Wednesday, May 7, 2014

"WHATSAPP" TU APA?

Assalamualaikum
Malam tadi..hero sulung kata..
mak..tadi ayah tanya..WhatsApp tu apa
abang tanya balik..apa yah
ayah cakap lagi..WhatsApp tu apa..
tu la kan..he he..dah kawan2 suruh..WhatsApp je la bang
Baru la En.suami acik tanya anak dia
nak tanya isteri malu kot
acik dah tua jugak..tapi ambik tau
lagi pun hero bongsu acik tu rajin sangat
apa pun benda yang ada..
semua nak download ke telefon mak
lepas tu siap ajar macam mana nak guna..
sampai mak pandai..
tapi dia lupa nak ajar ayah ..
malam tadi baru la
dia ajar..sian agaknya ayah sampai bertanya
ngan abang dia WhatsApp tu apa.
ada ke orang lain yang tak tau
selain dari en suami acik..
oklah jumpa lagi,Insyaa Allah

29 comments:

  1. Salam K.Erna...HP atie xleh berwasap2 ni..hehehe

    ReplyDelete
  2. salam Acik...hehe..sama gak dgn suami sy...tapi sy dah ajar juga...senang nak berhubung klu ada whatapps,
    we chat ni...:)

    ReplyDelete
  3. Banyak jugak mudah dengan whatsapp ni acik erna.. hendak ye nak berhubung dengan adik beradik.. buat group famili .. sekali taip semua yg dalam group tu dapat info..

    ReplyDelete
  4. Suami sya pun sama cam suami acik.ank2 selalu ajar ibu je sampaikan terlupa ayah mereka perlukan khidmat juga.

    ReplyDelete
  5. HAHA.. anak2 mmg akan dulukan maknya

    ReplyDelete
  6. huhu.... saya pun sampai la ni tak guna whatsapp... sbb guna hp tp x der enternet

    ReplyDelete
  7. Suami akak pun sama.selalu taknak amik pot. Bila kami ansk beranak, adik bradik riuh rendah sembang pasal whatsapp..baru dia tanya pelan2 kat akak.. apa tu whatsapp? Hehe

    ReplyDelete
  8. Ala Acik kakak rasa ramai lelaki yg anak dah besar-besar kurang ambil perhatian semua ni. Cuma anak-anak yg buat mereka alert tak macam kita yg dah jadi mak-mak - apa lagi ada blog baca sana-sini jadi tahulah...

    ReplyDelete
  9. iyaa Aciik anak sekarang semuanya cerdik bab bab IT ni...

    ReplyDelete
  10. orang lama acik, lama sikit pickupnyanya. lainlah anak2 semua cepat saja

    ReplyDelete
  11. hahahaha..
    tapi mmg kena ikut trend semasa tau Acik

    ReplyDelete
  12. Pakchaq pulak lagi terrer bab2 ni and bab2 gadjet2 semua.. dia lagi dulu ada group whatapps dari kami sebab dia jenis aktif/banyak kawan...
    Makchaq kawan blog lagi banyak sekarang ni....

    ReplyDelete
  13. Kesian kat suami Acik. Anak-anak ingat Acik aje, sampai terlupa nak ajar bapanya :)

    Saya yang muda pun jarang ber whatsapp ni, Acik!

    ReplyDelete
  14. hehe..nasib baik ada hero yang rajin bantu kan. Sekarang ni apa2 whatsapp je senang kan Acik.

    ReplyDelete
  15. kehkehkeh...comel jek acik...takpe acik, biar lambat tau dari tak tau2 langsung heheeheh....

    ReplyDelete
  16. saya pun baru jer reti wassap2 ni kak :)

    ReplyDelete
  17. Salam singgah & Salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  18. sy dengan en suai tau apa tu whatsapp tp kami belum terjebak. tak download pun lg.hehe

    ReplyDelete
  19. he3x...comel je acik nie...kami ank beranak dh lama terjebak...dlm rumah pn trkdg ank beranak berw.apps gara2 malas nk bergerak..nk ajak mkn pn main w.apps....hahaha....kelakarkan.

    ReplyDelete
  20. Ada lagi yang tak tau kot...nasibaik bunda dah tahu...hehe

    ReplyDelete
  21. senang guna wasap ni free jer kalau gn wifi

    ReplyDelete
  22. jangan risau acik... ayah saya pun baruuuu kenal watsap tu apa. hehehe~

    ReplyDelete
  23. apa benda tu baru firstime dengar hehe

    ReplyDelete
  24. tk larat dah nk gna memacam apps ni..sms jelah...hehe

    ReplyDelete
  25. Hehe biasalah AE...dah tentu tentu WA ni bukan zaman dia...sure tak familiar....

    ReplyDelete
  26. terasa sangat comel family acik ni..

    ReplyDelete
  27. xpa la lepas ni acik sokmo la wassap dgn en suami. :)
    biasakan dirinya utk guna
    nasib abg ada kan..

    ReplyDelete
  28. Suami sy pun dulu x tau whatsapp. Tp skrg dah pandai. Cian depa kan.

    ReplyDelete