Tuesday, September 6, 2011

SAYANG CUCU

Assalamualaikum.
Jom kita tengok gambar cucu


 Geram betul tengoknya.lahir pada 16/7 yang lalu..
cepat aje besarnya kan.Geraammm.
 Si kakak dak ika ni..bila wan nak ambil gambar adik..sibuk nak menyelit sama.sampai menangis adik.
sian ika..
mula2 acik dokong adik dia..dia renung aje sambil gigit jari dan berlinang air mata.
 
Ika dan Icha..wa sayang semua cucu wa le.
Ika tak pandai lagi sebut wan..
terus dia panggil 'wa' aje..

Ika dan Icha ni wan dia(kakak ipar) kan dah meninggal dunia bulan puasa 2 tahun lepas
tu sebab ibu dia orang selalu bawak balik kerumah acik..
kesian kat dia orang ni..
Cucu sedara pun bagaikan cucu sendiri kan.
seronoknya ada cucu.

84 comments:

  1. Assalam,

    Bestnyer dpt main selalu ngan cucu sedara...comel...

    ReplyDelete
  2. Seronoknya akak...muda-muda dah ada "cucu"....comel pulak tu...:)

    ReplyDelete
  3. kaklong pun dah ada 2 cucu saudara,tapi omak dio org masih lagi panggil kaklong akak..hahahha!

    ReplyDelete
  4. saye pun dah ade ramai "cucu" bile gi raya semuanye dah panggil saya nek su...
    anak2 saudara ramai yg berkahwin...ade jugak anak saudara lebih kurang jer umo dgn saya ni...

    ReplyDelete
  5. Assalam kak..semangatnya badan dia..bila lak akk nak ada cucu sendiri...hero sulung tu dah besar heheh. Agaknya saya esok2 mcm akk juga suka nak bercucu heheh..anak sulung baru 15 tahun hahah. Maaf ya kak gurau2 je, puasa lagi ke hari ni

    ReplyDelete
  6. dua-dua orang comel..macam nenek kot..hehehe

    ReplyDelete
  7. comei2 weh...

    geram nengoknyer.. ^_^

    ReplyDelete
  8. ika jeles la tu..sian dia.

    comelnya baby rasa macam nak gomoi pipi dia

    ReplyDelete
  9. mmg sonok dapat layan budak2 kecik ni kan kak...

    comel la dorang ni....

    ReplyDelete
  10. Tunggu bila akak bercucu nanti..:)

    ReplyDelete
  11. wkmsallam mamawana..memang best..

    ReplyDelete
  12. assalam azi..tak muda lagi ni azi..memang dah layak bercucu..he he

    ReplyDelete
  13. kak long..best kan..ado cucu..walau pun ucu sedaro..

    ReplyDelete
  14. assalam ainnoraini..cucu sedara pun cucu kita jugakkan..he he

    ReplyDelete
  15. assalam rosaliza..anak rosa kecik lagi tak boleh nak berangan..anak akak dah besar..dah boleh dah..he he

    ReplyDelete
  16. Happyirfa..memang ika jeles tu dik..berair je mata dia masa akak dokong adik dia tu..

    ReplyDelete
  17. Daddy Ziyyad..memang kena sabar menunggu..

    ReplyDelete
  18. Huahhh sukanya tengok gambar bebudak cam gini. rasa cam nak picit2 je.

    ReplyDelete
  19. Abem ada 7 cucu sedara kot.. kalau tak silap bilang la... coming soon lg sorang. saing2 bersalin ngn kakngah nanti. samo yo due date eh...
    sumo tak maun deh pggl wan. pakat panggil acik linda yo.. :P

    ReplyDelete
  20. Comelnya cucu sedara Acik....Geramm tengok..!!!!Dah lama Mp tak dukung baby...teringin pulak....

    ReplyDelete
  21. Salam Erna...Sayang kat cucu sedara mungkin sama aje dengan cucu sendiri kot.Saya juga kepingin sangat nak dapat cucu.

    ReplyDelete
  22. Sallam Syawal kak,

    Dah habis beraya ke?
    Comelnya cucu tu, tembam pipi dia.

    ReplyDelete
  23. kak sam..sama lah kita suka dengan baby..geram kan..

    ReplyDelete
  24. kak ngah..memang patut pun mudo laie tu nak panggil wan..he he

    ReplyDelete
  25. MP..acik memang selalu geram dan teringin nak dukong bila tengok budak2 kecik ni..geram..

    ReplyDelete
  26. asssalam zaitun..rasanya sama aje kan..memang kita belum merasa ada cucu sendiri.

    ReplyDelete
  27. salam syawal LL..masa kerja ni stop dulu pi beraya..sabtu ahad nanti sambung balik..

    ReplyDelete
  28. erna,
    kpah dah ado cicit kahkah..
    sebaik cicit sedagho. Kok cicit botul, ontah2 kpah ni dah tak bogigi..

    ReplyDelete
  29. Seronoknya bila dapat main dgn baby.Meriah raya bila ada budak2.

    ReplyDelete
  30. tak sampai 2 bln lg tu.tp badan semangat...geram tgk.seronokkan kak hubungan kel rapat.

