Saturday, July 16, 2011

TIGA SEKALI..

Assalamualaikum
agenda hari ni..pi kenduri sedara kawenkan anaknya..
pertama kali menantu
dua serentak
anak sulung dan kedua.
kenduri dibuat di dewan serbaguna percint 16.

cenderahati dari keluarga pengantin
terima kasih kiah dan tahniah.
habis kenduri sedara akak ni ajak pi pesta floria
akak ikut je
Raja katak menyambut ketibaan kami.



2 gambar yang ada muka akak ni..bukan dari  henpon akak
tapi dari kamera canggih sedara akak tu.

 Akak tak bawak kamera..guna henpon je..jadi le..ada jugak gambar kan
 Dari sana..ke hospital serdang.
horey..dah bertambah lagi sorang cucu...alang(anak sedara yang akak pernah tulis pasal dia dah selamat bersalin anak perempuan.
 baru lahir.pagi 16hb.julai,2011.lebih kurang jam 7 pagi.
nama belum tau..tadi tanya atuk dia(abang akak.belum ada nama katanya.
tapi kan..bestnya..akak dah dapat dukung dan cium cucu ni..masa akak sampai..abang akak 
minta dengan security itu nak pinjam baby sekejap..katanya..wan dia dah datang nak tengok.
security tu tunggu disitu..akak dah dokong dan peluk2 dia kata kena  bawak masuk balik
tak pe la..alhamdulillah mak dan baby selamat.

Ok..jumpa lagi insyaallah.

72 comments:

  1. assalama kak, kat floria tu kena byr ke masuk, teringin gak nk pg , tp rasanya mcm org ramai je.

    ReplyDelete
  2. assalam rosaliza..masa akak pi tadi tak bayar pun..esok last..kalau rosa nak pergi..
    tadi tak ramai sangat pun orangnya yang datang..

    ReplyDelete
  3. naik pangkat 1 calit hihihi!!!

    ReplyDelete
  4. huyooo best nya kalau dapat jalan2 gini selalu.

    ReplyDelete
  5. wah kak best jln2 p kenduri kan

    ReplyDelete
  6. Larat akak poie jalan2 ni kan... Kok saya la, mau togucil tumit.. haha...

    Comel yoo baby tu... Syukur semuanya selamat..

    ReplyDelete
  7. azatie..yes..bertambah lagi cucu..seronok...he he

    ReplyDelete
  8. kak ngah..ha ah..dah dapek satit laie..he he

    ReplyDelete
  9. kak long..yoooo..nak apo..he he he..

    ReplyDelete
  10. kak sam.jalan2 best..tapi nak selalau tak larat.

    ReplyDelete
  11. iina..jalan2 pi kenduri..makan2..esok pi kenduri lagi..ke jelebu pulak..

    ReplyDelete
  12. cikazz..loteh yo azz..tapi sobab suko tengok bungo..tak soda jadi e..he he

    ReplyDelete
  13. dlu masa blja kat KL..pesta flora saya wajib pi..bole amik bunga byk2 time dorang kemas..

    alahai..bila tgk bby..jam tu jugak rasa nk berbaby..hik hik

    ReplyDelete
  14. Tahniah pada pengantin baru.

    Ya Allah, comelnya baby tu.geramnya.elok dia tido.Tahniah tuk papa n mama baby tu

    ReplyDelete
  15. ado gambar yg samo la hehe

    ReplyDelete
  16. cantiknya bunga-bunga..
    tak jemu mata memandang...

    ReplyDelete
  17. sarah-najwan..apa tunggu lagi..muda2 lagi ni..masa ni la nak tambah baby..he he..

    ReplyDelete
  18. anie,nagoya.memang geram tengoknya kan..mana tak eloknya tidur..baru berapa jam aje dia melihat dunia..he he

    ReplyDelete
  19. zin..mano tak samo..tukang ambik gambar e samo..ha ha..tu pun nasib baik orang tu baik....tolong hantarkan gambar.

    ReplyDelete
  20. sal..memang cantik2 tak jemu mata memandang..

