Tuesday, January 15, 2013

APA KHABAR MU DISANA

Assalamualaikum semua

Apa khabar..selamat tahun baru 2013
walau pun dah 15 hari 
Acik minta maaf pada semua
dah lama tak menulis dan lama jugak tak menjenguk blog kawan kawan

Semalam hero bungsu balik sekejap
acik minta dia tolong betulkan blog ni.

Alkisahnya kerana "kepandaian" acik
rupanya blog dah jadi private..
tu pun adik irfa kita ni yang call..
menjerit dia..tanya kenapa tak invite dia
acik pun terkejut badak..bila pulak acik buat
macam tu he he
lepas tu..bila dah boleh buka..
tak jumpa pulak mana perginya ruangan new post
sampai la hari ahad tu  hero penyelamat acik
 dapat balik sekejap
selesai jugak masaalah.

Acik pun sebenarnya kurang sihat..lebih sebulan.
.ujian Tuhan
hari jumaat lepas baru pi cek mata pulak
Alhamdulillah takd e apa2 semua doktor kata ok
dari darah tinggi,kecing manis,jantung,buah pinggang
tak tau lah apa lagi..acik pun masih belum rasa 
diri sihat sepenuhnya
masih lagi tak boleh bergerak cergas..
Tapi acik gagah kan diri..rasa rindu dan rasa bersalah pada yang bertanya
maafkan acik ye..in sya allah acik akan 
cuba kuatkan semangat

Panjang umur kita jumpa lagi,In shaa allah
tapi jika sebaliknya..maafkan lah semua kesalahan acik.

51 comments:

kasihredha said...

Salam kakkkkk
Winduuuu nya kat Akak...lama nya myepi.
Semoga Akak cepat sembuh

❤Kamsiah❤ said...

tu la acik...sblm ni takleh masuk blog acik..just invited user je..

Kakzakie said...

Alhamdulillah.... lega kakak betullah bukan kakak saja yg tak boleh masuk rumah acik sebelum ini. Tapi kira ini kali kedua dah kakak boleh masuk.

Moga acik terus sihat. Banyakkan rehat juga acik jgn paksa diri. Kami semua sayang acik apa lagi anak-anak dan suami serta keluarga.

azi said...

Alhamdulillah...akak dah sihat dah....saya pun terkejut hari tu bila nak masuk blog akak..kena sekat..ingatkan akak dah tak sukakan saya dah...:(

p/s saya doakan akak akan cepat sihat seperti sedia kala, insyaallah, panjang umur, pasti kita akan berjumpa lagi.

EmbunRosaliza said...

Assalam kak erna, lama betul tak baca coretan akk ni, ptt la heheh, nasib baik hero ada kan.

Saya doakan agar kesihatan akk pulih n baik sepenuhnya, rindu akk

ummiross said...

Salam bertemu kembali Acik..

Hehe..samalah kita Acik, kalau ada masalah kat blog, memang harap anak2 yang settlekan.

Alhamdulillah Acik dah makin sihat. Ummi turut doakan kesihatan Acik, moga pulih sepenuhnya. Take care ye.

Rai Ourkizuna said...

akak..semoga kembali sihat dan ceria ya.. aritu irfa ada bagitau jugak pasal akak..susah ati dia..

Fieda Rafli said...

lama tak singgah sini..rindu kat acik..semoga acik sentiasa sihat ye.

Cho Zila said...

semoga acik cepat sembuh yerk.. takderler per2 yang tak menyenangkan...
patutler dah lama menyepikan...

Irfa said...

welcome back :)

Afasz said...

moga akak diberikan kesihatan yg baik

amin

azieazah said...

Jaga kesihatan ya Acik...

zie marziah said...

salam acik..lamanya menghilang.
memang zie ingat achik dh privatekan blog n zie tak di invite:( memang sedih tapi redha je la..
rupa2nya ada masalah ye..
semoga acik sihat spt selalu ye

Angah said...

acikkk...miss you, semoga cepat sembuh ya

secangkir madu merah said...

Salam kakErna, harap2 akak sehat, kalau sakit rajin2 makan ubat kak..

Nadiah Sidek said...

hehe..tertekan private ke kak?

semoga akak cepat sihat hendaknya..ameen..

tasekM said...

cepat sihat kakak...

aTieYusof Family said...

Semoga Acik cepat sembuh ya..banyak kan rehat..
selamat tahun baru juga Kak..

Qhaifa Nur said...

patut lama tak nampak...nasib baik bole buka balik Acik Erna...

moga cepat sihat kembali....

Daddy Ziyyad said...

Selamat tahun baru Acik Erna ..:)

Tu la pasal, nak masuk blog haritu, dah private...keh keh keh

♥MAMASYAZA♥ said...

moga achik cepat sembuh ok. bykkan berehat

norhidana miswan said...

selamat thn baru acik, pttlah senyap je ingatkan ke mana...

nsb lah ada hero bongsu yek menjd penyelamat... takpelah acik kalu tak sihat rehat dulu, kami nih boleh tunggu... kesihatan diri yg utama

ieda said...

salam akak !
winduuu sgt2 ..
patutlah masuk dah jadi private .. huhu
x per2 kak .. akak banyakkan rehat tau !
jaga diri baik2 ...

sib baikk ada anak teruna akak sorang tuu .. syukur ! .. dan selamat tahun baru kak !

