Saturday, May 1, 2010

TENIS

Assalamualaikum...


saja gempak je..tunjok riadah kat padang tenis..

sejarahnya bermula..en.abang aku ni..memang suka sangat bersukan..dari dia bujang lagi..masa baru kahwin dulu..bila pindah dok serumah ..aku tengok..mak ai..banyaknya piala..segala macam game dia dapat piala..dari bola sepak..tenis,badminton,ping pong..indoor macam carrom..semua ada pialanya..johan..dan naib johan..cuma nasib tak menyebelahi en.abang la..dia kawin ngan aku yang kaki bangku..anak anak pulak..sorang pun tak ikut jejak ayahnya..tiga2 hero tak berminat bersukan...


Akisahnya..dah 3 tahun pindah dok seremban..dari mula..puas la dia cari kawan nak main tenis..tapi semua kata tak biasa main...
asek la dia memujok aku ajak main..aku pulak tak makan pujok..

satu hari tu..ketika aku berjoging..aku tengok dia ke hulu kehilir menyandang reket tenisnya..nak cari kawan untuk main..laaa..kesian nya..akhirnya aku pun setuju untuk main tenis...

bila dah mula..eh..seronok juga ye,..main tenis ni....walaupun masa mula main..aku cuma penat gelak aje..bola asek terbang ke laut..punya la tinggi pagar padang tenis tu..bola bolih lepas..


hero sulong..ari ni hari pekerja..jadi dia cuti..bolih temankan main..

ayahnya..yang jadi tenaga pengajar..

mak kat luar padang..eksen bergambar je..

hero bongsu berpasangan ngan ayah dia..



mak pulak beraksi dipadang..letih hoo..peluh banyak keluar..banjir...
o.klah..penat lagi ni..saja nak tunjok aksi je..dulu2 pi main..lupa pulak nak ambik gambar tu..yang tak bolih nak cerita..






25 comments:

  1. ...keluarga yang sihat!
    Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. sha tau nie kat mana! sha selalu ada kat sini. tp nape kita tak jupa?

    ReplyDelete
  3. cklah..alhamdulillah..orangnya pun sehat2 sampai ada yang overweight..he he..

    ReplyDelete
  4. sha..tau ye..bukan kita tak jumpa la sha..kita tak kenal rupa lagi..nanti kalau dah kenal bolih main sama ye..

    ReplyDelete
  5. kak erna.......kenalah kak erna temankan abg dia main tenis. Kalau x nanti dia cari teman main tenis lain pulak.....hehehe.....jgn marah ekk....gurau jer. Saya pun x suka sgt sukan @ kaki bangku jugak :)

    ReplyDelete
  6. mano ni kak? tepian gelanggang ko?

    ReplyDelete
  7. ibuhani..akak tak marah..tau gurau..kalau dia nak cari masa muda2 dulu..he he..

    ReplyDelete
  8. tijah..stadium paroi tu la jah..tepian gelanggang ko namo e tu..akak tau..tu la tompek orang buek poco poco pepagi tu kan..

    ReplyDelete
  9. salam kak erna
    elok la join skali............satu cara riadah yg baik.

    ReplyDelete
  10. ibu guru..mula memang rasa terpaksa..tapi..kemudian..akak rasa seronok pulak..

    ReplyDelete
  11. Salam Kak Erna,

    Weii!!!main tenis dengan cik abang...
    Nak skodeng lah....heheheh
    Tapi kat mana???...

    Tahniah!! "Keluarga bahagia"

    ReplyDelete
  12. ibu sayang..tak payah kodeng..meh sini kita main sama2..kat paroi tu..he he..

    ReplyDelete
  13. lain kali den datang somban boleh la ajak main hehe

    ReplyDelete
  14. Aslmkm Erna.
    Hehe ... sorry semalam tak larat nak jalan sbb letih makan la kut!
    Best ye beraksi di padang tenis. :) OK la tu, janji seronok & badan sihat.

    ReplyDelete
  15. amalkan cara idup sihat..
    majulah sukan untuk kesihatan...heheh.

    ReplyDelete
  16. zino..dialu alukan..tak yah lah se yang ponek mukol bola..he he...ado lawan e..abang se nak main...

    ReplyDelete
  17. kak G..best memang best la..lepas tu bila malam...habis.sakit2 sampai jari jemari pun sakit..belum pandai pegang reket dengan cara betul agaknya..

    ReplyDelete
  18. acik..kalau acik ado lagi best kan..acik pandai main...badminton..mesti tenis pun pandai..kan..

    ReplyDelete
  19. Salam my dear sis..:):)
    Tabik springggg gi'tuu.....:):)
    Pe2 moga sis sentiasa diberikan kesihatan yg baik...:):)

    ReplyDelete
  20. Tini..terima kasih..semoga kita semua sehat sentiasa..

    ReplyDelete
  21. best ni kak!! E-na mmg minat sangat sukan tapi tenis x pandai main...badminton, volley ball, netball boleh lah...seronoknya kalau dpt peluang macam ni...tunggu baby besar sket lagi...huhuuu

    ReplyDelete
  22. E-na..sabar ye..akak dulu pun masa ada baby..dok rumah je..dah besar2 ni baru keluar bersama..beriadah..

    ReplyDelete
  23. enok : nk maen tennis gak....huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  24. angah...hari sabtu and ahad..jangan lupa..dtg rumah..kita main sama..

    ReplyDelete
  25. ok....
    erm...kne beli sport shoes r dulu...
    hr 2 dah terbuang...hehehehehehehe

    ReplyDelete