Followers

Saturday, October 16, 2010

CEPATNYA MASA BERLALU..DAH SETAHUN RUPANYA..

Assalamualaikum..

Sepatutnya akak tulis semalam..tapi..akak tak menang..dah hero hero semua dapat laptop ni..sampaikan akak tertidur..

Tak sangka kan..dah setahun rupanya akak menulis disini..terima kasih pada yang sudi membaca coretan akak yang tiada apa apa ni..

akak masih ingat lagi..mula2 yang menggalakan akak menulis..sedara akak zino tu...lepas tu..adik akak irfa..irfa..bukan setakat menyuruh akak menulis..tapi siap tolong buatkan sekali...sebenarnya irfa menggalakan akak menulis..tujuannya supaya akak dapat menulis..petua2 orang tua yang akak selalu bagi tau dia..akak memang selalu bercerita dengan dia semasa di klia dulu..
Tapi bila..akak mula menjelajah blog..bila akak dah pandai membaca blog yang banyak tu..akak rasa..tak sanggup nak tulis..akak rasa kerdil....jadi akak ambil keputusan untuk menulis..kisah2 semasa sahaja..kisah seharian akak..dan keluarga dan juga..jika ada akak masak2 masakan kampung..

Akak mengucapkan berbanyak banyak terima kasih pada yang sudi membaca dan meninggalkan komen di blog akak ni..dan akak juga sebenarnya cukup seronok dapat membaca blog kawan2 lain bila berkesempatan..sebenarnya akak akan cari juga masa untuk membaca..sebab bila akak tak baca rasa rindu dan kekurangan sesuatu..banyak blog yang akak baca..ada yang akak tinggalkan komen dan ada juga yang tidak..

Rupanya melalui blog juga kita boleh menambah kenalan..
penulis blog yang akak memula jumpa ialah TIJAH...dah sampai pun akak kerumah sazah..mak tijah..kemudian akak bertemu pulak dengan ZAR...SUZANNA dan akhirnya baru2 ni akak jumpa IINA GLASGOW

Melalui blog juga akak dapat resepi dan mencuba banyak jenis masakan..Alhamdulillah..dan banyak juga Tazkirah dan panduan2 berguna yang boleh akak amalkan.

Sekali lagi akak ucapkan terima kasih..dan minta izin pada semua yang blognya telah akak jelajahi dan membaca apa yang dituliskan..

39 comments:

  1. salam my dear sis:)

    Tahniah!!Moga akak terus sudi berkongsi cerita...:)Semmgnya kehadiran akak sentiasa dialu2kan..:):)

    Sis..cantik 'cat baru umah'..light purple gituu..sukaa!:)

    ReplyDelete
  2. Samo la kito kak.... menulis utk suko2 yoo... kdg2 blog jadi tompek lopehkan goram gak... kann... hehehe...

    ReplyDelete
  3. IM pula menulis blog sebab IM tak mampu nak tulis novel macam kawan-kawan IM.

    Dah 3 tahun IM menulis. 3 tahun sejak ibu_suri diserang angin ahmar.

    hmmm....

    ReplyDelete
  4. salam kembali tini..terima kasih..
    nampaknya cat barudah berubah lagi..kerja hero bongsu akak hari ni..

    ReplyDelete
  5. boto tu azz..boleh jadi tompek membebel dan lopeh geram..he he..
    tak ada nak tluis pun..tetap jugak nak menulis..kan kan...setakat ini.akak lom jemu menulih..

    ReplyDelete
  6. salam IM..dah lama juga ye..akak baru2 belajar menulis..setahun tu..baru la kan..

    ReplyDelete
  7. tahniah kak erna,
    dah setahun usia blognya...teruskan usaha...

    cantik rumah baru, patutlah header gambar ibu ngan sibongsu je...dia yg buatkan, tahniah untuk sibongsu juga

    ReplyDelete
  8. salam k.erna
    tahniah dari nor.. smoga terus berkarya mengisi masa lapang sambil menambah rakan alam maya, mengeratkan silatrurrahim ..

    ReplyDelete
  9. salam ibuintan..terima kasih..he he.susah payah sibongsu buatkan ni..dia letak gambar dia masa umur setahun lebih tu..

    ReplyDelete
  10. salam kembali nor..terima kasih..
    insyaallah..selagi boleh akan terus menulis..walau tiada apa2 yang menarik..

