Tuesday, March 8, 2011

REZEKI...ALHAMDULILLAH..

Assalamualaikum.

Hari ni..sampai opis..kawan opis yang baru balik dari Cameron Highland
hulurkan plastik yang berisi

Buah yang cantik berwarna merah ni.
akak nak buat apa ye..selain dari dimakan begitu aje.

Tomato ni..dipetik dari ladang tunangnya.

Begitu jugak dengan jagung ni.
sedap ni..
rebus aje..mesti manis.

Terima kasih pada yang memberi..semoga bertambah murah rezekinya. 

68 comments:

  1. Salam Kak erna,

    Cantik nampak strawberry nya. Saya dah lama tak makan strawberry ni. Satu lagi, tak pernah jejak Cameron tu..huhu.

    Rezeki akak kawan bagi kan, walaupun tidak ke sana...alhamdulillah..

    ReplyDelete
  2. stroberi tu bole buat stroberi lassi..mmg sodap kak..jagung tu mmg manisla kan kalu rebus camtu je..

    ReplyDelete
  3. assalam kak, sedapnya buah stroberi..nieza suka..kalau kat sini time summer nanti bykla..jagung tu pun sodap..:)

    ReplyDelete
  4. Sekom.
    Yeaaa....kkerna dah kembali.kita y
    g tk sempat update blog.bln3 kita blek.4ari je.urusan keje
    Kalo di izinkan masa nak jmpa kkerna.bleh borak panjang2

    ReplyDelete
  5. Tie dulu buat jem sebab strawberries tu masam lak.

    ReplyDelete
  6. strawberry tu akak cecah/rendam dalam susu pekat manis yg dah ditambah sikit air suam...sedapppp.


    ataupun buat kek strawberry..sedappppp

    ReplyDelete
  7. amboiii..sedapnya kak...terliur

    ReplyDelete
  8. alahai..stroberi fresh tu...buat apa pun sedap...ice blended...celup coklat..

    ReplyDelete
  9. "aduhhh..taktau la nak ckp apa tgk stoberry tu..alhamdulillah ada kwn baik kn..kalau beli kt supermarket..harga dia boleh tahan..potong2,gaul ngan ais krim..mcm2 boleh buat ni..tp kalau sy suka mkn saja..tk cmpur apa2.jgung tu,rebus atau buat bubur pun sedapkan.."

    ReplyDelete
  10. assalam Kak Erna..wah cedapnya stoberi tu..dh rezeki byk lak tu dpt..

    ReplyDelete
  11. tak payah akak susah2 nak poie boli...semuo ea ado...best dapak kengkawan baik cam ni...rezoki dikongsi bersamo...

    ReplyDelete
  12. salam kak erna..wah sedapnya stroberi..murah rezeki org yg hadaiah kan tu kan kak..

    ReplyDelete
  13. kakk..terliur saya tuuu.feverit stroberiiii

    ReplyDelete
  14. Wah..Rezeki...
    Bestnyerrr.. :)

    ReplyDelete
  15. assalam yus..memang rezeki..selalau jugak bila pi cameron dia bagi buah tu..kadang2 keledek..

    ReplyDelete
  16. kamalia..memang manis jagung baru petik...tadi dah bakar dan rebus..

    ReplyDelete
  17. alien..nak ye..mai sini..ada lagi ni..

    ReplyDelete
  18. Wkmsalam nieza..akak tak pandai sangat makan strawberri ni..sebab dia masam..

    ReplyDelete
  19. anie,nagoya..akak dah kembali..anie je yang menyepi..sibuk kan..he he
    nanti..tipun akak ye..kalau ada kesempatan kita jumpa..

    ReplyDelete
  20. Tie..akak tak pernah buat sendiri.
    makan buahnya pun dah masam kan..

    ReplyDelete
  21. Daddy ziyyad..nak buat kek waktu kerja ni tak sempat..
    dah suruh anak2 cuba saranan doktor dah..akak tak berani nak cuba..sebab tak suka minum susu..

    ReplyDelete
  22. izah..yang jagung memang sedap..tomato belum masak lagi..ingat nak masak asam pedas campur tomato nanti..

    ReplyDelete
  23. kamsiah..strawberries tu..akak tak pandai sangat makan..masam..anak2 je makan..

    ReplyDelete
  24. happyirfa..nak goreng apanya..he he..

    ReplyDelete
  25. Piasara..betul jugak kan..kalau makan dengan aiskrim mesti sedap..

    ReplyDelete
  26. rosaliza..tu la dia kan..tak sangka dapat strawberries..

    ReplyDelete
  27. kak long..boto tu kak long..tu sobab kalau akak masak..akak tak lupa bawak kan..bagi kawan2 pulak..

    ReplyDelete
  28. suri,betul tu..bertambah murah rezeki bila selalau ingat dan beri hadiah kat orang lain kan..

    ReplyDelete
  29. sarah..terliur ye..siannya..nanti jangan lupa cari ye..

