JellyPages.com

Thursday, April 8, 2010

TUKAR TAJUK..

Assalamualaikum...

saja nak bagi tau..tajuk album dah tukar..nama pun tukar sikit.
buka sebab ape pun..aku terpaksa tukar juga...untuk nama erna..aku tambah kak..untuk tajuk blog aku tukar jadi coretan ku aje..


puncanya atau pun sebab musababnya..setiap kali aku nak daftar untuk apa apa pun..contohnya nufnang tak dapat dapat..dia tulis..dah ada nama erna tu wujud..cuba yang lain..katanya..aku pun cuba buka..ish ish..versi indonesia..

jadinya aku tukar la..tapi yang ini belum buat apa apa lagi..cuma tukar aje dulu..harap2 tak ada yang rasa salah rumah..dan mudah untuk membukanya..pada yang sudi..terima kaih..


Minggu ni..pun kerja kurang seronok..tapi dah kerja kan..aku pergi jugak la..aku ni kerja dah 30 tahun..tak pernah la jadi macam ni..susah jugak kerja dengan orang yang ada kepentingan dan..tak ikut peraturan..


nak buat cemana kan..nak kerja betul memang ada cabaran..tapi aku kena kuatkan semangat..aku tak mau terjebak..aku dah nak menunggu pencen..aku tak mau membawa nama buruk..biarlah aku jadi bahan umpatan....aku tetap akan menjaga amanah yang diberikan...kau mengadu la dengan sapa pun..aku tetap dengan pendirianku

26 comments:

  1. Memang macam2 ragam orang bekerja ni....tapi, semoga kita terus jadi pekerja yang beretika ya kakErna. Tuhan itu Maha Adil...dan Maha Mengetahui yang hak dan yang batil...

    ReplyDelete
  2. cik gu..terima kasih..bersemangat sikit akak nak tetapkan pendirian..

    ReplyDelete
  3. Wah kak...dah tukar nama ye...takpe...apa2 pun orangnya tetap sana Kak Erna ...

    Di tempat kerja ada berbagai ragam manusia ye kak?

    ReplyDelete
  4. salam kak, sabar, kita serupa, kot...

    ReplyDelete
  5. hmmmm....dah namanya manusia kak erna.....sabar jerlah.....kita kerja nak cari nafkah keluarga....itu yg penting...ok jer bukak ni...x der apa masaalah pun :)

    ReplyDelete
  6. Kerja dengan ikhlas kerana Allah, dek.

    ReplyDelete
  7. anie..betul tu..orangnya tetap sama..
    ditempat kerja memang bermacam ragam..tapi..disini lah..pertama kali akak jumpa macam ni..mungkin dulu kerja akak dibidang lain..

    ReplyDelete
  8. annie..memang sabar..he he..ada pulak..kotnya..pertanyaan annie tu..

    ReplyDelete
  9. ibuhani..itu yang pentingnya..kita bekerja..untuyk membantu..mencari nafkah untuk keluarga..biuarlah rezeki yang kita dapat ut..berkat..

    ReplyDelete
  10. kak nora..terima kasih..insyaallah..memang kerja kerana allah..kadang2 rasa berat tekanan yang dihadapi.

    ReplyDelete
  11. Kerja kerana kerja bukan sebab nak puaskan hati orang.
    Kau dah nak pencen dh ye. Kakpah ni gak yang tak pencen pencen....

    ReplyDelete
  12. kak pah..betul la..kerja kerana kerja..tapi kalau orang tak puas hati..telinga kita pun tak tahan gak kak pah...
    kak pah..insyaallah..panjang umor..5 tahun lagi..pencen la..5 tahun tak lamo tu kan...

    ReplyDelete
  13. salam kak erna,

    1st time ke blog akak.lompat dr blog kak irfa.:))

    suzanna aka ummu ammarz+afiq

    ReplyDelete
  14. sabar je la kak... Mmg pe'el manusia mcm2 ragam... Kalau 30 tahun akak mampu bersabar, tambahkan lagi kesabaran tu utk 4/5 tahun lagi...

    Akak tukar tajuk takpe kak.. Janji url blog akak ni masih samo.. Jadi tak timbul masalah susah nak cari blog akak ni...

    ReplyDelete
  15. Sweet sangat tukar apa pun blog ni tetap menawan.

    Ragam manusia, rambut aje sama hitam.Dah nampak ada putih pun he3....

    ReplyDelete
  16. salam su..
    terima kasih jengah..blog akak ada ni pun sebab irfa le..siap buatkan lagi..yang mula2 dulu tu..yang sekarang ni...anak dah ubah..background dia...

    ReplyDelete
  17. Azz..terima kasih..bagi semangat ni..kita bila pindah..memang macam tukan..tak serasi lagi dengan kerja dia orang..kena la bersabar...pada akak..dalam bekerja pegang amanah tu penting...kalau tak amanah..rosak semuanya...

    ReplyDelete
  18. zai..terima kasih la..memang rambut sama putih hitam..he he..untuk kita la...
    sebenarnya baru 3 tahun lebih pindah kemari..mungkin tak sesuai lagi..tak sesuai dengan saya..yang penting kerja ni kan..amanah..

    ReplyDelete
  19. Salam kak Erna,

    Oh....sudah tukar ke itu tajuk!!. Apa2pun nice and pretty blog untuk akak.

    ReplyDelete
  20. salam ibu Sayang..terima kasih..tukar tajuk aje..orang tak tukar..masih yang sama..

    ReplyDelete
  21. salam kak erna
    amboi tajuk baru, apa pun kalau ada masa ibu singgah.........

    ReplyDelete
  22. ibu guru..terima kasih..sudi singgah..dan datang la lagi..ika ada masa..

    ReplyDelete
  23. Aslmkm.
    :) Mohon maaf ya kerana lewat balas ziarah. Harap jgn le serik utk terus menjengah Kak G!
    Hmmm ... satu perubahan yg menarik!

    ReplyDelete
  24. Salam caiyang...

    Memang camtu lumrah pekerjaan, tabiat manusia terlampau.... dlm tugas bos mama tetap Yang Esa. Bos kecik cuti ker bos besau cuti ker Bos Yang Atas tu nampak kiter...Maha Melihat. Akak sabar ya kak sama2 kita bersabar.

    ReplyDelete
  25. Salam..G..tak perlu minta maaf..ikut kesempatan kan..akak tak serik..memang suka sangat ziarah dan membaca ni..

    ReplyDelete
  26. mamawana..terima kasih..akak setuju sangat..insyaallah..kita mampu bersabar..

    ReplyDelete