    ReplyDelete
  31. Kak Erna,
    Bila ada cucu sendiri..
    Seronok sure lagi berlipat kali ganda..
    Sabar..sabar..sabar :)

    ReplyDelete
  32. kak pah saya pun dah ado cicit sedagho..tapi tak ajar budak kecik2 tu panggil nyang..tuo bona raso e..he he

    ReplyDelete
  33. Nieda..memang seronok bila ada budak2.

    ReplyDelete
  34. suri solehah memang belum sampai dua bulan tu..

    ReplyDelete
  35. missgee..memang sabar la ni...he he

    ReplyDelete
  36. mok cik azwa..alhamdulillah memang comel

    ReplyDelete
  37. mesti A.Erna sibuk kan...mana nak layan cucu lagi...mana nak layan tetamu lagi...dapur pun jgn lupa dilayan sama ye..

    selamat hari raya acik erna..

    ReplyDelete
  38. comellah...nak gigit2 manja bleh??

    ReplyDelete
  39. Akak seronok kalau ada cucu... Tp ada jugak orang yang tak suka ada cucu ni sebab tak nak jadi nenek, lebih2 lagi kalau umur masih belum sampai 45... Malu kot kalau org panggil dia nenek sedangkan umur muda lagi... hikk...

    ReplyDelete
  40. saya pun dah bercucu...cucu betul sbb anak pompuan dah kwen muda..:)

    ReplyDelete
  41. rasa nak geget2 pipi dia hehehehe

    ReplyDelete
  42. tahniah kak. comelnya cucu akak :)

    ReplyDelete
  43. ucu..memang sibuk ucu..sibuk layan budak2 je..

    ReplyDelete
  44. lieynanilazz. memang betul tu..acik pun geram..rasa nak picit je ytangan montel dia tu..

    ReplyDelete
  45. az..nak buek camano ikut pangkat kito orang n2 ni..maso dok ateh polamen pun cucu2 sedaro sibuk panggil..wan..wan..he he.

    ReplyDelete
  46. nyanyisunyi..acik belum ada cucu sendiri..anak belum ada yang kawen..

    ReplyDelete
  47. Ms.lilies..kalau tengok baby menag rasa macam tu kan..geraaammm je..

    ReplyDelete
  48. yus..terima kasih..memang comel..

    ReplyDelete
  49. Aslmkm.
    Hmmm, comelnya!
    Begitulah rahmat, rezeki & amanah Allah SWT.

    ReplyDelete
  50. "alala comel nya cucu2 akk..kak erna,selamat hari raya,maaf zahir batin..hehhe..lambat ucap sbb baru ni ada masa..."

    ReplyDelete
  51. Kak G..wkmsallam..alhamdulillah diatas rahmat allah

    ReplyDelete
  52. Kakak pun dah ada cucu tau Acik. Anak saudara kakak yg dah punya anak so jadilah cucu saudara...

    Suka tengok baby....

    ReplyDelete
  53. oo cucu sedara.. mcm cucu sendiri jugak la kan.. hehe comel je sebut wa.. kalau anak saya dulu2 memula pandai sebut dia sebut wan two three.. panggil wan je mesti ada sambung two three. pastu sekarang menggatal pulak paggil wan tu nenek. sabooo jelaa

    ReplyDelete
  54. betul..cucu pun sedara macam cucu sendiri..sayang diorang kan..klu mrk dtg tentu rasa terhibur melihat gelagatnya..

    ReplyDelete
  55. layan budak kecil memang ralit dibuatnya kak..tumpang seronok juga...teringin nak baby girl :)

    ReplyDelete
  56. Saya tahu perasaan orang takda nenek. Dapat tumpang kasih cucu saudara pun dah ok. Seribu rahmat tu..

    ReplyDelete
  57. eeyyyy.. geramnya.. nak picit2 pipi, ciom2 dua tu..

    ReplyDelete
  58. kakzakie..acik memang suka sangat dengan baby..dapat cucu sedara pun rasa seronok angat.

    ReplyDelete
  59. izah..he he comel je anak izah..boleh terfikir sebut one two three..he he
    ada cucu sedara pun seronok sangat izah..

    ReplyDelete
  60. sal..memang seronok sangat bila dia orang datang..masak pun asek tertangguh2 sebab bila dah dokong gtak mau lepas..he he

    ReplyDelete
  61. Maya Mayana..memang seronok ada budak kecik..maya muda lagi..jangan lepaskan peluang..

    ReplyDelete
  62. wkmsallam atiesayang..memang geram..asek teringat ingat je..

    ReplyDelete
  63. Azieazah..betul tu..acik meang kesian ngan cuc2 ni tak merasa kasih neneknya..jadi acik bagi dia orang kasih sayang tu..

    ReplyDelete
  64. MULAN..memang bila jumpa..kena gomoi je dua beradik tu

    ReplyDelete
  65. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  66. selamat hari raya kak...comeinyer cucu2 tu..

    ReplyDelete
  67. WANITA2U terima kasih sudi menjemput.

    ReplyDelete
  68. Ida,Japan selamat hari raya..terima kasih ida..memang budak2 ni comel..

    ReplyDelete
  69. mmmm...cubby nye muka cucu acik
    ucu pun geram teguk..rasa cam nak cubit pipi tu...kan kakak kan..hihi

    bestnya ..meriah family lagu nie

    ReplyDelete
  70. ainhany..memang geram..ni pun mula rindu ni..nak sangat jumpa dia lagi..

    ReplyDelete