Followers

Friday, February 25, 2011

KISAH KAWAN SERUMAH.

Assalamualaikum.
Minggu lepas..pada 13Feb.akak ke sungai besar.
memenuhi jemputan kawan serumah akak masa bujang dulu.
jemputan kenduri kahwin anak dia.
Gambar kawan akak..masa dia kahwin..akak cari gambar berdua dengan dia..tapi tak jumpa..dah berpindah randah ni..gambar banyak yang hilang.
 kawan akak ni..masa selepas kahwin..suami dia kata nak anak dua belas..
dah rezeki dia..dapat sembilan orang.
masa kawin anak sulung dia..akak tak dapat pergi..
yang kedua ni..dia siap talipun lagi.dan alhamdulillah..akak dapat menghadirkan diri.

 Yang ini seorang lagi kawan serumah masa bujang dulu..
ada dikuala selangor..
3 tahun lepas di serang strok..baru baru ni..dia pencen awal..sebab dah tak berupaya bekerja.
 setiap kali kesana..akak akan pergi kerumahnya untuk berjumpa kawan akak ni.
Disinilah rumah masa kami bujang dulu...bukan serumah dengan lelaki tau..tu jiran sebelah rumah.
masa ni dia dah memeluk islam..
tidak dapat melihat..tapi boleh berjalan ke pejabat tanpa tongkat.
cukup mengenali suara akak.
baru dengar suara pun dia dah tau siapa..

19 comments:

  1. assalammualaikum kak, bestkan bila tgk gambar lama-lama tu...mengimbau kenangan silam...:)

    ReplyDelete
  2. waalaikumusallam nieza..memang seronok..lagi2 bila diingatkan masa tu..teringat sama2 masak..sama2 buat kuih untuk raya

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum

    seronok dengar kisah2 lama...

    bertuahnya akak, hubungan persahabatan utuh xditelan dek zaman

    ReplyDelete
  4. Sweetnya gambar kat tangga tu, hehehe...

    ReplyDelete
  5. azweenor..alhamdulillah..persahabatanberpanjangan..

    ReplyDelete
  6. kayteeze..tu lama dah tu..masa muda2 dulu..

    ReplyDelete
  7. saya ni plaks, lagi 5, 6 tahun setat ler dapat jemputan dari kengkawan kot.... ;p

    ReplyDelete
  8. salam kak erna..indahkan memori lama..suri setakat ni kebanyakkan kawan lama dah lost contack

    ReplyDelete
  9. assallam suri..memang indah..alhamdulillah..kawan dari sekolah rendah pun..masih berhubungan lagi..

    ReplyDelete
  10. Salam akak..
    Kata orang sahabat masa kita bersekolah dan bekerja adalah sahabat yang tidak dapat dilupakan ....memang seronok kalau dapat sahabat yang baik dan memahami kita kan akak...!!!

    ReplyDelete
  11. wksallam azi..memang betul azi..
    sahabta yang tidak menikam dari belakang..baik dari dulu hingga sekarang..

    ReplyDelete
  12. Semalam cari entry ni, tapi tak jumpa.. Hari ni baru dpt tgk..

    Gambar lama2 ni mengimbau kenangan... hehe..

    ReplyDelete
  13. azz..memang mengimbau kenangan..nostalgia..he he..

    ReplyDelete
  14. kenangan lalu tak mudah terhapus, segalanya terukir di hati...

    ReplyDelete
  15. sari yusa..kenangan yang akan diingat sampai bila2..

    ReplyDelete
  16. Bagusnya kak Erna. Masih keep in touch dengan kawan serumah masa bujang dulu. Yati punya housemates dulu semua dah jauh-jauh dah skrang, ada di Johor, di Kelantan.

    ReplyDelete
  17. Yati..walaupun jauh..tapi kawan2 tetap cari akak..tu yang best..dapat jumpa dan bercerita..

    ReplyDelete