Thursday, September 19, 2013

JARUM BESOOO????

Assalamualaikum

selesai dah..
tadi kebetulan kawan yang jaga..
nampak je muka acik
haaa..nak ambik darah ye
siap..kak Ju guna jarum besar nanti katanya..he he
sekali masuk kena kat orang lain
pandai lari ye..
takut jarum besar la tu..usik kak Ju
macam tu la..kalau jumpa kawan2 sekolah
mesti dia orang semua ingat lagi
acik ni penakut
dah tua2 ni takut apa kan
he he..pandai tulis je ni
dulu masa kecik
mana la mak acik pernah bawak pi 
klinik untuk cucuk2 ni semua
bila masuk sekolah
kan ada van kesihatan datang sekolah
masa tu la nak kena injek bagai tu
dah acik penakut ngan jarum
sampai sekolah menengah pun
kalau diarahkan pergi 
ke kantin tu..acik mesti melencong
masuk tandas
dah agak agak selesai 
orang tu dah balik baru acik keluar dari tandas
masuk kekelas..Selamaat he he

oklah jumpa lagi,In Syaa Allah

37 comments:

  1. penakut rupanya acik ni yee...
    saya pun takut jugak...

    ReplyDelete
  2. hehe..beso ke jarumnya acik? ummi pun takut juga.

    ReplyDelete
  3. Semalam masa ambil darah semalam cuak juga...jarumnya memang besar... alhamdulillah dengan pelbagai doa dan selawat ..alhamdulillah beres tanpa rasa sakit.. ada geng juga penakut jarum ni..namun lama2 jadi biasa insyaallah...

    ReplyDelete
  4. hehehehe... teringat sorang kwn masa sekolah rndah menangis2 takmo kene enjek...setiap kali van jab kesihatan dtg or van doc gg dtg dia msti sembunyi dlm toilet mcm acik... tp paling tak blh lupe masa nk enjek bcg time darjah 6... cikgu siap dokong dia kt toilet hehehe

    ReplyDelete
  5. Semua org pun takut jarum acik, kecik ke besar ke kalau dah namanya cucuk mesti sedikit sebanyak terasa sakitnya.

    ReplyDelete
  6. takut-takut pun, bila masuk dalam labour room, menyerah jer laa...kan? pasrah jer apa mereka nak buat, cucuk sana cucuk sini dah tak kira dah...

    itu la uniknya kita sebagai wanita...

    ReplyDelete
  7. takut juga dengan jarum..tapi kalau ikutkan taklah sakit mana kan Acik...

    ReplyDelete
  8. Akk nk amik darah hujung jari pun dh sejuk kaki tangan.itu baru jsrum kecik..huhu

    ReplyDelete
  9. Hihi... pengelat betul acik ni tau. Kakak ni pun takut juga sampai sekarang tapi tak adalah pengelat macam acik:)

    ReplyDelete
  10. hehehe mmg ramai yag macam ni dulu2 kan acik

    ReplyDelete
  11. Sey dah biasa kono cucuk.. Maso darjah 6 dulu sebulan sey duduk spital Tampin..

    ReplyDelete
  12. Saya tak takut dgn jarum tu acik erna... tapi tak tahan sakit masa lepas kena cucuk... baru2 ni ofis buat cucuk influza, seorg adik tanya, akak nak gi cucuk tak... nakkk jwp saya... adik tu kata jawap nak tu macam ofer mkn ayam jer akak ni... tak takut ke :)

    ReplyDelete
  13. ramai yg dewasa takut dengan jarum tau Acik...hahahahaha...selalu saya jumpa kat klinik..

    ReplyDelete
  14. hahaha..sama cam kakak saya.. takut jarum..

    ReplyDelete
  15. sampai macam tuh sekali Acik punya takut yer...hehe

    ReplyDelete
  16. ari tu demam.. terpaksa cucuk.. huhuhu

    ReplyDelete
  17. owh..macam tu pulak, malu kat anak cucu nanti..

    ReplyDelete
  18. laa dah tu acik tak cucuk le time sekolah dulu....mcm sekolah lieya dulu, tetap dicarinye...kalo buat2 absent, esok2 nurse muncul tibe2...takleh lari dah haahahahah

    ReplyDelete
  19. ada jer akal x nak kena inject yer ekekekee

    ReplyDelete
  20. Kalau saya kena cucuk selalunya akan palingkan muka ke arah lain, bukan takut tapi seram hihihi...

    ReplyDelete
  21. erk! sy keja kt hospital Acik..
    tapi bab2 nak kena suntik ni mmg masih fobia..huhu

    ReplyDelete
  22. sekarang takut lagi tak kak? heheh..

    ReplyDelete
  23. Hehehe comei la Acik masuk tandas sampai selesai hal injek2 tu :D

    ReplyDelete
  24. Ummi singgah lagi, Acik dah ok ke lepas ambik darah semalam?

    ReplyDelete
  25. Salam acik. Acik, saya okey, insyaAllah sihat cuma tak sempat nak updet blog. Acik jangan risau ya.
    Dulu masa kat sekolah bila van kesihatan tu datang, memulas2 rasa perut. Takut kan, acik. Lagi satu bila kena check gigi. Masuk je bilik dah bau segala macam ubat. Ngeri.

    ReplyDelete
  26. nekcik sampai laa ni pun takut kalu gi spital tu..ketar lutut den

    ReplyDelete
  27. pehtu akak cucuk dak bcg..? hahak :)

    ReplyDelete
  28. Saya pun takut kalau bab cucuk cucuk ni sampai la sekarang.

    ReplyDelete
  29. Salam kenal Acik! Jalan2 sini cari kawan baru.. Salam kenal dari Mieza.. Alhamdulillah, Mieza setakat ni boleh hadap lagi ngan jarum.. Time keje dulu dah biasa dengan jarum2 ni.. Hehehe.. Cuma kalau bab nak pi klinik or spital sorang2 memang tak pi la.. Takut bau spital or klinik.. Hehehe..
    UNDIAN ANDA DIPERLUKAN!

    ReplyDelete
  30. sama jugak dengan ita....macam2 ada perasaan kalau nak kena cucuk..

    ReplyDelete
  31. Mana boleh ngelat.....tak kena carik ke dgn cikgu AE ....hehe
    Ae ni mesti lepas injek BCG hehe

    ReplyDelete