    ReplyDelete
  30. makan strawberry cicih coklat hehe

    ReplyDelete
  31. Salam kak erna,
    Wah sedap tuh..especially jagung rebus!i laikit!:)

    ReplyDelete
  32. bestnya tunang ada ladang buah2an... :)

    ReplyDelete
  33. zino..dah buek dah..tapi anak2 la..omak e tak begapo suko..

    ReplyDelete
  34. sufeenan..memang sedap pun jagung rebus tu..manis je..

    ReplyDelete
  35. kasih..dah rezeki dia tu..
    sebenarnya berladang pun kalau betul cara nya..boleh kaya..

    ReplyDelete
  36. Kak stroberi tu makan begitu saja...sedap...yummy!!

    ReplyDelete
  37. zar..tak boleh zar..tak tahan..masam..

    ReplyDelete
  38. anie..akak tak suka sangat..masam..

    ReplyDelete
  39. Aslmkm.
    Hmmm ... Kak G selalu makan gitu saja.
    Kalau rajin boleh buat strawberry cheese cake/tart/muffin. Puding pun sedap - boleh buat macam2 variasi lagi!
    Jika banyak & terlebih rajin, buat jem la. :)

    ReplyDelete
  40. nampak fresh sangat strawberry tu, klu beli kat bawah sini mahal tu kak..

    buat jem pun sedap gak...

    ReplyDelete
  41. Jagung Mutiara ke tu kak ? Manis tu. Makan cenggitu pun boleh.

    ReplyDelete
  42. kawan opis tu bertunang dgn org cameron hoghlands ke? eeeee bestnyerrrr!!!!

    ReplyDelete
  43. rezeki tanah tinggi ya k.erna...yang merah2 tu macam best jer, makan dgn yogurt....

    ReplyDelete
  44. Baik kawan kak Erna. Strawberry tu, Yati boleh makan camtu saje. Masam pun, sedap. Sambil tengok tv, sambil ngap. :)

    ReplyDelete
  45. Assalamu'alaikum Kak Erna,

    1. Strawberry makan cam tu je..
    2. Tomato - buat samabal belacan, masak tomyam. Heeee...sodap tu.
    3. Jagung - rebus ngapp....

    ReplyDelete
  46. sedapnya stoberi.... nak sikit... hehehe...

    lama tak singgah jengah kak erna.. harap kak sihat... saya ni baru boleh bernafas dgn aman & baru buleh gigih BW

    ReplyDelete
  47. kak erna....bestnya strawberryyy tu...kesukaan saya ni...tomato pun mmg kesukaan saya gakkk...cicah ngn budu bestttt ni..hikhik

    ReplyDelete
  48. As Salam kak..

    kalau pergi sana, tak reti pulak nak beli apa2.. end up.. turun macam tu jer.. tgk org beli macam2, rasa cam best la pulak.. huhuhuhu..

    ReplyDelete
  49. Wkmsallam kak G..
    rasanta nya saya tak tak nrajin nak buat macam2 tu.
    makan macam tu je kak G..anak2 je makan..saya tak larat nak makan..masam.

    ReplyDelete
  50. SMM..memang fresh..warna dia pun cantik..merah menyala..

    ReplyDelete
  51. reen..memang jagung mutiara tu..sedap..manis..

    ReplyDelete
  52. salam my dear sis..:):)

    Suka strawberry...
    kalau ke supermarket mesti tinjau korea strawberry ..biasanya manis:):)

    ReplyDelete
  53. GB..bukan orang cameran..tapi perak..cuma jadi usahawan di cameron..

    ReplyDelete
  54. Jun Aina..alhamdulillah rezeki.

    ReplyDelete
  55. Yatie..alhamdulillah..memang dia dengan maknya kalau pi mana2 jarang lupakan buah tangan untuk akak..

    ReplyDelete
  56. Chek na..memang sedap..alhmadulillah rezeki

    ReplyDelete
  57. Kak zakie..
    waalaikumussalam..
    jagung memang dah rebus..strawberries dah licin..tinggal tomato belum buat apa2..

    ReplyDelete
  58. Yong..alhamdulillah akak sihat..
    akak pun macam yong jugak..minggu lepas sibuk sikit..

    ReplyDelete
  59. Adinda Amy..makan dengan budu?
    tak pernah akak buat tu..

    ReplyDelete
  60. Tiny..akak tak pergi..tapi terima aje pemberian..
    kalau pergi pun mau macam tiny jugak rasanya..tak tau nak beli apa..

    ReplyDelete
  61. Tini..ye ke..terima kasih..nanti akak cuba jugak la..strawberry korea ye..

    ReplyDelete
  62. Bestnyer... Lg bertambah tak sabar nak p ke CH bercuti..:)
    Nk makan Stoberi, jagung manis semua tu la:)

    ReplyDelete
  63. MJ nak pi bercuti kesana ke..
    selamat bercuti ye..

    ReplyDelete