Friday, October 8, 2010

29 SYAWAL DAN TETAMU KU..



Assalamualaikum..

hari ni 29 syawal hari akhir bulan syawal....tak sangka juga akak menerima tetamu..kawan kawan masa kerja diklia..sayangnya..kerana kawan kawan datang tak bagi tau dulu..akak tak dapat menjamu mereka dengan juadah yang akak masak..nak buat macam mana kan..tiba tiba aje dah ada depan pagar..

tapi akak rasa sangat teruja dan seronok..maklum aje la..lama tak jumpa..sempat juga kami..bersembang panjang dan bergelak ketawa..bercerita kisah2 semasa..

maaf ye kawan2..tak ada apa yang akak dapat jamu..cuma belikan 'roti john' aje..



wan nab dan rozi(semasa sama kerja dulu.ada kawan yang memanggilnya 'mak ilir'..saja seronok..he he..jangan marah rozi..akak teringat panggilan zaidi buat rozi aje..
Azmawati..kawan yang dah berpuluh tahun juga akak kenal..dari dia solo lagi..sampai dah beranak lima..dari slim sampai dah jadi macam ni (sory asma..jangan mare ye..akak gurau aje..)
akak bersama dengan kawan kawan..
kawan kawan yang datang..azmawati, wan zainab dengan anaknya..dan rodziah..


terima kasih sekali lagi pada kawan2 yang ingat dan sudi bertandang kerumah akak..

30 comments:

  1. KakErna seronok ye jumpa kawan lama dan bercerita kisah muda - muda dulu.
    Kawan kakErna ni jejak kasih ke atau memang kawan yg masih keep in touch.

    ReplyDelete
  2. Hehehe...

    sesekali jumpa mmg seronok kak... Kalau dah selalu sgt jumpa jadi dua tiga ronok lak... hahaha...

    ReplyDelete
  3. Aslmkm Erna.
    Hmmm ... Raya sebulan la ya?
    Murah rezeki tu namanya.

    ReplyDelete
  4. salam wan..bukan jejak kasih..masih sentiasa berhubung..selalu talipun..cuma tak bersua muka..aje..

    ReplyDelete
  5. azz..iyo lah tu..akak tak bersua muka aje..tipun ada dan sekarang kan dah ada FB..he he..

    ReplyDelete
  6. Wkmslm kak G..memang sah raya sebulan..
    alhamdulillah..doa kak G untuk saya tu..

    ReplyDelete
  7. sekom...seronoknya dpt jumpa kawan2 lama (^_^)....msh ada kwan2 kkerna yg kerja diklia?..seronoknya hubungan kkerna n kwan2 masih kekel hgg kini..

    ReplyDelete
  8. salam ziarah kak erna, pagi ni....
    semoga akak sihat ye...

    ReplyDelete
  9. Murah rezeki Erna,hari akhir Syawal pun masih ada tetamu.

    Seronok jumpa kawan2 lama.

    kak Zai
    mamasya.blogspot.com

    guna account anak sebab blog tak boleh sign in.

    ReplyDelete
  10. IM dah lama tak jumpa kawan lama. sesekali rindu bila belek-belek album...

    ReplyDelete
  11. wah, samalah kita. Malam tadi last fa dapat tetamu dtg beraya. Tapi yang kelakornya kan, tengahari ni ada lagi yang panggil buat openg house. hehe

    ReplyDelete
  12. salam anie..ramai lagi kawan di klia tu..sentiasa berhubungan dengan dia orang tak pernah putus..cuma jarang bertemu aje..
    insyaallah..kawan2 sentiasa ingat..

    ReplyDelete
  13. salam ainnoraini..terima kasih..dan alhamdulillah..akak sihat..

    ReplyDelete
  14. salam zai..lama betul saya menunggu..rupanya ada masalah ngan blog ye..terim kasih dengan syamimi..dapat juga saya tau khabar kak ai..

    ReplyDelete
  15. salam IM..memang kita akan rindukan kawan2..alhamdulillah..akak kadang2 dalam keadaan tak disangka2 berjumpa jugak dengan kawan2..

    ReplyDelete
  16. salam Fa..tu la kan..alhamdulillah..sudi jugak kawan2 kerumah kita..
    petang ni pun dpt juga jemputan mkn2 ni

    ReplyDelete
  17. Salam..
    Seronok dpt jumpa kawan lama dan masih ada suasana hari Raya..mesti meriah.
    Terima kasih atas doa utk Hidayah..

    ReplyDelete
  18. sampai ke hujung syawal pun masih ada tetamu yang datang,....tentu seronok mengimbau kenangan lama

    ReplyDelete
  19. salam sha...kawan..dulu kini dan selamanya..he he..

    ReplyDelete
  20. salam ibuintan..akak pun tak sangka..alhamdulillah..sudi datang kan..

    ReplyDelete
  21. salam my dear sis..:):)

    ermmm..kiranya akak ni blh dikategori geng terfofuler nihh..hehehe..:):)

    Camtulah kan..bila kita beri apa yg terbaik utk orglain..pasti orglain kan menghargainya juga..:)

    ReplyDelete
  22. salam tini..tidak la fofuler..cuma agaknya..mulut bising tu..yang buatkan kawan2 ingat..he he.

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum.
    Seronoknya bila kawa2 lama datang ziarah. Apa yang penting ialah silaturrahim. makan sedap tu kira ke dua je.
    Semoga persahabatan dan jalinan silaturrahim tersebut akan kekal abadi.

    Tumpang gembira bila tengok kakak kita ni gembira.
    TQ

    ReplyDelete
  24. bestnya kawan2 dtg bertandang...

    ReplyDelete
  25. salam cik gu..terima kasih berkunjung kesini..
    akak dah berkunjung ke blog cik gu....betul apa yang cik gu tulis kan..akak setuju sangat..
    menulis dan berblog jangan sampai melalaikan...ingatlah keluarga tersayang..

    ReplyDelete
  26. salam yong..memang best dan seronok..
    walau pun tak jauh mana..tapi kerana tugas masing2 kami jarang berjumpa..

    ReplyDelete
  27. Wahh... senangnya Kak Erna ketemu kawan lama... meskipun ga bisa menjamu dengan masakan akak...hehe..
    selamat bersenang2 ya...!!

    ReplyDelete
  28. salam nensa..terima kasih..memang saat yang dinanti..bertemu kawan lama..memang gembira..

    ReplyDelete
  29. Seronok kak Erna, jumpa kawan-kawan lama. Yati pun, kalau ada tetamu datang tak bagitau dulu, rasa ralat sangat. Jamu air je. Nak keluar beli makanan, tak boleh, sini apa la yang ada. Tapi rasanya, tetamu pun tak kisah. Yang penting, dapat berjumpa, kan... :)

    ReplyDelete
  30. salam yatie..betul tu..kita kalau boleh biar lah dapat jamu makan dengan air tangan kita kan..
    kalau talipun pun sempat lagi..ini..tiba2 dan depan pintu..
    tapi..tak apa kan..yang penting..dia orang ingat nak datang jumpa kita

    ReplyDelete