Aidah said...

Assalamualaikum acik,
Rinduuuu sangat saya kat acik. Ingat kot acik sajo amik cuti. Takut lak kalau sms nanti ngacau acik lak. Sakit apo cik? Kalau sey boleh tolong, sey tolong. Sup dr tateishi yang sey buek untuk mak tu kan, elok untuk lomah2 badan. Sey pun minum gak. Dgn izin Allah, botonago ghaso e. Cubolah. Mano tau, ado rezeki, ghasi lak kan. Tapi sey doakan gak...Ya Allah, Ya Rabb, berikanlah kesembuhan dan kesihatan tubuh badan pada acik. Amin.

Papa Mifz said...

semoga Acik copek sembuh yer...amin...

Nieda ramly said...

Semoga acik sihat-sihat sj.
lawa baCKGROUND ACIK. PANDAI ACIK PILIH.

AdaM Hawa said...

tertanya2.. kemana menghilangnya achik.. :)

Dinas Aldi said...

Salam Acik. Patutla lama sengap takdak kabar berita. Semoga Acik akan cepat sembuh sepenuhnya. Cantik la blog Acik sekarang :)

Zaitun said...

Salam Erna...lama tak dengar cerita kurang sihat rupanya. Semoga cepat sembuh dan aktif semula.

ibuintan said...

moga Akak sembuh cepat... tu lah terkejut juga bila akak dah tak nak terima saya, ingatkan dah taknak kawan


banyakkan sabar dgn ujianNya ye Kak, berusaha juga mencari ubatnya

Cheq Sue said...

moga akak cepat sembuh, jangan lupa jaga diri, rindu nak baca celoteh akak.. :)

Amie said...

Bertemu kembali Acik... moga segera sihat sepenuhnya.

zila norazila said...

salam acik semoga cepat sembuh..rindu acikk..

MystoryPic said...

salam Acik....... tak sihat ke?? patut la dah lama tak der N3 baru.. saya doakan Acik sembuh macam sediakala okey...

L said...

selamat kembali akak.. =)

Jemarisuri said...

wah dh comei blog acik ni..
patut la lama tak citer...moga acik cepat sembuh ye...maaf kan js jugak yg suka dtg ngacau dan komen sini...^^

mama aini said...

assalam & salam tahun baru buat AE juga..ehem mama pun terkejut bila nak buka blog AE tak blh & di`private`kan..ingatkan AE saja buat begitu..sebenarnya mama pun tak sihat kebelakangan ini..mama harap AE cepat sembuh.. amin..apapun cantik baju baru blog ni !!!..sayang dr mama.. :)

zino said...

copek sihat yo boleh poe berjalan lae...

Norhaizan hakim said...

Eh..di awal tahun baru ni ramai pulak teman2 blogger yg mengadu kurang sihat...ujian utk kita!
Semoga AE kuatkan semangat utk melawan penyakit tu'
Nasib baik ada hero...saya pun suka baju baru ni..cool jer.

~ Cik Azz ~ said...

Tu la.. Hari tu terperanjat gak tengok blog Kak Erna jadi private.. Masa tu saya ingat sbb Kak Erna tak sihat je, takde masa nak buat entry.. Tu yg private blog tu.. Tp saya diamkan je la, tak nak tanya kenapa private-kan blog.. Tak nak ganggu akak..

Rupa2nya tersalah setting la ya.. hehe...

m.u.l.a.n said...

get well soon acik & take care..!!!

MOKCIK AZWA said...

Patutlah..Azwa pun terkejut badak bila tak dapat nak masuk blog Kak Erna..

Semoga kesihatan akak bertambah baik..in sha Allah...aminnn..

Kesuma Angsana said...

jaga diri. moga kembali sembuh & ceria ye

LiYa HaNiF :: said...

take care yer.. moga semuanya kembali seperti sediakala..

makchaq said...

Padan la.. ingatkan memang nak nak bagi kawan2 rapat je baca..

Semoga Acik cepat sihat..

Ujie said...

patutla aritu bukak blog akak jadi private. sedih jugak tau, ingatkan akak dah tak sudi nak kwn. Yelah, private tapi tak invite. Rupanya, ada kesilapan teknikal.

harap akak sihat ya.
*cantik blog!

sisR said...

Ohhh patut xleh masuk blog akak

kasih Salina said...

semoga acik cepat sembuh ye..ingatkan acik sengaja private kan blog acik..

Kak Nik Ja said...

assalam kak...moga akak sihat2 selalu..jgn ngelat makan ubat...rotan kang!hihi...rindunya lama tak dengar khabar akak!

MulutPayau said...

Selamat tahun baru Acik....
Rindu kat Acik....semoga cepat sembuh...

Nur-nba said...

Salam.. Hi Kak Acik Erna.. Lama Nur tak singgah.. Terkejut juga bila lihat akak privatekan blog... Moga akak sihat2 belaka.. Kami rindu nak baca coretan akak.. ♥