Monday, September 16, 2013

JALAN JALAN CARI MAKAN

Assalamualaikum
Masa balik bercuti hari Jumaat tu
hero bongsu acik macam stress sangat
peperiksaan percubaan 
banyak yang susah mak,..katanya

 sebab tu semalam acik ke Tanjung karang 
bawak dia jalan jalan
sebelum sampai ke Tanjung Karang
melencong ke sini dulu
betul2 sampai jam 12 tengahari
acik je satu kereta
tapi..lepas tu..sejejap je dah penuh
ramai yang datang makan tengahari disini.
 Sambil menunggu..hero acik nak tengok pantai
yang tak boleh nak mandi kataya


Alhamdulillah..selesai makan disini
baru kami meneruskan perjalanan
ingatkan tak mau kawan/jiran lama di sana tau
tapi nak buat camana kan masa singgah diPetronas nak solat zohor
ada je yang memanggil he he
bagi la alasan sebab tak dapat nak kerumah kawan tu.
dalam perjalanan balik
tak sah kalau tak singgah membeli
nasi yang disukai oleh hero sulong ni
nasi ambeng
puas hati dia dapat makan ni
boleh habis makan sorang he he
kalau acik boleh kongsi 3 orang satu bungkus ni
ok lah..selamat bercuti semua
jumpa lagi,In syaa Allah.

32 comments:

  1. Seronoknya jalan2 cari makan...boleh hilang Stress..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nasi ambeng.. kalau kenduri org jawa lagi lah.. macam2 ada kat nasi ambeng tu.. makan dalam dulang lagi kann..

    ReplyDelete
  3. nasik ambeng............. sedapnya

    ReplyDelete
  4. Semoga hero acik erna dapat mengurangkan stressnya lepas dapat makan nasi ambeng.
    Jemput ke rumah baru saya..

    ReplyDelete
  5. bestnyaa. dah lama tak jejalan cenggini

    ReplyDelete
  6. bestnya jalan2 walaupun tak dapat mandi pantai.. hehe..

    ReplyDelete
  7. Macam dokek yoo Tg. Karang tu dengan TTJ.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Wah jauh acik erna jalan2 cari makan ye... memang sedap makan di Aroma Ikan Bakar tu :)

    ReplyDelete
  9. wah seronok jalan2 ye Kak Acik..
    sy pernah jg sampai ke Tg Karang..tapi dah lama..:)

    ReplyDelete
  10. Sama dgn anak sulung kakaklah Acik. Dia kata susah sangat apa lagi Add math dan Prinsip Account. Kita doakan anak-anak kita ye Acik..

    Nasi ambeng kalau lauk lengkap sedap!!

    ReplyDelete
  11. amboiiii...
    seronoknya acikkkk jenjalan....makan2 lagikkk....hihi

    ReplyDelete
  12. Saya belum sempat bawa family ke situ lagi kak... Mesti seronok kan...

    ReplyDelete
  13. seronok makan di luar bersama keluarga.
    Terasa macam nasi di Indonesia pula.
    Tak lari jauh pun , itu pun nasi org Jawakan?

    ReplyDelete
  14. bungkusan nasi ambeng biasanya mmg kenyang kalau makan sorang.. silap silap tak habis..

    ReplyDelete
  15. ni org negori..citarasa jawa nampaknya!

    ReplyDelete
  16. bestnyer dapat jalan2 lepastu makan2...nyum2 sedapnyer nengok nasi ambeng tu...

    ReplyDelete
  17. Tak pernah rasa Nasi Ambeng tu...

    ReplyDelete
  18. sedapnya nasi ambeng tu acik...serunding tu bila dah bergaul ngan nasi, alahai...syiok abes!
    lama tak makan tu.

    acik, elok la bawak hero acik tu jenjalam...
    boleh kurangkan stress dia,. mudah2an semuanya okay menjelang SPM nanti ya.

    ReplyDelete
  19. Selalunya kalau orang jawa kenduri mesti ada nasi ambeng,siap bawa balik lagi hihi...

    ReplyDelete
  20. orang kata..kalu prekse percubaan susah, nanti betul2 punya..akan senang! In Shaa Allah..
    sedap nyeer nasi ambeng..sini ssh kan nak carik!

    ReplyDelete
  21. walllaaaaaaa nasi ambeng...xnk ajk sy ke? ;-)

    p/s marshmallow tu bleh beli on9

    ReplyDelete
  22. musim peperiksaan skrg ni.......... ramai la yg tengah stress

    ReplyDelete
  23. janji hero suke kan kak ..
    ciann x dpt mandi ekke ;)

    ReplyDelete
  24. nasi ambeng.. sedap!! lama tak g aroma ikan bakar.. jalan2 cari makan..

    ReplyDelete
  25. aduh acik nasi ambeng plak!!! sedap tuuuu...peberet org jawa nih heheheeheheh....

    ReplyDelete
  26. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan,penuh dengan resipi masakan..suke2..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. kak bestnya tg karang..pecal dia best :)

    ReplyDelete
  28. PM sekeluarga selalu juga makan kat Aroma Ikan Bakar tuh...;)

    ReplyDelete
  29. Samalah AE....anak okje pun kata Trial susah....
    wah syok gak tu jalan jalan cari makan...serunding tu yg nampak best AE....

    ReplyDelete