Assalamualaikum
cerita hari Sabtu..cerita bergambar
acik pi kedai tempat buat kuih ni
tuan punya buat dengan anak2nya dapat la acik tengok
Tuan nya kata..tempahan tart bengkulu dah tutup
nak bagi ruang pada kuih raya
dapat juga la acik beli kuih kegemaran hero acik ni
belum banyak lagi kuih raya
untuk sample katanya
hari Ahad pulak ada kenduri kawen anak jiran lama
di Sekinchan..
dan jumpa juga dengan jiran yang
suka bagi acik sukun
balik tu terus jadi bubur/pengat sukun
dan goreng sukun cicah sambal kicap
oklah.jumpa lagi,In syaa allah
bestnya sukun goreng
ReplyDeletesusah la nak dapat sukun kat sini huhu
sedapnyer sukun goreng...tp sy tak pernah lak makan pengat sukun...mesti sedap...
ReplyDeletebersungguh anak lelaki owner bengkulu buat kerja... siap bersila rapat lg he3...
ReplyDeleteTeringin kakak nak rasa bengkulu tu Acik. Nantilah kakak nak google resepinya kalau ada.
ReplyDeleteSukun goreng cicah sambal kicap memang best!
baulu pernah rasa , bengkulu tak pernah....huhuhu
Deletesukun cicah sambal kicap sedap tuh
ReplyDeleteKak, esey tak pornah laie makan pongat sukun kak. Nielah first time sey dongar. Sodap eh kak?
ReplyDeletebestnyer dpt tgk cara pembuatanm, beso2 lak tu tart nyer acik yek...
ReplyDeletesukun goreng tuh sedapnyer...
mcm pernah dgr tart bengkhulu . besan mak ada buat satu tart asalnya dr indon katanya tapi resepi turun temurun . ada isi jem didalamnya . mungkin inilah tart tu ... sukun buat cekodok pun sedap ...
ReplyDeleteacik saya tak tahu pun sukun pun boleh di buat pengat... selalu makan yang di goreng je.
ReplyDeletecuaca kat sini mendung dan sejuk jer. kena sangat kalau dapat melayan anak tekak..
ReplyDeleteAcik tak pernah lagi Aina merasa pengat sukun dan rasanya pertama kali tengok pengat sukun.
ReplyDeletesukun kat tmpt sya ni masih kecik2 lagi ,itupun dah jatuh2 ,belum lagi dapat merasa ....tak sabar nak goreng sukun tapi tak pernah lagi buat pengat....nak juga cuba.
ReplyDeleteTak pernah mkn lg kuih bengkulu
ReplyDeleteSedapnya sukun..lama tak mkn..mmg sedap buat goreng/bubur.
ReplyDeleteAdui, Acik! Sedapnya sukun. Lama dah tak nampak apatah lagi nak merasa. Biasanya makan sukun goreng aje, tak pernah pulak buat bubur.
ReplyDeletegoreng sukun...!!! lama betol tak makan..
ReplyDeleteAcik,
ReplyDeleteSham suka tgk family business yg mcm ni.
Anak2 x segan tlg mak ayah cari duit.
macam magic plak acik..balik terus jadi pengat.hehe
ReplyDeleteOo sukun boleh buat pengat ya...
ReplyDeleteSedapnyer sukun goreng. Tapi tidak boleh makan banyak... beranign poghut
ReplyDeleteWah AE.... dari hari asyik mencari bangkahulu jer...mesti sedap sangat ni hehe....
ReplyDeleteDah tengok cara dia buat tu boleh le buat sendiri yek lepas ni..... Ohhh sukunnnnnnn sodapnya AE ...yg goreng tu yg bubur tak pernah buatlah....
wahhh... smua nampak sedap2 kak.. paling suka kuih almond tu....hehe
ReplyDeleteTart bengkulu tu camne? Tengok mcm baulu..dlm dia ada inti ya?
ReplyDeleteSukunnn...suka tp lama tak jumpa.
Lama tak makan sukun tu Acik Erna.. memang kat sekinchan tu memang banyak buah sukun kan..
ReplyDeleteBaru nak mengoder tart bengkulu tu.. tak buat lah pulak ye :)
Sedap semua makanan tu nampaknya. Alhamdulillah dapat makan apa yang dihajati Acik tu. Dapat MD merasa bahulu ni juga ya. Best tu
ReplyDeletesedap nyer acik...memang layan anak tekak sungguh lah ni....terutama sukun goreng tu..
ReplyDeletesempt kita nk buat sekut raya tahun ni..
ReplyDeletetakut perang nga luth..
kena ajar Luth gentel jugak ni... acik.
rare ni acik bubur sukun..klu goreng sukun dh biasa sgt..tart bengkulu ni mengidam dimata sajalah.agak2 mitak resepi boleh ke acik?hehe
ReplyDelete