Monday, October 7, 2013

BELI ONLINE JE..

Assalamualaikum
Baru baru ni ada yang bertanya ngan acik
dimana tempah baju kurung
di Seremban..acik tempah
 di Taman Ros Mewah
acik dah cuba email..
no.telefon..tapi tak dapat katanya
disini acik minta maaf..sebab
acik tak dapat nak tulis diruang komen
no.telefon rumah kawan tu
tidak mendapat keizinan.
lagi satu tempat acik tempah baju
gambar diatas tu
jual online
tapi kita boleh bagi ukuran baju kita sendiri
aznani akan jahitkan
ikut ukuran badan kita.
acik ni jarang sangat keluar beli baju kurung
last masa sehari sebelum puasa tu
yang acik pernah buat n3
acik tengok baju tu sama je..
warna je lain2..pening acik nak pilih
akhirnya acik beli je online
abih cerita kan..tak pening nak pilih
lagi pun beli baju siap
memang masaalah sikit..
dulu2 masa saiz M..senang je
sekarang ni dah lain saiz susah sangat
nak tempah pulak..
tah bila la sempat nak pi beli kain
ni la jalan penyelesaian acik
tempah je dengan aznani.
acik harap yang bertanya 
diruang komen acik baca n3 ni
dan maaf lagi sekali .
acik pun tak tau mana silapnya email tak sampai
oklah..jumpa lagi,In syaa Allah

43 comments:

  1. Assalamualaikum,

    saiz badan makin naik ke kak..samalah kita ...hehe

    mmg payah sikit nk cari baju
    kadang saiz ok ...kadang2 saiz tak ok pula..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam Atie..tu la masaalahnya atie..mudah mengembang he he

      Delete
  2. acik, sekarang ni mudah sikit bila ada yang boleh jahit ikut saiz. tapi saya dah serasi jahit sendiri, lintang pukang pun jadilah... *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheq sue..kalau acik pandai senang jugak kan..acik tak pandai dan tak nak belajar pulak tu

      Delete
  3. Aina adik tukang jahit so tak ada masalah kalau bab nak buat baju ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung Aina..tak de masaalah bab tempah baju

      Delete
  4. saya masalah nak tempah online.. tapi kalau jenis bagi ukuran begini mungkin ok kot..

    ReplyDelete
  5. WAH HEBAT..tempah baju pun online
    hihi..nanti boleh try

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dik..kalau dah malas nak keluar..semua jadi he he

      Delete
  6. Kakak kalau baju kurung tak pernah tempah acik. Biasa kakak jahit sendiri. Kalau on9 senang ye acik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie..acik tak pandai menjahit..tu yang kena juga beli..dah jumpa cara mudah..online je he he

      Delete
  7. xtau pulak blh tempah baju on9...zaman sekarang nie semuanya d hujung jari kan.. :)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. betul aini..tak payah dah sesak2 ngan orang ramai

      Delete
  9. Kalo beli online, n kena dgn ukuran serta sedap pakai tak apa kak, ni ada juga yg jahit dgn tukang jahit ukur kat badan atau bagi baju pun masih tak sedap pkai.

    Hurmmmm saya jahit sendiri je kak, tak lawa pun tak apa heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. liza..akak tak pandai lansung menjahit ni..jahit kain koyak je bolehnya he he

      Delete
  10. Oh Aznani tu kawan Acik ye, ummi pun ada add dia di fb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi tak kenal pun he he..add difb untuk tempah baju je he he

      Delete
  11. wah..saya tak penah tempah baju online. ukuran sendiri pun tak tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ujie..acik pun tak tau jugak..tapi aznani tu bagi panduan nak ukur macam mana he he

      Delete
  12. saya pulak jenis tak puas hati kalau tak belek2 kain tu hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la masaalahnya kamsiah..bila dah cuba sekali..rasa ok..baru berani buat tempahan seterusnya

      Delete
  13. Saya dah lama tak menempah baju..selalu beli yang dah siap aje...ada 2 pasang kain yang belum buat2 lagi..tunggu raya tahun depan la gamaknya kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu pun acik beli je..sekarang ni tak tak boleh...susah nak cari saiz

      Delete
  14. sais badan makin naik itu petandanya hati gembira... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR tu yang acik tak boleh tahan tu..lagi buat susah hati..lagi sedap makan he he

      Delete
  15. Kak lebih selesa tempah baju di kedai jahit dekat rumah. Tapi anak2 kak lebih prefer beli online je, tambahan harganya pun x lah mahal sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..sama je harganya dengan dikedai..

      Delete
  16. hidup semua dihujung jarijer kan..
    nasibler kitapun ada gak tailor yang sudi utk buatkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila.ditempat acik pun ada..nasaalahnya acik yang tak sempat nak pi beli kain he he

      Delete
  17. salam akak...hehehe..size baju xpenting..yang penting kita happy...hehehe

    ReplyDelete
  18. Sekarang ni semakin ramai org beli belah online aje.

    Anak saya yg berniaga kain cotton online pun mendapat sambutan yg sangat menggalakkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yb..kalau anak tu boleh jahitkan lagi acik suka

      Delete
  19. kita pun dah suka ode online2...tapi kena pandai kontrol lah kak...ikut nafsu semua nya nak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KNJ..betul tu..yang paling akak suka beli tudung yang selalu pakai tu.onlibe lagi murah dari kedai

      Delete
  20. cantik kainnya.
    nak menempah pun harga kdg2 mhal dr harga kain

    ReplyDelete
  21. Beli online ni mungkin kita tak rambang mata sangatkan AE.....Samalah okje AE....kadang tu sampai pening nk pilih semus cantik, semua nk! Hehe . .

    ReplyDelete
  22. cantik2 la acik...bekenan tgk...lieya ni mmg hantu kain..tak sah sebulan tu tak beli kain...asek muke ni jek la pi tailor tempah baju heheeheh

    ReplyDelete