Wednesday, August 14, 2013

BEKAS KUIH RAYA BAGAIMANA PILIHAN ANDA

Assalamualaikum
Dah seminggu bulan syawal
cepat je masa berlalu kan
saja nak share..
acik ni memang jenis tak pandai sangat 
bab bekas2 kuih raya ni
kalau pi rumah kawan kawan tu
nampak cantik2
ada yang beriben la
macam macam lan kan.
tapi acik tetap la guna tupperware
memang tak de seni lansungkan
 ni lama dah..masa tahun 90'an
kalau ada yang ingat..bujur bentuknya
kemudian keluar pulak 4 segi bujur
 lepas tu keluar pulak jenis ni..acik guna pulak yang ni
 kemudian yang bulat
 tahun 98 kot..yang bulat ada bunga bunga pulak sikit
 lepas tu..yang ni anak2 acik panggil tupperware bentuk mata
 kemudian pesen tekan tutup nya ni
 Last dan acik guna sekarang ni
yang bulat ni  ada dua warna..pink dan purple
macam tu le acik..nak kata selera orang tua macam acik ni
masa acik muda2 dulu pun
tupperware juga acik guna..
sebabnya..kuih tak cepat lemau..kekal rangup
tu yang acik setia sangat dengan bekas tupperware ni.
oklah..jumpa lagi,In syaa Allah

25 comments:

  1. Azwa pun suka tupperware..tapi tahun ni terbeli gak balang kaca hehehe

    ReplyDelete
  2. Amboi, banyaknya koleksi bekas biskut acik..macam macam patern ada..

    ReplyDelete
  3. Kat rumah guna balang kaca yang husband beli 11 tahun lepas, ulang2 sampai la...;)

    ReplyDelete
  4. ada lagi belen kuih raya?
    kami nak dtg ni.hehe

    ReplyDelete
  5. Saya ada balang kaca yang besar gedabak. Next year nak tukar lah sebab kuihnya sikit2 jer..bekas jer yang besar...hahahaha

    ReplyDelete
  6. Saya pun guna tupperware acik erna, penutupnya kedap tak masuk angin dan semut :)

    ReplyDelete
  7. saya suka yang balang kaca... tupperwaretu dulu2 memang gunalah..

    ReplyDelete
  8. kalau susu Mifz kami simpan dalam bekas tuperware jugak Acik...;)

    ReplyDelete
  9. waa macam2 koleksi tupperware Acik, tupperware ni memang evergreen kan Acik. dari dulu sampai sekarang tetap maintain dalam pasaran.

    ReplyDelete
  10. tupperware memang pilihan ramai Acik, kedap udara, kuih pun tak cepat lemau, bekas kuih saya campur aduk entah bekas jenama apa-apa entah he heheh

    ReplyDelete
  11. setuju sgt dgn acik. saya pun pengumpu tupperware

    ReplyDelete
  12. Tpware ni x lapuk dek hujan z lekang dek panas kn

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya acik...ala mak yat pon guna letak kuih..kuih xmasuk angin,than lama lg adela acik..kalo bekas2 yg moden ckit tu mcm kaca,kuih senang lemau..xsedap..hehe

    ReplyDelete
  14. saya guna bekas gulo2 tu je kak..bolum mampu nk guno tupperware...tpi klu punggah2 kat store kek kampung tu, ado gak nmpak eh bekas tupperware tawon 70an...tigo sogi kak...hehhe...antik tuh..

    ReplyDelete
  15. saya xkisah janji benda dalam di dalam tak masuk angin n semut dah kira ok dah

    ReplyDelete
  16. hari tu saya pernah juga guna bekas macam ni tp bukan jenama tupperware :)

    ReplyDelete
  17. selamat hari raya kak... wah banyak koleksi tpware akak... saya suka guna bekas kaca, nampak biskut dlmnya

    ReplyDelete
  18. ada satu je koleksi tupperware. yang bentuk mata tu. yang lain tu tak pernah pun sampai ke rumah akak. hahahaha..

    apa apa pun asal tak boleh lamukan kuih dah kira ok bagi akak.

    ReplyDelete
  19. err..rumah saya takde bekas kuih pun kak..?

    ReplyDelete
  20. utk hidangan atas meja..saya guna balang kaca ja...utk simpan kuih raya,kerepek...hentam ja tupperware yg ada,janji tak masuk angin heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun sama Kamsiah! Jangan masuk angin dan dapat dek semut.

      Delete
  21. wah..byk betul koleksi tupperware akk..

    ReplyDelete
  22. Mak sodagho sayo kek Tanjung Ipoh tu kan acik, dio pakai balang kuih tang kodai tu yo. Camano boli, camtu lah jugak ateh mejo e. Sonang dikoba e.

    ReplyDelete