JellyPages.com

Friday, January 25, 2013

TOLONG KAMI..BANTU KAMI..

Assalamualaikum
(cuba tengok gambar acik yang dah gemok bandingkan dengan gambar anak sedara tu)
Risau..risau..risau
tak tau lah apa nak jadi
setiap minggu acik dah siap siap gosok baju
 nak pi kerja
bila pagi nak pakai..
tak selesa..ketat.
kata dik irfa baju acik tu kecut 
sebab dah gosok awal2..he he
tak tau lah..sejak yang acik tak berapa nak sihat tu..pergerakan kurang agaknya..
bila timbang..haa..sah2 timbang rosak
3kg sebulan..tolong..
acik pi klinik
mintak doktor ubat nak kurus balik..
nak kurus sikit je..bukan banyak pun
takut penyakit datang..
tapi sedih..doktor tak bagi..
kalau nak beli yang banyak dipasaran tu.
acik pulak takut

Tolooong..
oklah jumpa lagi..Insyaallah

20 comments:

  1. kurangkan makanan berkabohidrat-nasi,mi,roti...

    ReplyDelete
  2. kalau mcm tuh kena diet sikit lah Acik...harap berjaya yer...:)

    ReplyDelete
  3. salam. m pun hadapi benda sama. klu acik dpt jumpa ubat tolong kasi tau melor juga ye. tengak risau gak nih

    ReplyDelete
  4. assalam AE..ehem mama pun mcm obes je..hu2x..makan tak sekera bila lemau..tapi berat tetap bertambah..dah diet tapi tak berjaya !!..kata doktor ubat2 penahan sakit(steroid) yg buat mama jadi bengkak & sembab..betul kot..

    ReplyDelete
  5. hihihi...... gym ada, cuba la masuk gym

    ReplyDelete
  6. saya tengok gambo tu ok je kak :)

    ReplyDelete
  7. agaknya mmg begitu kot bila umor makin meningkat nikan..saya pun makin berat..hehe(alergik nak kata gemuk)

    ReplyDelete
  8. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  9. Salam Akak..
    mana gemuknya akak ni...elok2 aja...saya ni yang dah terlebih berat , dah berkilo2 naiknya...he..he..

    ReplyDelete
  10. mana ada gemuk acik. comel jer saya nampak...

    ReplyDelete
  11. salam kak
    sya tak berkesempatan nak melawat..takut menggangu pun ia tak boleh di duga perangai si bujang yg asyik nak berkepit dgn sya kalau mengamuk...

    ReplyDelete
  12. ooo....tu maknanya baju acik makin mengecik hik3

    takder la acik, guwau jer tu...mungkin acik kena kurangkan makan nasi, mee dan roti (carbs), jgn tak makan terus, nanti pening.... tengok dlm masa sebulan dulu, samada penimbang tu masih rosak lagi ker tak...

    ReplyDelete
  13. Sey ni pun samo gak kak... Makin botambah kilo ehh... huhu...

    ReplyDelete
  14. berdiri sebolah menantu yg slim nampak la macam berisi sikit cubo berdiri sebolah hubby tu hehe

    ReplyDelete
  15. as slm acik,
    acik bleh cuba set supplement shaklee utk diet yg sihat..
    kalau acik bminat..bleh sms sya (0192897175)

    ReplyDelete
  16. naik kg senang.. nak tunggu turun? ya ampun..he he

    ReplyDelete
  17. Jom jogging pepagi...sabtu ahad..potang2 keliling taman

    ReplyDelete
  18. lompat2 kat dapur pakai tali skipping ;)

    ReplyDelete