Followers

Sunday, September 4, 2011

CERITA RAYA (3)

Assalamualaikum


Acik sambung jugak sikit lagi..cerita raya..
esok insyaallah nak mula puasa dan dah mula bekerja.

Syawal kelima acik berjalan lagi.kerumah sedara yang dikelang.
selepas makan tengahari dan menunggu solat zohor..acik dapat panggilan dari kak long 
bagi tau nak datang kerumah dengan  kak ngah.
Selepas selesai solat..acik terus balik..sampai lebih kurang pukul 3.00 petang..
kalau kak long dan kak ngah bagi tau awal..boleh le acik masak..bagi makan nasi..tapi sebab dah tak sempat..acik gorengkan beehoon dengan macaroni aje.
minta maaf ye kak long dan kak ngah jika kurang rasa masin manis nya..sebab nak cepat.
Dan acik jugak minta maaf jika ada kekurangan layanan masa dirumah acik
terima kasih kerana sudi datang,semoga tidak serik untuk datang lagi kerumah acik.
Ni aje gambar yang sempat diambil..comel aje kak ngah ngan kak long ni.

46 comments:

  1. alahaii...tak sangko dapek jumpo kan kak,tu pun dah lam plan ngn kakngah..sebaik cik abang nak poie...


    terimo kasih yo kak,layanan akak ngn abang memang best...!

    ReplyDelete
  2. kak long..samo2 kasih..jangan sorek lak kak long..
    bilo2 ado maso boleh datang laie..

    ReplyDelete
  3. BEST KAN RAYA NI KAK..LEH JUMPE SANAK SAUDARA :)

    ReplyDelete
  4. Hari raya hari mengeratkan hubungan silatulrahim antara kawan dan saudara mara.

    ReplyDelete
  5. Time raya lah dapat kunjung mengunjung ...ya kak.

    ReplyDelete
  6. Biasanya, orang datang bertandang menziarah bertanya khabar. Tak berapa nak makan sangat. Tapi wajib pula kita tuan rumah meraikan tetamu dengan hidangan apa yang mampu disediakan. Ye tak?

    ReplyDelete
  7. Assalam,

    Seronoknyer beraya, foto pun cute..

    ReplyDelete
  8. Sy raya mcm biaso yoo kak.. Tak poie memano pun.. Poie ziarah kubur arwah abah yoo..

    Ontah la.. ghayo dah macam tak best dah... Yg best ehh cumo bokumpul adik-badik yoo...

    ReplyDelete
  9. tu la.. tak sangko dapek gak rayo rmh k.erna. mmg tak berani nk bgtau awal2 takut plan tak jadi. itu pun dah cukup konyang. tak cayo.. cer tanyo k.yien hihihi!!!

    kak!
    lupo nk ngaso mihun eh.. asek bukak balang kuih yo kehkehkeh!!!

    org nk mintak mahap gak la kalau anak2 sumo membueh. tak makan saman memasing :P

    kem salam kat abang yo...

    ReplyDelete
  10. kakpah bolum sompek nak boghayo lai huuu...

    ReplyDelete
  11. assalam kak...semat hari raya dan selamat menunaikan puasa sunat ya kak..best dpt jumpa kwn2 maya

    ReplyDelete
  12. ok le tu akak, sempat lagi goreng meehon, faveret saya tu

    ReplyDelete
  13. Tihara..memang masa raya ataupun masa ada kenduri je yang dapat berjumpa semua

    ReplyDelete
  14. kunang-kunang..memang betul tu..kalau tak raya..jarang sangat orang nak datang rumah kita kan..kecuali sedara mara..dan adik beradik..

    ReplyDelete
  15. Nieda..betul tu kadang tu setiap hujung minggu berjalan raya

    ReplyDelete
  16. azieazah..betul tu rasa tak seronok kalau kita tak dapat menyediakan juadah lain selain dari kuih raya.

    ReplyDelete
  17. mamawana..wkmsallam..alhamdulillah seronok.

