Wednesday, March 13, 2013

WW..PERNAH MAKAN SAYUR NI?

Assalamualaikum

40 comments:

  1. boleh mkn tu eh..tak penah dan tak tau la kak. Apa nama dia ni?

    ReplyDelete
  2. tak pernah plak...hurmmm pernah ku lihat di mana ye...hehe

    ReplyDelete
  3. x pernah tgk... confirm x pernah makan... sayur apakah ini???

    ReplyDelete
  4. Haaa... Sayur ni la yang jiran saya bagi hari tu kak.. Sayur ni tak boleh masak lama sangat, nanti dia berlendir.. Lepas masuk je dalam kuali, balik2 sekejap, terus matikan api dapur..

    Saya pestaim makan sayur ni masa pergi rumah abang kat Johor dulu.. Jiran abang saya tu cina, dia yg bagi kakak ipar sayur ni.. Sayur ni cina je yang suka makan...

    Sedap gak sayur ni kalau digoreng.. Lembut je..

    ReplyDelete
  5. ni sawi raja nama dia kalu tak silap.
    saya tau sbb kat family store ada siap label lagi.
    tapi tak penah try.
    chinese suka makan ni buat stir fry katanya.

    ReplyDelete
  6. Assalam kak, tak pernah mkn la,rasanya kat cameron byk sayur ni, tak pernah pulak beli heheh. Sedap ke kak

    ReplyDelete
  7. acik..kalau masak,btgnya berlendir sikit tu ke?tak tau apa namanya..

    ReplyDelete
  8. Mcm pnh tgk. Tp bsr lak versi yg ni. Ke sy yg salah? Adehhh!

    ReplyDelete
  9. pernah makan dan selalu gak makan, agak berlendir kan ni Acik..

    ReplyDelete
  10. Pernah Acik... tp saya tak begitu suka sebab berlendir sgt. Ni banyak kat Cameron Highland.

    ReplyDelete
  11. Salam Erna

    Saya pernah makan sayur ini tapi kurang suka.

    ReplyDelete
  12. Tak pernah lg la acik mkn sayur tuu...

    ReplyDelete
  13. Salam Acik..

    Ummi tak pernah makan lagi, sedap ke Acik?

    ReplyDelete
  14. pernah..stir fried with prawns ... sedap...

    ReplyDelete
  15. tek pernah makan laaa, bukan main besar ngan tebal lagi ...sayur apakah itu???

    ReplyDelete
  16. tak pernah try kak..ni 1st time tengok..sedap eh bak sikit :)

    ReplyDelete
  17. x pernah...
    sayur apekah ini?..
    hehe, nama je org pertanian tp tatau ;-p

    ReplyDelete
  18. pucuk ubi taula
    sbb belakang rumah ada ;)

    ReplyDelete
  19. Saya pernah beli sekali tapi tak berapa kena dengan selera maka sekali tu jalah, tak pernah beli lagi dah, hehe..

    ReplyDelete
  20. Salam K.Erna..sayur apa tu?tak pernah nampak la pulak..:)

    ReplyDelete
  21. Biasa makan sayur ni Acik... orang di tempat kami panggil sayur licin.

    ReplyDelete
  22. hmmm...sayur apo lah tuh yer Acik...

    ReplyDelete
  23. Mama Azwa selalu juga masak sayur ni tapi tak tahu apa namanya..dia akan mengeluarkan lendir sedikit kan, tapi sedap kalau kena cara masaknya

    ReplyDelete
  24. sayur apakah itu, k.erna? X ponah jumpo sayur ni!

    ReplyDelete
  25. macam penah tapi tak tauler...

    ReplyDelete
  26. mcm x pernah makan lagi.. nama ape ye sayur ni !

    ReplyDelete
  27. saya suka ni kak. Mudah hidup kalu tanam. Mak saya tanam aritu main cucuk2 je ...subur. tetiap kali balik kg, saya petik bawak balik. Sedappp...

    ReplyDelete
  28. pernah kami panggil sayur gandula..bagus utk org yg ada darah tinggi..kak pasal gambar bergerak tue nnt MV buat ttorialnya

    ReplyDelete
  29. sayur paling sedap penah aku makan, bagus untuk pencernaan

    ReplyDelete