Monday, August 25, 2014

HARI KE 5..MASIH MENARUH HARAPAN

Assalamualaikum

Dah hari ke 5..maknakata
memang tak dapat la dah telefon acik tu
kalau la betul ada orang yang "terambil" 
Ya Allah bukakan la pintu hatinya untuk memulangkan pada yang punya
kalau betul tercicir..Ya Allah..berilah petunjuk untuk ditemui kembali.
sesiapa yang kehilangan barang
kesayangan mesti 
tahu apa yang acik rasa kan.

42 comments:

  1. sabi je acik, akak punya tefon KO tup tup tkdpt di selamatkan semua nya mood sedih tapi happy kan je mudahan dpt yg baru hehee

    ReplyDelete
  2. Camno buleh tocicir lak acik! tapi selalunyo la kan... kalau dah dapek ke tangan orang yang tak di konali... jawabnyo.... tak mungkin kembali lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweeti acik ingat sangat memang atas meja di opis..ada la mulut2 orang diopis kata..mungkin itu..mungkin ini..

      Delete
  3. Semoga Allah SWT membuka hati orang itu kalaulah dia terambil, untuk memulangkan kembali apa yang bukan haknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kakcik memang akak berharap sangat

      Delete
  4. rasa x dpt dah.. tp rasanya Allah nak ganti yg lebih baik ni Acik..
    ;)
    insyallah..

    ReplyDelete
  5. Tak tentu jugak AE.....walau dah 5 hari manalah tau kalau masih rezeki AE......adalah tu tp kalau bukan rezeki terpaksalah cari yg latest design AE....mintak cik abe hadiahkanlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ganti memang boleh okje.tapi yang lama tetap dihayi kan

      Delete
  6. Replies
    1. Tu la dik Irfa..mulanya macam x percaya ada orang sanggup ambik..tapi dah puas cari dah ni

      Delete
  7. Replies
    1. KJ macam dah nak berputus asa dah ni

      Delete
  8. kasihannya. Tak apa akak. Banyakkan berdoa. semoga "orang" tu pulangkan balik HP akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih PMDR..in syaa Allah mudah2an terbuka pintu hatinya

      Delete
  9. Cuba baca yassin byk byk. Insya allah jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ilala.itu lah yang acik lakukan

      Delete
  10. Banyakkan berdoa dan buat solat hajat. Barang kesayangan mesti la kita risau.

    ReplyDelete
  11. mungkin bukan rezeki achik dah, tapi ana faham bukan hp tuyang kita sayang sgt..segala yg ada dalamnya tu kan achik...Waallahu alam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Ana..macam2 yang acik simpan dalam memory phone tu

      Delete
  12. mudah2an diberi pertunjuk di mana dia berada sekarang.

    ReplyDelete
  13. Dh masuk hari ke 5 ke acik, ya allah siapalah punya gerangan yg panjang tangan tu. Cuba baca robbi yassir wala tuassir, robbi tam min bilkhor agar hati acik tenang. Jm ni jgn kata brg hilang barang ada cari x jumpa pun dh resah gelusah inikan hilang mmg faham perasaan acik skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat JM..tiap hari terbayang..bila sampai opis pagi2..cari dulu

      Delete
  14. aamiin..aamiin.ya Allah makbulkanlah.
    Yelah Acik, memang resah gelisah dibuatnya, moga dapat ditemui juga, insyaAllah.

    ReplyDelete
  15. kesian acik...tpi kalau xdpat juga kena lh redha....mudh2an ada hikmah dri khilangn ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. asek terbayang dan tercari cari je saniah

      Delete
  16. Entah mengapa naluri kakak kuat mengatakan ada yg ambil sebab ianya bukan hilang ketika Acik shopping atau apa jenjalan.

    Kesianlah... kena report utk tukar simcard baru Acik. Memang sedih - moga acik bersabar,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kakzakie..acik pun rasa dah ada ditanagn orang..bukan acik buat tuduhan..tapi itulah yang dirasakan

      Delete
  17. acik hilang hp ke?...nza dpt rasakan kesedihannya bila hilang brg kesayangan kita....Apapun moga acik redha...ada hikmah disebalik kejadian tu....huhuhu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye NzA..sayang sangat rasanya..bukan senang acik nak dapat telefon yang elok sikit tu

      Delete
  18. hp hilang la paling tak senang duduk
    yela kan semua contact number ada
    kalau hilang, nak kene beli fon baru 1 hal, banyak pulak la number nak kene ingat kan

    ReplyDelete
  19. cuba amalkan perkongsian yg pernah sy share kn ni...

    http://aniesandyou.blogspot.com/2011/02/insya-allah-pintalah-apa-sahaja-akan.html

    ReplyDelete
  20. Sampai la ni pun tak jumpa lagi ke, Acik? Memang dah takda rezekilah nampaknya handphone tu nak kembali ke tuannya. Saya yang baru hilang contact list pun dah nak dedar satu badan inikan pulak kalau hilang telefon. Pernah juga saya hilang handphone. Puas mencari tak jumpa. Call number pun tak dengar bunyinya. Tunggulah sampai 5 hari. Konon hari ke-6 kalau tak jumpa gak nak beli barulah. Tetiba tengah basuh beg anak tercampak telefon dalam baldi penuh air. Memang jumpa tapi watamatlah jawabnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik yakin hilang di opis MD..sebabnya baru jawab sms kawan tu lepas tak simpan dalam handbag.ttinggal atas meja terus je pi toilet..masa tu memang semua keluar..yang dalam bilik tyempat acik la..bilik lain ada je orang..masih berharap ni MD

      Delete