Wednesday, May 5, 2010

CERITA TERTANGGUH..




Assalamualaikum..


yang aku nak tulis ni, cerita hari ahad..hari ni dah rabu kan..tak apelah..nak cerita juga..
Hari ahad lepas..aku ke Kuala Selangor..pergi jemputan kenduri kahwin anak kawan yang sama sama kerja masa dikuala selangor tu..

menunya..memang banyak betul..macam macam ada,..tapi sayangnya..aku terlupa nak ambik gambar..gambar pengantin pun lupa nak ambik..acara pengantin baling gula2 dan kanak..kutip pun aku tak ambil..

masa aku dok disana tahun 80 an lagi dah ada acara ni..sampailah sekarang dah tahun 2010..masih lagi ada...budak2 seronok..tetamu pun seronok tengok..tapi dari dulu lagi.aku kesian dengan buak2 yang mengutip gula2 yang jatuh ketanah...ke jalan..walau pun ada bungkusan nya.... tapi mungkin acara itulah yang memeriahkan suasana...


Yang buatkan aku terlupa ambil gambar ialah..sebab berjumpa kawan kawan lama..lepas sorang sorang..lepas satu keluarga...satu keluarga...terlampau seronok berbual dan becerita..tak ingat lansong dengan camera aku yang ada dalam handsbag..



gambar diatas ni la..satu satunya gambar yang aku teringat nak ambil..tu pun hero bongsu tolong ambilkan..



Gambar aku dengan kawan baik..masa di Sungai Burong ,...Tanjong Karang..kawan ditengah..dengan anak daranya yang kedua....akan sambong belajar anaknya..ni..dah dapat pun tawaran keuitm..diploma sains...


Bila bertemu ni..aku teringat la..masa kecik2 dulu..anak2 daranya yang dua orang..berebut nak jadi girlfriend..hero aku yang sulong..sungguh manis kenangan tu..dan ..anak kawan aku ni akan tersipu malu...bila kami bercerita semula..

32 comments:

  1. seronok kan jumpa kawan lama..

    ReplyDelete
  2. salam kak erna
    boleh la tu jadi besan..............x putus hubungan

    ReplyDelete
  3. kak pah..memang seronok sangat..sampai lupa nak ambik gambar banyak2..

    ReplyDelete
  4. ibu guru....he he..camana nak jadi besan..budak2 sekarang ni..dah tentu ada pilihan dia sendiri kan...

    ReplyDelete
  5. Kalau teruskan hajat hero masa kecik dulu...berbesan....okey juga kak Erna. Masa kenduri jemput cklah, kakErna buat pecel Lele tau!

    :)

    ReplyDelete
  6. Salam..
    Jumpa kawan lama pasti mengimbau kenangan lama... boy friend lama??

    ReplyDelete
  7. cklah..camana nak teruskan..masing2 dah malu dah..sedapnya pecal lele tu..tapi tak tau buat..teringat2 la..keenakannya..

    ReplyDelete
  8. acik..kawan lama..tapi bukan boyfriend lama..akak tak sempat cari boyfriend..dah kena pinang..he he..

    ReplyDelete
  9. kalo dah jumpa kwn lama mmg le dah lupa kan..

    ReplyDelete
  10. Salam kak...
    ambik je mana2 resepi yang akak berkenan kat LK tu, E-na halalkan semuanya, x inform pun xpe...cuma kalau ada yang bgtau E-na insyaallah boleh E-na link kan dgn entry tu untuk rujukan sesiapa yang nak mencuba dan boleh di tambah baikkan dengan idea2 baru, kan kak....

    ReplyDelete
  11. Dah booking ke untuk along, jangan tunggu lama2....

    ReplyDelete
  12. Makan nasi minyak la tak lama lg ni... ehehehe..

    ReplyDelete
  13. Aslmkm Erna.
    Kira sessi reunion jugalah ya?
    Hehe ... bolehlah jodoh2an & berbesan. Tp kena tanya anak2 betul2 juga ler. :)

    ReplyDelete
  14. sronotnya dpt jumpa kawan lama...

    ReplyDelete
  15. salam maiyah..tu la kan.seronok bercerita..lansong tak ingat kamera..

    ReplyDelete
  16. E-na..terima kasih la ye..insyaallah nanti bila cuba lagi.akak inform..tu pun kalau dapat ambik gambar..he he..kenkadang tak teringat nak bawak kamera ke dapor..lebih2 lagi kalau hero2 suka makan...

    ReplyDelete
  17. zai..he he..tak booking pun..saja budak2 tu dulu kecik2 suka ngan along tu..dah besar2 ni dah tak berjumpa pun..dah jauh...

    ReplyDelete
  18. azz..nasi minyak makan selalu..akak rajin buat..nak..mai datang rumah..he he.

    ReplyDelete
  19. DDrfauziah..kira macam tu lah kak G..seronok betul kalau dapat jumpa tu..bersama dengan dia orang tu..18 tahun..berpisah dah 12 tahun...

    ReplyDelete
  20. acik lupekanje..seronok tk terkira cik..

    ReplyDelete
  21. Salam Kak Erna,

    Elok juga kalau akak ambik dia sbg menantu. Sekarang ni dah x ada lagi org tua cari calon menantu ni,boleh akak kekalkan tradisi dolu2.

    Bnyk org yg kahwin dgn pilihan org tua.. bahagia sampai sekarang!!

    ReplyDelete
  22. Kak Erna.....x jwb lg tag saya tu.....hehehe....saja nak ingatkan.... :)

    Seronok kan bila dpt jumpa kwn lama....

    ReplyDelete
  23. salam kakErna...jumpa calon menantu lah ni ye...hehehhee...tapi iyalah budak2 skarang ni mana boleh dicarikan jodoh...dia siang2 dah ada pilihan hati sendiri...apepe pon klu ada jodoh tak kemana kan?

    ReplyDelete
  24. ibu sayang..akak memang sayang ngan anak2 kawan tu..tapi tak berani la nak jodohkan ngan anak2 lain la.kalau dia oang suka sama suka..

    ReplyDelete
  25. ibu hani..akak tak pandai sangat pasal taq ni..tapi nanti sabtu ahad masa panjang sikit..akak akan cuba ye...caman akak nak copy tag tu kat blog akak..biar senang nak jawab..

    ReplyDelete
  26. SMM..akak memang sayang sangat ngan budak2 tu..dia orang pun macam tu..tak jadi menantu pun akak tetap sayang...

    ReplyDelete
  27. Salam My lovely Kak Erna..:):)

    Mesti meriah acara baling2 gula2 tu ekk..mmg tak pernah tgk ni..:)aduhaii..:):)
    Yang paling best..bila baca sis pasal rebut2 hero tu..hehehe...kenangan mengusik jiwa yaa..:):)

    ReplyDelete
  28. tini,..memang best kenangan berebut hero tu..belum sekolah masa tu..lucu kalau diingatkan..bagi tahu anak dara tu.malu dia orang..

    ReplyDelete