    ReplyDelete
  21. wow akak, 3 serentak, memula p kenduri kawin, pastu pegi floria, pastu g tgk baby baru lak. anyway cutenye baby tu

    ReplyDelete
  22. dah lama tak pg pesta bunga tu..huhu..tahniah dapat cucu sedara varu,,tiba2 rasa tak sabar nak peluk baby...

    ReplyDelete
  23. As Salam Kak Erna,

    Eh..sama la ibu pun pergi ke floria tp tak jumpa pun...hahaha. cantik-cantik bunga dia kan, mmg seronok tengok. Ibu ada beli pokok orkid.

    Tahniah kak bertambah cucu akak! comel pulak tu.. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  24. Kak Erna...jimat masa..3 in 1. tapi yang pasti semua gambar2 yang dipamerkan di sini cantik belaka. Baby tu sungguh cute.

    ReplyDelete
  25. MAMASYAZA..tu le kan..sekali kelur rumah..3 xtvt dapat..

    ReplyDelete
  26. Surisolehah..dah pi kenduri kat putrajaya..baik singgah sekali kan..engok bunga2 yang cantik.
    tak pe suri tak lama lagi tu..muda2 ni elok le suri.dapatkan baby ramai2 ye..

    ReplyDelete
  27. Ibusayang..wkmsallam..kita tak jumpa..sebab kita belum pernah berjumpa..kalau dah kenal dah nampak dah..
    memang cantik2 bunganya kan..suka tengok..

    ReplyDelete
  28. Tirana..betul tu..jimat masa akak..3 program selesai dalam satu hari.

    ReplyDelete
  29. syoknya jln-jln mkn kenduri kak....tgk bunga-bunga tu lagi syok..tahniah dapat cucu baru..comel la..:)

    ReplyDelete
  30. saya tak pernah pegi pesta floria ni kak....tak tahan orang ramai beno...kang parking 1 hal huhu..



    ssuka la nengok baby....
    bestkan bau baby

    ReplyDelete
  31. saya pon ber-weekend kat area putrajaya... ada majlis aqiqah anak sepupu... tak sempat nak tengok bunga2...

    ReplyDelete
  32. lahhh kak erna, semalam dan ahad zar ada kat komplek sukan precint 16 tu pi swimming..memangperasan kenduri kawin tu...

    ReplyDelete
  33. Nieza..akak memang suka tengok bunga2..tapi yang nieza letak kat blog nieza tu lagiii cantik dan lagi akak suka tengok..cuma dapat tengok gambar aje la..

    ReplyDelete
  34. Ms.lilies..hari tu tak la berapa ramai..mungkin sebab tengahari..puas juga pusing..parking pun senang.

    ReplyDelete
  35. MULAN..acik tak jauh..boleh la sempat2kan diri tengok bunga2

    ReplyDelete
  36. zar..alahai..kalau tau..boleh ajak makan dulu..dah makan boleh teruskan berenang.
    akak pi dengan zino tu..kenduri kawen sedara..

    ReplyDelete
  37. "tahniah2..smga pengantin baru bahagia ke akhir hayat..,baby cucu sedara akak tu sgt lah comel,geram jer tgkk.."

    ReplyDelete
  38. Piasara..terima kasih..
    semua babyy memang comel aje kan.

    ReplyDelete
  39. comel sungguh baby tu kak...

    dah dekat sangat dgn area Mokcik..tapi kebetulan hari tu bawa Hadi gi acara sukan di BBB ler pulaks...alahaii..tak dapek nak jumpa akak..

    ReplyDelete
  40. comeynye baby tu kak erna,rase nak picit2 pipi dia...dah lame tak ade anak kecikannn...

    ReplyDelete
  41. Salam Akak..
    1)Akak..seronokkan kalau pegi kenduri dapat macam2 hadiah...:)..

    2)Seronoknya akak dapat pegi Pesta Flora tu...saya dpt tengok ajelah..suka tengok bunga ros tu..he..he..macam bunga ros akak...

    3)Comelnya babytukan akak...rasa teringin pulak nak ada baby tapi dah tua..he..he..

