Tuesday, August 5, 2014

SELAMAT HARI LAHIR BANGAH

Assalamualaikum
Selamat hari lahir bangah
doa dari mak sentiasa
semoga berjaya dan dirahmati dunia akhirat
Anak kedua yang paling perit semasa mengandung
mabuk muntah sampai nak masuk labour room.
sampai nurse cakap..saya belum jumpa orang
mabuk sampai nak beranak katanya hi hi.
susah masa nak melahirkan
12 jam dok dalam labour room yang sejuk
dan ujian jugak ketika berpantang
demam dan kena naik ambulan hantar 
ke Hospital Tuanku Ampuan Rahimah,Kelang
sebab demam tak baik2 selepas 10 hari  balik 
dari Hospital..
rupanya ada cebisan uri yang tertinggal.
Allah panjangkan umur mak untuk melihat anak2 membesar
itulah dia anak kedua ni.


28 comments:

  1. Hepy Bezday Bang Ngah...
    Gitulah nak membesarkan anak kan AE.... lain anak lain ragamnya.....macamana boleh tertinggal tu yek AE...seram pulak dengarnya

    ReplyDelete
  2. happy birthday Bangah :)

    12 jam? tapi sebab uri tinggal tu, saya rasa acik bukan bersalin caesar kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan caesr doc..tapo forcep....masuk kol 6 pagi..bersalin kol 4 lebih petang..tapi dia orang bagi rehat da dulu dalam tu sampai kol 6.30pm..baru tolak keluar..sebab anak dah terus masuk wad kanak2 masa tu dah tak nangis masa lahir tu
      seminggu juga bagi baru boleh bawak balik

      Delete
  3. selamat hari ulang tahun . semoga menjadi anak kebanggaan ibu dan ayah

    ReplyDelete
  4. Selamat hr jadi bangah..Semoga jadi anak soleh yang berbakti pada ibu ayah.

    Takut bila baca cerita pengalaman bersalin akk..huhy

    ReplyDelete
  5. Ai abang ngah.. semoga sihat sentiasa dan dimudahkan segala urusan. Nampak hensem dan baik je abang ngah ni.. sejuk perut mak mengandung ni..

    Alhamdulillah, pengalaman bersalin yang agak payah tu tapi Allah rahmati dengan anak jadi baik dan berjaya..

    ReplyDelete
  6. Semoga bangah jadi anak yang soleh untuk ibu dan ayah.

    ReplyDelete
  7. Happy Birthday Bang Ngah.. best wishes..

    ReplyDelete
  8. Doa ibu yang paling bermakna dalam hidup anak2
    SELAMAT HARI LAHIR utk bangah

    ReplyDelete
  9. happy birthday juga utk bangah..betapa pengorbanan seorang ibu melahirkan seorang anak soleh Insyaallah

    ReplyDelete
  10. hepi besday bangah....pengalamn melahirkan tak mungkin dilupakn bgi sorang ibu....tapi bila dh pndng si kecil x terasa sakit kan acik.

    ReplyDelete
  11. seramnya dengar pengalaman acik tu. haah kan, tak penah dgr org mabuk alahan sampai tibe waktu nak bersalin. Pastu siap tertinggal cebisan uri. Syukurlah semuanya selamat. Bangah ni mesti juga anak yg paling mencabar nak dijaga kan. Mcm husband saya pon abg ngah. Ibu mentua kata mmg dia la yg paling proaktif masa kecik. tapi bila dah besar, dia berubah jadi sangat baik.

    ReplyDelete
  12. Happy Birthday Bangah!

    err..saya lak yg seriau dgr pengalaman Acik.

    ReplyDelete
  13. selamat hari lahir untuk beliau
    semoga dirahmati Allah selalu

    ReplyDelete
  14. Dlm pada ujian besar diberikan ganjaran dan hikmahnya juga berbaloi Acik. Alhamdulillah...

    Sama ulangtahun kelahiran bangngah dgn anak dara kecik kakak tau acik.

    Happy birthday Bang Ngah:)

    ReplyDelete
  15. SELAMAT HARI LAHIR buat Bangah! semoga sihat, ceria dan menjadi anak yang sentiasa mengembirakan hati Acik dan suami! InsyaAllah, ameeen!

    Pengalaman bersalin walau macam mana sukar dan payahnya ketika mengandung dan melahirkan anak, tapi sebaik saja mereka lahir dan di tunjukkan pada kita... hilang dan tak ingat langsung rasa sakitnya... tengok je muka comel dan cute mereka spontan je timbul rasa kasih dan sayang ya Acik!

    ReplyDelete
  16. selamat hari lahir ea
    moga jadi anak yang soleh, amin
    hebat juga dugaan yang akak tempuh
    alhamdulillah ibu dan anak selamat :)

    ReplyDelete
  17. Happy birthday buat bangah semoga menjadi anak yang soleh dan anak yang membanggakan ibubapa.

    ReplyDelete
  18. Selamat hari lahir Bangah.. semoga menjadi anak yg soleh.. berjaya dunia akhirat..

    Perit sungguh pengalaman acik erna melahirkan bangah ye..

    ReplyDelete
  19. Selamat hari lahir Bangah..moga Allah panjangkan umur dan dalam perlindungaNya sentiasa, moga terus menjadi anak soleh penyejuk hati ibu dan ayah.

    ReplyDelete
  20. Selamat hari ulang tahun kelahiran Abang Ngah...dulu sehari dari besday zarif...

    ReplyDelete
  21. selamat hari lahir bangah....semoga sentiasa sihat dan dlm berkat Allah swt....besdey bangah same dgn hubby lieya heheeheh..seronok raye2 potong kek.....

    uisssh sayu bace kisah akak bersalin kan bangah.... besar pengorbanan tu ...bertuah kite ni bergelar wanita kan....lahir jek anak bersih dari dosa2.....

    ReplyDelete
  22. semoga menjadi anak yang soleh ye Abangngah...

    ReplyDelete
  23. Selamat Hari Jadi, BangNgah! Semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia dan segera dapatkan calon menantu untuk emak tersayang :)

    Seram baca pengalaman orang bersalin ni apatahlagi yang part tersiksa jiwaraga sana sini. Alhamdulillah, berjaya juga tengok anak-anak membesar. Insya Allah dapat tengok juga anak menantu dan cucu nanti ya, Acik!

    ReplyDelete
  24. Hepi besday wat angah & SHRMZB wat kakerna sekeluarga ye! muuuaahh!!

    ReplyDelete
  25. selamat hari lahir buat angah
    moga hidup terus dipermudahkan dlm sgala urusan..amin

    salam aidilfitri
    maaf zahir n batin

    ReplyDelete
  26. Selamat ulg thn bangah...sorry ye lambat wish..moga menjadi ank yg cemerlang dunia akhirat...amin.

    ReplyDelete
  27. selamat hati lahir bangah.
    sega pnjg umur dan sntiasa murah rezeki aamiin

    acik, saya pon tgh sakit tekak, batuk selsema ni.risau pulak dkt dkt nk deliver ni. huhu.
    doakan saya ye acik :)

    nway thanks tau ats ucapan yg diberi.doakan saya smga dipermudahkan utk bersalin ye :)
    ikutkan hri ni due datenya tp blom ada tanda. cma perut je asyik mengeras..

    ReplyDelete