju acik yer....hehehe

    ReplyDelete
  34. kak long..nak buek camano..ikut permintaan..he he..

    ReplyDelete
  35. Ida,japan..senang aje masak rendang tu..buat la ye..kalau dekat akak dah antar dah..

    ReplyDelete
  36. kak ina kl..alhamdulillah..dapat jugak makan masak lemak ye..

    ReplyDelete
  37. MP..tu la masalah yang tak dapat diselesaikan..he he.

    ReplyDelete
  38. menu yang amat power ni...!! sedap nya... sedap nya....

    ReplyDelete
  39. MULAN..terima kasih..senang aje tu.he he.

    ReplyDelete
  40. sedap menu k.erna hari nie!
    Kak Erna tgk gambar 'sotong2' bergantungan pon malu..ini kan atie yg dok ngadapnya hari2.nak tegur segan..klu tegur kang jadi gaduh...payah betul lah.

    ReplyDelete
  41. ATIE..memang malu..kita nikan perempuan kan..kena la sorok2 sikit..
    nak buat camana ye atie..kena la atie mengadapnya hari2

    ReplyDelete
  42. eh! sama lah. baju kat rumah saya pun makin mengecil. brand apa tah yang boleh jadi camtu tuuuu...hahaha

    ReplyDelete
  43. kak ES..he he..baju acik semua dah kecut..susah hati dibuatnya.

    ReplyDelete