    ReplyDelete
  42. alahai..

    kali terakhir saya ke pesta flora tu masa buat di KL. Putrajaya tu jauh sangat. ;o)


    Comelnya baby tu kakkk....

    ReplyDelete
  43. Salam Erna...Comelnya baby,tahniah bertambah lagi cucu saudara,cucu betul bila agaknya hehe...

    Seronok tengok bunga2 yang berbagai warna.

    ReplyDelete
  44. Dah sampai Floria akak ya?

    baby girl ya kak..comel. Yus teringin nak baby girl satu lagi ni..huhu, tp malas dah nak mengandung lagi...ekekek


    Pos Terkini ~yus~ .::Ahmad Nisfu??::.

    ReplyDelete
  45. banyak kumbang tak kat sana

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum my dear sis Erna:)

    Sukaaa tgk babyyyy....tomei tomei tomei gituuuu...hehehe
    CUTE!!!

    :)

    ReplyDelete
  47. Kak Erna,
    Hidup penuh dengan aktiviti..
    Mesti seronok bukan :)

    ReplyDelete
  48. Bestnya, kak Erna dapat pergi pesta bunga. Suka tengok bunga. :)
    Tahniah, kak, atas kelahiran cucu sedara. :)

    ReplyDelete
  49. Seronoknya Acik pergi pesta bunga, hati berbunga-bunga dah tambah cucu lagi berbunga. Walau cucu abang cucu kita juga kan Acik...
    Tahniah lah dah jadi nenek. Kakak pun dah nenek juga....:)

    ReplyDelete
  50. azwa..ye ke dah dekat..tak rezeki kita nak jumpa la tu kan..

    ReplyDelete
  51. ainnoraini..memang geram..dan rasa nak gigt je pipi dia tu..

    ReplyDelete
  52. Azi..memang seronok..makan2 dan jalan2..
    akak memang suka tengok buka..tapi suka tengok je..tak suka tanam..tak de tempat..he he..
    azi..ai belum tua lagi la..masih boleh lagi kalau nak ada baby..betulkan..

    ReplyDelete
  53. reen..sejak dibuat diputrajaya ..tu la baru sekali akak pegi..
    sebelum tu tak pernah..

    ReplyDelete
  54. zaitun..terima kasih..cucu sedara aje la sekarang ni..cucu sendiri belum nampak bayang..he he

    ReplyDelete
  55. yus..hari sabtu tu sampai jugak akak.
    yus..muda2 ni jangan malas2..he he.

    ReplyDelete
  56. mamai..mesti banyak..kumbang dan bunga tak boleh dipisahkan.

    ReplyDelete
  57. Wkmsallam tini..akak lagi le suka..kalau tak kerja memang dah bawak balik mah akak dah..he he..

    ReplyDelete
  58. missgee..memang kan..selagi hidup..

    ReplyDelete
  59. yatie..cantik2 dan berwarna warni bunga2 kat situ.

    ReplyDelete
  60. kakzakie..walaupun cuma cucu sedara..acik memang seronok..
    lagipun sian ngan cucu tu..nenek dia dah meninggal..acik la tempat dia bermajna..ganti nenek dia sebelah ibu..

    ReplyDelete
  61. saya tak sempat pegi floria tahun ni. tahun lepas pun tak pegi. hihi~

    ReplyDelete
  62. GB..habis dah..ahad lepas..tunggu tahun depan pulak..he he

    ReplyDelete
  63. Aslmkm.
    Sorry la lewat berkunjung balas - terkekang waktu.
    Tak berkesempatan juga utk p tengok bunga2 tu. Pokok sendiri pun sudah lama terbiar! :(

    ReplyDelete
  64. comelnya..tahun ni tak bekesempatan g pesta flora tu

    ReplyDelete
  65. DDrfauziah..
    alhamdulillah saya berkesempatan tengok bunga2 kali ni kak G.

    ReplyDelete
  66. Zuriey..alhamdulillah acik dapat pegi tahun ni.

    ReplyDelete