    ReplyDelete
  11. salam kak,waah!cantik rumah akak..kaler biru ado bungo pink lagi..cantik..cantik

    tapi se raso yang se punyo di my-kitchen tu kono tuka lagi la langsir ee kak..tuu..iklan tak dpt masuk sompit bona kato ee..huhu:(

    ReplyDelete
  12. anymz..pandai buek sendiri tak po nim..akak ni pandai emi yo..iklan pun kuar separuh yo...emi kato..esok dio repair kato e..akak tak tau do nim.banyak bona kojo e..leceh ..h ehe..

    ReplyDelete
  13. hehehe.

    mano nak cari pertemuan dapek pokok rambutan kak kann?

    ReplyDelete
  14. Salam..


    Sama kiter, suker suker...suker

    ReplyDelete
  15. salam. Tahniah dan selamat ulangtahun . Teruskan berblog.

    ReplyDelete
  16. iyo la jah..jumpo ngan orang pert.he he..

    ReplyDelete
  17. mamawana.sma ape nya..suka apa..he he..

    ReplyDelete
  18. salam abu muaz..terima kasih..insyaallah..

    ReplyDelete
  19. sekom....
    TAHNIAH!!!!...terus n terus bercerita...seronok baca cite2 yg jenis spontan ni...

    ReplyDelete
  20. salam kak erna,
    semoga terus rajin menulis..

    ReplyDelete
  21. sslam anie,nagoya..terima kasih.kerana sudi membaca..

    ReplyDelete
  22. salam hamizah..insyaallah..akan terus menulis..

    ReplyDelete
  23. Sama-sama Kak Erna, berkat blogging ini pula saya bs mengenal akak...
    beruntung banget...hehe..

    happy blogging aja akak yah..!!

    ReplyDelete
  24. Oya lupa...Selamat Kak Erna sudah setahun ngeblog ya!!

    ReplyDelete
  25. kiro berbaloi la den memberi motivasi cewah.. supayo ekau menulis kek sini hehe..

    memang ado bakat pun den cakap dulu tak cayo hehe

    ReplyDelete
  26. salam nensa..akak pun senang dapat menenali nensa dialam maya..manau tau sat hari nanti kita bisa bertemu.
    Terima kasih nensa..

    ReplyDelete
  27. zino..yo la tu..mokasih yo la..
    Tulih merapu2 macam ni boleh lah..

    ReplyDelete
  28. Aslmkm Erna.
    Kiranya sambut ulang tahun berblogging dengan tukar perhiasan juga ya? Cantik!

    ReplyDelete
  29. Waalikumsallam kak G..saja2 nak tukar..bagi lain sikit.
    terima kasih kak G..

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum.
    Selamat ulangtahun 'blog coretanku'.
    Kak Erna tak perlu lagi rasa 'kerdil' kerana 'coretanku' telah dewasa.

    Tahniah.
    TQ

    ReplyDelete
  31. waalikumsallam cik gu.terima kasih..
    Setahun jagung orang kata..belum lagi dewasakan..

    ReplyDelete
  32. kak erna

    cuber menemukan kita. teknologi jika digunakan secara bermanfaat, akan memberi faedah yang baik

    ReplyDelete
  33. Gembira berkenalan dengan akak...semoga persahabatan berkekalan..aminn

    ReplyDelete
  34. salam zar..alhamdulillah..
    insyaallah..digunakan dengan cara yang betul kan..
    memang banyak faedahnya..lebih2 lagi akak suka mencuba masakan..

    ReplyDelete
  35. salam azwa..amin..
    terima kasih..sebab sudi berkenalan dengan akak..insyaallah..jika ada kesempatan..kita akan berjumpa pulak kan..

    ReplyDelete
  36. Wah dah setahun kak.. yelah diam tak diam masa pun berlalu cepat.. saya pun dekat nak 3 lebih blog.. (di blogspot) tapi blogging dah lama dah.. siap dah cat rumah baru ye kak.. takpe nnti tiap tahun leh cat baru free jek xyah guna cat asli ;)

    ReplyDelete
  37. salam iina..tu la kan..sedar tak sedar dah setahun rupanya..iina lagi lama kan..

    ReplyDelete
  38. Salam Kak Erna,

    Seronok kalau dapat berjumpa kan..
    Itu tujuan saya berblog. Nak dapat kawan baru..

    Kalau jumpa lagi suka..


    Kak Erna tinggal kat mana ye?

    ReplyDelete
  39. salam reen..insyaallah..satu hari nanti kita dapat jumpa jugak insyaallah.akak tinggal diseremban aje..tak jauh kan..

    ReplyDelete