Friday, August 16, 2013

TAKUT SANGAT LA PULAK

Assalamualaikum
banyak juga blog yang acik baca
pasal takut nak ke Dentist.
acik pun sama..tapi tak sangka
pulak..bujang kedua acik ni
lagi hebat takutnya..
dari bulan puasa lagi
dia mengadu sakit gigi.
acik kata pi la klinik
bila acik tanya..macam mana
dia kata dah kurang
tapi acik tengok
dia tak boleh tidur
kalau dah mak ni kan..tau je
walaupun kita tak tidur sebilik ngan anak2
habis lah semua ubat demam
yang ada dirumah tu dimakan nya
risau pulak acik kan
semalam kononnya nak suruh jugak ayahnya
bawak pi klinik gigi lepas maghrib
dia boleh jawab..tadi bang ngah 
dah pegi klinik biasa
dia kata tak de lubang
bagi ubat susut bengkak.
hei tak tau lah budak ni
apa lah yang takut sangat.
acik takut jugak..
tapi lagi takut sakit gigi.
oklah..pepagi mak dah bebel pulak he he
jumpa lagi,In syaa allah.

30 comments:

  1. Haha..hero pun takut? Tapi betullah, mmg ramai termasuk saya malas nak jmpa dentist kecuali dh terpaksa sgt...kalau blh tahan, mmg tahan lagi.. Kenapa agaknya..

    ReplyDelete
  2. Adik kakcik pun dah 10 hari sakit bengkak gusi. Ke klinik tak nak. :(

    ReplyDelete
  3. BUKAN EN ABANG PUN TAKUT DOC GIGI KE?
    HIHI

    ReplyDelete
  4. saya pon takut. ntah kenapa la takut dengan dentist pon tak tau. hehe. tapi dulu pernah teman kawan buat scalling. dia cakap ngilu sket. huhuhu

    ReplyDelete
  5. hehe..ummi pun takut juga, selagi boleh tahan,ummi tak pergi.

    ReplyDelete
  6. Kakak rasalah acik ramai yg takut ke dentist. Anak kakak yg kecik ni pun sama sanggup dia goyangkan sendiri sampai tanggal sebab nak tumbuh gigi baru daripada ke dentist.

    ReplyDelete
  7. Mak saya dulu dental nurse. Merantau satu N9 dia cek gigi orang...hahahahah. Tu pasal kek rumah ada complete dental set. Sampai sekarang kitorang sendiri yang request nak cek gigi dengan dia. Zaman sekarang, dental clinics kerajaan dah maju dan moden. Tak sakit dah. Bayar RM5.00 jer. Tapi kalau nak high class treatment, carilah klinik gigi yang swasta dan nampak moden. Bayar mahal berganda2, tapi confirm x takut jumpa dentist lagi.

    ReplyDelete
  8. Acik Aina 3 hari lepas gi klinik gigi, fobia jugak la stress sgt masa dok bagi treatment tapi alhamdulillah semua ok ja.

    ReplyDelete
  9. akk pun tengah sakit gigi ni.memang fobia nk ke dentist walau pun dah tua..hehe.bukan takut apa pun..cuma takut rasa ngilu jer..

    ReplyDelete
  10. Alahai kesiannya si hero tu... musim2 raya dan orang giat buat rumah terbuka sakit gigi plak. Tak pa acik... kalau dah tak tahan sangat nanti sakitnya dan dengar bebelan acik tu dia pasti akan ke klinik jugak. Berlubang ke gigi bongsu nak tumbuh?

    ReplyDelete
  11. sakit gigi ni.. huhuhu.. x pernah alami.. tp org kata.. bunyi bising sikit terasa nak marah..

    ReplyDelete
  12. dah lama tak pergi dentist.
    tapi rasanya rawatan gigi sekarang lebih baik dr zaman dulu. kalau nak cabut pun tak sakit sgt....

    ReplyDelete
  13. saya kalau sakit sangat jadi tak tkut dah kak..hee :)

    ReplyDelete
  14. salam kenal.jmpa you kat blog Net.memang ramai yg takut ke dentist. tapi bila dh besar baru nak perelok gigi kan.kdg2 kita tengok baru 20 tahun gigi semua dh rongak..always show yr kids gmbar2 org brgigi cantik.msti dia tringin kan.and make sure sebelum tidur berus gigi.kena paksa budak2 ni kan?. tapi now spital krajaan pun dh ok srvice dia.

    ReplyDelete
  15. salam acik...saya ni pun kalu bole taknak sakit gigi,takut jg nak pegi klinik

    ReplyDelete
  16. kalau sakit gigi memang merana dibuatnya...huhu

    ReplyDelete
  17. Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

    ReplyDelete
  18. lya pon takit seriau..
    tp beza dgn asya.. dia mmg x takut lgsung..doc tampal gg dia pon ok je.. ni sibuk duk tnya bila nk cabut gg dia./

    ReplyDelete
  19. debaran stiap kali ke dentis...

    acik erna..Lama tak berziarah ke sini...Selamat hari raya..maaf zahir batin..

    ReplyDelete
  20. sakit yg xthn adlh sakit gg.. kesiannyer.. lady rs kes takut jarum kot tu.. sb tu tkt nk g klinik..

    ReplyDelete
  21. saya pun takut ke dentist..hihihi..

    ReplyDelete
  22. Akak..sayapun takut nak cabut gigi...he..he..

    ReplyDelete
  23. Hehehe samalah. Kalau x sakit gigi n masih boleh tahan..x gi jumpa doktor gigi!

    Tapi sekarang dah byk perubahan, cabut, tampal x sakit lagi malah ada teknik baru lagi utk kesihatan gigi!

    ReplyDelete
  24. m3h baru je opret gg geraham bongsu seminggu sebelum raya..x sempat nk up story lg..dah buang baru lega..kalo tak asyik menanggung sakit je.

    ReplyDelete
  25. Saya pun takut gak. Tapi kalau dah sakit sangat tu digagahi jugak walaupun menggigil dan sejuk2 kaki tangan. Sekarang ni gigi geraham je dah cabut sampai 5 batang termasuk geraham bongsu. Saya ni pulak tak boleh makan painkiller sebab allergic. Puehlah monahan sakit somalam duo lopeh cabut tu.

    ReplyDelete
  26. wuu sakit gigi memang sakit sangat...berdenyut sampai separuh muka kebas...tapi saya tak bengkak...

    ReplyDelete
  27. Memanglah acik.....seram tu...bukan takut sakit tapi takut ngilu! Hehe

    ReplyDelete