Wednesday, January 23, 2013

RINDU LA PULAK

Assalamualaikum
masa mula2 buka sekolah dan hantar hero bungsu
balik keasrama
acik pesan ngan dia
nanti jangan asek nak telefon mak je
jangan nak telefon sebelum suboh lagi
jangan selalu sangat telefon
waaaa...banyaknya jangan
sekali kan..padan la muka acik
seminggu sekali dua je dia telefon
acik pulak yang kerinduan
nak tau keadaan dia.
acik pulak yang asek tertanya tanya
macam mana keadaan dia

Apa yang pasti..acik sentiasa mendoakan hero acik ni 
sihat dan dapat belajar dengan tenang.
maklum la kan..dan tingkatan 5 ni..katanya
kerja banyak sangat
baru 2 minggu sekolah buku latihan dah penuh..katanya

oklah..jumpa lagi,Insyaallah

34 comments:

  1. Hero bongsu dah tingkatan 5 dah ya Acik. Pesan punya pesan, akhirnya ibu pulak kerinduan. Betoi jugak, bila dia tak telefon, tertanya2 pulak dia ok ka tidak..

    ReplyDelete
  2. esok cuti, bolehlah akak pegi melawat dia di asrama

    ReplyDelete
  3. ❤ Assalamualaikum, tuan owner , saya nk mintak izin tumpang promote sikit ya.
    Wahai wanita, teringinkah kulit yang mulus dan gebu? Bersih dari jeragat dan kulti bercahaya? Jika ingin lawati lah blog saya! Sempena harga promosi masih berlangsung, cepat2 dapatkannya! Lelaki pun boleh pakai tau. Jangan malu-malu nak membeli yer.Segala pertanyaan akan dilayan dengan mesra :)http://qistinaharisa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. serupa saya ler acik nih..nak tepon cikgu home room tya pasal anak kita segan plk..pastu asyik ler dok pandang hpone kot kot si anak call..

    ReplyDelete
  5. Baru dua minggu buku latihan dah penuh.. anak che mid punya baru dua helai kut hik hik,..

    ReplyDelete
  6. assalam AE..oh tahun ni sibongsu ambil `SPM`lah ya..bila dia tak call rasa kehilangan & rindu pulak kan..:(
    begitu juga mama dulu..skrg ni saja tak call ank mama tu..takmo kacau dia..sob2x..rindu sgt !!..

    ReplyDelete
  7. Setahun je lagi kak.. Lepas ni dia cuti 3 bulan kat rumah.. hehe...

    ReplyDelete
  8. Memang kerinduan dan tertanya tanya jadinya kan kak?

    ReplyDelete
  9. eh, dah ting 5 dia dah? saya ingatkan baru ting 2!..kejapnya masa berlari kan cik kan?

    anak saper yg saya baca baru ting 2 tahun ni ek? hadoii..

    ReplyDelete
  10. Sekarang ni Acik pulak yg rindu ya...tapi betulah kan, bila anak senyap kita yg akan tertanya2 pulak...

    ReplyDelete
  11. kita mak mesti rindu pada anak selalu...

    ReplyDelete
  12. Acik,

    wah sama baya ngan anak asma no 2 hero bongsu akak nih,
    dia pun duduk asrama sebab mudah nak study..

    mmg rindukan,tapi tak per ni cuti manjang ajer
    dapat jumpa selalu..

    ReplyDelete
  13. salam Maulidur Rasul

    acik he he hero mestilah ok kan

    ReplyDelete
  14. Waalaikumsalam wbt....gd luck utk spm hero bongsu dia!

    ReplyDelete
  15. Sedihnyaaa...
    sedih bila mak pesan jangan selalu telefon. Aduhaiii.. jangan-jangan dia rasa dia mengganggu mak dia kot... hehehe

    ReplyDelete
  16. selawat dan salam ke atas junjungan nabi Muhammad saw...selamat bercuti yer acik..boleh la jenguk hero bongsu di sekolahnya..

    ReplyDelete
  17. Jauh ke sekolah asrama tu, acik? Acik ni lebih kurang macam saya jugaklah. Bila anak tepon selalu tu, risau pulak saya kang banyak bill tepon. Kalau dia tak tepon tak senang duduk pulak kita mikirkan dia. Sejak saya sibuk kehulu ke hilir ni, jarang sangat Farah dapat balik rumah. Rindu sangat saya kat dia.

    ReplyDelete
  18. Indahnya perasaan seorang ibu...

    ReplyDelete
  19. klu lama tak berhubungan dgn anak..memang terasa rindu..
    riang hati klu dia balik,kan..

    ReplyDelete
  20. akak..hro bongsu mestilah dirindu selalukan...dia memang anak manja akakkan..:)

    ReplyDelete
  21. insha Allah dia ok kak, dah form 5 tapi hati ibu sentiasa kasihkan anak..
    semuga hero akak berjaya dengan cemerlang :)

    ReplyDelete
  22. lama tak singgah sini....


    semoga suksess sokmo untuk hero kak cik

    ReplyDelete
  23. lain di hati cakap pula lain ye... anak bongsu mmg lebih manja sikit kan?

    ReplyDelete
  24. HEBATLAH TU ACIK...2 minggu dah penuh buku

    ReplyDelete
  25. biasalah emak kan..cakap di luar lain..dalam hati tuhan aje yg tahu.acik siap rindu rinduan lagi..

    ReplyDelete
  26. setuju ngan kak yon atas tu
    hati kata lain
    mulut kata lain

    ReplyDelete
  27. biasalah tu...acik...selalu kan dengan kita.....bila berjauhan macam nie.....mula lah hati tertanya2......dan rindulah pula....kan...?

    ReplyDelete
  28. anak dan ibu.. mane mungkin di pisahkan.. rindu.. mmg rindu.. kan..

    ReplyDelete
  29. Betul acik kita sebenarnya kalau boleh nak tahu berita aje. Kalau dah tahu lega. Tapi kalau selalu telefon kesian dia takut terkejar-kejar hanya kerana nak call kita.

    ReplyDelete
  30. assalam acik..
    kasih seorang ibu..bese la tu acik..
    ieja dulu masa keje, hbby hari2 tepon semata2 nak tanya dah lunch belum sampai nek malu ieja dgn DBM(ieja duk depan meja dia)dah berhenti keje pun sama ari2 tepon samata2 tanya dah mkn ke belum , tgh buat pa tu..ari2 tepon tanya soklan yg sama..kdg2 boring jg asyik jwp tepon benda yg sama..tp bila sehari dia x tpon terasa len mcm plk..huhu

    ReplyDelete
  31. semoga hero kecik Acik ni belajar dgn tenang..
    kasih Ibu mmg mcm tu.. rindu bila tak dpt tgk muka..naluri kan? :)

    ReplyDelete
  32. kasih seorang ibu....
    semoga jadi anak yang berguna di dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  33. Salam Kak..hahaha..pesanan semuanya bermula dengan "jangan" last2 ibu yang rindu merindu hahaa..tambah pulak hero bongsu ya kak..lagi la rindu kalau dia jauh dimata..

    lain kali pesan Jangan lupa telefon ibu, bila free.. hehee..

    ReplyDelete