Sunday, January 10, 2010

jalan2 makan durian

baby girl dik irfa.


Assalmualaikum....




semalam program pergi segamat..abang yang kawin dengan orang segamat tu..talipon..suroh datang ambil buah durian...dia dah kumpol katanya..


En.abang pulak kerja..jadi aku pergi bersama dengan adik dan anak sedara..pergi satu kereta sahaja..




memang banyak pun durianya..sempat juga la..ke bawah pokok durian mengutip buah durian yang luroh..kami semua datang satu kereta..naik pulak kereta myvi adik..bising jugakla abang..nanti buah durian nak letak mana..katanya...


tapi aku dah siap2 bawak bekas tapawe pun..dan hampir seratus biji juga la..abang aku kopekan buah durian utnuk dibawak balik..siap dengan tempoyak 2 besen dan lempok durian lagi..




dalam perjalanan balik aku dapat call dari adik happyirfa..bagi tau dia rasa tak selesa.dan rasa sakit perut..tapi bukan macam nak bersalin katanya..aku suroh juga dia pi hospital..aku tanya dia..en.abangnya ada rumah ketidak..adik irfa kata..baru nak pergi kerja petang..kemudian talian putus..


aku call lagi sekali..suroh juga pergi ke hospital..dan alhamdulillah..dia pergi juga..pukol 6 ptg.aku dapat sms dia kata dah masuk ward..dan akhirnya..pukol sebelas malam lebih kurang aku dapat sms lagi sekali..memberitahu dia dah selamat melahirkan baby girl pada jam 8.58 malam..alhamdulillah..




10 comments:

annie said...

Salam kak, timo kasih singgah blog saya.
Tahniah kat dik irfa selamat melahirkan baby girt yg comel, tombam eh!

By the way nak tanyo, akak duduk sban kek mano?

Erna said...

annie..

salam dan timo kasih..sudi jongok blog akak...akak dudo kek ttj.

annie said...

haa... kek rmh abg saya tu, dio fasa 1, masuk kek BSN tu. Tak lamo lai dio buek kenduri kawin anak eh (bln 4), Insyaallah, sampai maso eh sok saya jomput akak yo. DATANG JANGAN TAK DATANG !!

Erna said...

annie..

ooo..fasa 1..akak fasa 3..dokek esso tu..insyaallah..dijemput nanti akak datang.

secangkir madu merah said...

sekarang dah musim dorian ya kak? kat PJ tak nampak lagi... patutlah adik kita dari Kuching hantar mesej dorian kat sana banyak..siap tanya nak tempoyak tak? uiiihhh jauhnya nak impot tempoyak tu...
klu dokek kat rumah kakErna bulehlah ku mengecek tempoyak tu... sodap tu tompoyak baru..

comelnya baby tu... teringin lak..ngeh ngeh ngeh...

Erna said...

salam Smm..musim durian..kat segamat memang banyak..bolih sangat kalau nak tempoyak..memang kalau dekat akak hantarkan..memang sedap tempoyak baru ni..tumbok aja cili boh garam dan gaul ngan tempoyak..teringin baby? bolih lagi tu..tambah lagi semasa masih muda..he he...

um. masyitah said...

wah durian segamat tu,sedap tau.
alahai rindunya dah lama tak lalu segamat-keratong-muadzam

Erna said...

salam masyitah..

biasa ke pi segamat.akak pi segamat ikut gemas.kalau lalu keratong dan muazzam tu..pi kuantan tengok anak yang belajar kat sana.

yginsaf4 said...

salam n thanx akak erna tewww singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww..

Erna said...

salam..akak dah lama nak jengok tapi tak jumpa..arini baru jumpa..insyaallah akan jengok lagi...