JellyPages.com

Friday, April 30, 2010

XTVT PERTAMA..

Assalamualaikum...
Beberapa hari yang tiada sambongan internet...aku dah kembali ke hobi yang biasa aku lakukan..ia itu membaca..buku/novel..
sebenarnya sejak mengenali dunia blog ni..aku dah kurang juga membeli majalah dan novel..aku cuma membeli buku2 agama sahaja..untuk menambahkan pengetahuan..
sedara aku juga yang mula2 sekali memberikan urlnya..untuk aku buka dan baca blog dia..sebelum tu..aku tak tau dan tak ambik tau pun..zino..ialah orang yang mula2 sekali mengajar aku membaca blog..sebelum tu dah berkali kali juga dia tanya..ada internet tak..kalau ada..bolih baca apa yang dia tulis..aku pun tanya juga..apa ke bendanya yang dia tulis dan apa yang nak dibaca..selepas dia memberi urlnya..aku cuba buka dan baca...
kemudian..aku tengok..ada orang komen pulak..tah macam mana..aku tertekan ke ape kebendanya..keluar pulak orang lain punya blog..(malu nak cerita ni..betul2 buta IT)..aku pun baca..eh..bolih menjangkit pulak kelain rupanya...selepas tu..aku dah jadi pembaca tetap blog..dan dah kurang beli majalah..seronok membaca,..macam2 ada..macam2 kesah..tapi..aku masih lagi tak ada blog..cuma membaca sahaja..tanpa memberi salam pun pada tuan punya blog..tak tau sebenarnya..o.k..nanti sambong lagi..dah melalut..nak cerita tentang xtvt kan....




sebahagian dari majalah yang setiap bulan..pasti beli..
sebahagian buku buku yang aku beli..sementara tak ada..internet tu..aku ulang2 baca la..
sebahagia dari novel2 yang ada dalam simpananku..aku ni kalau tak dapat membaca satu hari..ibarat tak dapat makan..
sebahagian lagi koleksi novel yang aku ada..dan banyak juga ditangan kawan..yang pinjam baca.
cukup dulu disini..banyak lagi..nanti aku sambong kemudian..selain dari pergi kursus..siap menanam pokok limau dan cili juga tu..betul saperti kata tijah tu...

16 comments:

  1. Salam..My dear sis..K Erna..:):):)
    Wooww..!!Tabik springgggg sis..banyak koleksi buku+majalah...:):)mesti byk ilmu yg dpt kan..:)

    ReplyDelete
  2. tini..alhamdulillah..memang banyak pengetahuan..yang dapat..tu yang kadang..nulut ni rajin je nak bercerita..

    ReplyDelete
  3. sekarang rasa macam dah lawan tokei hehe

    ReplyDelete
  4. bagus membaca ni.....dpt byk ilmu. Nanti anak2 pun akan terikut hobi kita.....keep it up kak erna :)

    ReplyDelete
  5. zino mana ni kak? blogger gak?

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Erna,

    Kalau buku2 dah banyak sangat elok buat mini library di rumah. Sayang nak buang majalah2 lama yg penuh dgn ilmu.

    ReplyDelete
  7. Kak...anie sejak ada blog pun dah kurang beli majalah...banyak membaca kisah2 kehidupan manusia sekeliling di internet je

    ReplyDelete
  8. Aslmkm Erna.
    Hmm, kita dah boleh saling bicara la ya. Hehe.
    Ohh, kaki baca le kiranya ni, siap masih baca novel lg! Kak G dah lama tak betul2 baca novel & majallah hiburan ... adalah setakad 'flip the pages' je. :)

    ReplyDelete
  9. Wahhh... kita ada keserasian,novel yang ada pada Erna ada pada saya. Bukan novel saja malahan majalah juga tapi ada 2 lagi majalah Anjung Seri dan Laman,

    ReplyDelete
  10. ibuhani..memang pun..hero2 kalau maknya pergi kedai buku..mesti nak buku juga..

    ReplyDelete
  11. tedi..bloger gak..dah lama dia..kalau tak silap kataya dari 2003

    ReplyDelete
  12. ibusayang..betul la..almari dah penuh..sampai takde tempat nak letak dah..

    ReplyDelete
  13. anie..tu sebab bila line internet rosak..rasa kehilangan..nak membaca melalui internet tak bolih..

    ReplyDelete
  14. Drrfauziah..kak G..memang kaki baca..novel pun baca lagi..kalau tak dapat membaca..ibarat tak dapat makanan..

    ReplyDelete
  15. zaitun..ye ke..sama la kita ye..laman saya suka juga..cuma anjung seri tak pernah beli..

    ReplyDelete
  16. zino..lawan tokei ke???..he he..rasanya belum lagi..tokei..tetap tokei...

    ReplyDelete