    ReplyDelete
  18. azz..maso rayo ni la akak kono poi rumah abang2 akak dan sedara maro tu azz..kot tak nanti takut ado yang merajuk..dia orang selalu singgah mah akak ni walau pun tak rayo

    ReplyDelete
  19. assalam kak ngah,,iyo ko kak ngah tak sompek makan beehoon..he he
    ala kak ngah..budak2 memang camtu la..akak ado tigo bujang dulu dah faham bona dah..

    ReplyDelete
  20. kak pah..kak baru balik kan..mano nak sompek..

    ReplyDelete
  21. Assalam rosaliza..terima kasih..selamat hari raya jugak buat rosa..
    bila la pulak kita dapat berjumpa kan..

    ReplyDelete
  22. mamasyaza..tu je yang mudah..he he..

    ReplyDelete
  23. Salam Akak..
    seronokkan dapat jumpa kawan2 ...lepas tu dapat jamu diorang dengan airtangan sendiri...:)

    ReplyDelete
  24. wkmsallam azi.akak tunggu nak jamu azi pulak ni..bila le agaknya kita dapat bersua kan..

    ReplyDelete
  25. uwaaaa ni yg buek nak poie beghayo ghumah akak ni....

    harap2 dapekla kak....
    laki den dah outstation plak ha huhu

    ReplyDelete
  26. Salam Erna...makanan yang dihidangkan tak penting sangat tapi persahabatan tu dapat mengeratkan lagi bila dah berjumpa.

    ReplyDelete
  27. Ms.lilies tak po..ado rezeki kito dapat berjumpo..mana tau maso tu dah balik dari outstation

    ReplyDelete
  28. wkmsallam zai..memang betul tu yang seronoknya dapat berjumpa.

    ReplyDelete
  29. nak puasa gak la.
    raya ni mkn banyak betol.


    salam tuan rumah.

    :)


    .

    ReplyDelete
  30. seronokkan kalau dapat jumpa kawan2...macam2 cerita yg ingin dikongsi...

    ReplyDelete
  31. tasek M..salam kembali..
    acik tak mau lewatkan puasa..nanti dah sedap makan..susah..

    ReplyDelete
  32. Beehoon dan macaroni pun dah ok. Ada hari tu, ramai datang rumah mak Yati sampai habis lauk, tak sempat masak apa dah. Jamu kueh raya je.

    ReplyDelete
  33. selaamt hari raya kak erna..baru sempat nak melawat rumah kawan2 ni...

    ReplyDelete
  34. Selamat hari raya kak erna..maaf zahir batin...baru nak berjalan raya umah kwn2 maya...ada lg ke sekut raya...klu dh abis hidang kek lapis pun jadilah...hihii

    ReplyDelete
  35. Yati..janji ada aje kan..kalau dah tak sempat sangat memang kuih raya aje la..

    ReplyDelete
  36. Lovely kitchen..mai le datang..kuih raya ada lagi ni..he he

    ReplyDelete
  37. Ainnoraini..selamat hari raya..
    baru nak panaskan enjin ye..

    ReplyDelete
  38. akak, saya teringin nak dtg umah akak..maklum la...umah MIL saya ngan akak kan dah dekat...teringin nak jumpa akak...

    ReplyDelete
  39. wahida..datang la..bagi tau dulu nanti tau..boleh masak apa yang patut..

    ReplyDelete
  40. Kak Erna apa kurangnya..
    Comel sokmo :)

    ReplyDelete
  41. missgee..perkataan come dah tak sesuai bagi yang dah berusia..he he

    ReplyDelete
  42. bilalah giliran yus nak jumpa akak pulak kan...

    dah dua kali tak kesampaian, harap2 lainkali adalah rezeki jumpa kak@acik erna

    ReplyDelete
  43. assalam yus..insyaallah..jika diizinkan..mana tau ada pi kl..boleh singgah seremban mah akak

    ReplyDelete