Followers

Friday, March 12, 2010

MERAPU..

Assalamualaikum..



Streamyx buat hal lagi...setahun lalu..sekali pun tak pernah buat hal..sekarang ni hari hari..apa daaa..kata upgrade..tambah bayaran o.k..lagi upgrade..lagi tambahan bayaran bulanan....laaaagggiiii lah bermasaalah..tiap hari buka..ade je...hal nya...selalu takde line


mari kita layan gambar je la...tau tak gambar ape ni....mesti tau kan...dodol la...orang negori panggil "penganan"...kakak ipar buat..dihantar kat rumah 3 bekas...setiap kali dapat dodol aku mesti teringat kat jiran jiran masa dok klia ngan tanjong karang..aku pun tak paham kenapa dia orang tu suka sangat dodol negori..katanya lain..sedap...pada aku sama aje...



dah cerita dodol..sambong pulak ke pokok ..dah nama keje pertanian..haruslah kena cerita pasal tanaman..pokok cili api..nak bagi kawan senang nak buat nasi goreng....bila bila masa...


ni pun sama..pokok cili baru tanam yang aku tinggalkan pi bercuti dulu dah mula naik...



pokok bendi...dah mula berbunga..tak lama lagi..bolih makan rebus bendi..


ini pun sama pokok bendi...
Hari ni..cerita bercampur campur..idea menulis dah lari kelaut..elok2 bersemangat nak tulis...internet pulak tak de..itu yang bila bukak semula..internet dah o.k sikit..tapi masih lagi lembab.....idea pun dah hanyut...
o.k lah lain kali kot..kita jumpa lagi..harap harap line streamyx akan pulih sepenuhnya....baru lah besemangat..



12 comments:

  1. saya sangkakan tenet saya je yg tenat..ropanya akak pon sama ek.. lembap giler macam kura2, boleh sakit darah tinggi dibuatnya...jadi sebelum sakit hati ngadap pc lebih lah baik off je..dan tidor..zzzzzz..

    sodap eh nasi goreng bubuh cili api..berdosing podeh..
    saya suka makan dodol yg lembut dan melekat kat tangan..tapi ada org suka yg keras tu ... apa pun dodol memang mabeles...nyum nyum..

    ReplyDelete
  2. tenet saya ok jer... saya jer yg tenat... heheh. Rajin akak menanam ek, kalau nak pokok herba nanti saya boleh bagi

    ReplyDelete
  3. dah lamo dah tak makan ponganan ni. telio plak..

    ReplyDelete
  4. nanti boleh masak ...
    apa ya...
    bendi masak dgn suun ..campur cili padi sikit...
    :)

    ReplyDelete
  5. SMM..memang la..kan..sakit hati..tunggu ..tunggu..tak gak keluar...baik tidor..yatie..akak pun tak suka dodol keras..suka yang lembut lagi..yang kakak ipar bagi tu..memang sedang sedap dimakan..lembut je..nak potong pun tak bolih..

    ReplyDelete
  6. zar..untong la zar..tak yah pening2...tenet o.k..
    zar..relax ye..jangan fikirkan sangat..
    pokok herba yang ada kat tempat akak,banyak juga..kalau yang tak ada..bolih juga tu...

    ReplyDelete
  7. kak pah..jauh la pulak..tak sampai nak ulorkan...penganan tu..

    ReplyDelete
  8. dr..masak asam pedas la.campur bendi..seeedddaaappp..

    ReplyDelete
  9. saya suka bendi, used to have plenty at home, now tinggal sepokok je... yang lain abis mati sbb x disiram..

    ReplyDelete
  10. gerau..memang paling sedap masak asam

    ReplyDelete
  11. kengkawan...sekarang musim panas..pokok pon lambat naik...walau pun siram tiap hari...

    ReplyDelete