Monday, January 16, 2017

IKAN PATIN PUN BOLEH BELI ONLINE

Assalamualaikum
walaupun duduk dirumah je sekarang ni
tapi macam macam juga boleh beli kan
semuanya dihujung jari
en.suami acik suka sangat ikan patin
dulu ada anak sedara kerja di jerantut
dapat la selalu kirim ngan dia beli ikan.
dah rezeki dia dapat pindah ke N9.
tak de la dapat beli lagi
 baru baru ni acik ada nampak
 di FB orang jual ikan patin
acik pun terus la PM
ikan dah habis katanya..
tunggu dia balik kampung 
di Pahang hari Ahad nanti
dan ini la dia.
.akhirnya dapat juga acik ikan patin 
kegemaran en.suami.acik beli 2 ekor 
boleh la 3kali masak nanti.
acik bukan tak suka..
tapi en.suami acik terlebih suka 
patin masak tempoyak ni
Alhamdulillah
seronok rasa hati dapat beli ikan kesukaan dia,
oklah jom kita makan ikan patin masak tempoyak
jumpa lagi..In shaa allah.
 

32 comments:

  1. Replies
    1. nuyui pun suka ikan patin tempoyak ye

      Delete
  2. sekarang mudah dah kan, banyak online je. salam kenal acik erna

    ReplyDelete
  3. Mudah kan sekarang,semua di hujung jari .
    Hubby dan anak2 saya pun suka ikan patin tapi saya kureng sikit acik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita saniah .acik suka ikan parang..tapi kena bertabah dengan tulang nya

      Delete
  4. Bila dah tah source nak dapatkan senanglah kalau teringin lagi nak makan ye Acik. Kakak ni durian memang suka sangat tapi entahlah Acik tempoyak tak belajar lagi nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo kakzakie tak mkn tempoyak ye..memang tak mkn la masak patin tempoyak ni

      Delete
  5. my fav..dpt hirup kuah dia tuuu...wuiii...nak2 yg mak masak...tmbh pulak nk mkn kena tggu balik kmpg bru best ade kawn makn...suami xsuka ikn patin..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shalibar..acik pulak suami yang suka sangat ikan patin tempoyak ni

      Delete
  6. wah2 acik skrg dh makin advance... sampaikan beli ikan patin online gitu...
    teknologi ni kalau diguna ngn cara betul... mmg menguntungkan

    msti sedap ni kalau dpt mkn patin tempoyak acik nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemudahan yang ada kena guna kan dana he he

      Delete
  7. saya pun suka tak tahu pulak ada orang jual online. nanti nak cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada di paroi..tapi ikan tu dia blk pahang ambik.saya jumpa di page fb seremban macam2 ada

      Delete
  8. Ikan patin sg.pahang sdp sgt dimasak tempoyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat tu PI..masak tempoyak yang sedap

      Delete
  9. Makin mudah nak beli jika ada online macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu PMDR..memudahkan..pm je hantar terus kerumah

      Delete
  10. Maju selangkah dari kedai lain. Saya beli dekat pasar aje ikan patin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah kan..ikan terus dihantar kerumah

      Delete
  11. den pulak tak berapo goma masak tempoyak ni.. Kakak yo yg goma pantang ke kuantan ikan patin di cari dulu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seypun tak boghapo masak tempoyah tak bersantan ni tapi jalal goma bona

      Delete
  12. semuanya dihujung jari sekarang kan
    saya selalu beli makanan yg siap dimasak..samapi2 ja terus ngap hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan ni pun boleh beli yg siap dimasak kalau nak kamsiah

      Delete
  13. Sekarang ni sebut aje apa nak, semua boleh dapat hujung-hujung jari aje, Acik. Memang takdalah orang kata terkempunan ke apa. Kalau nak, google aje. Mesti ada aje yang menjualnya ^_^

    Dok rumah pun banyak kerjakan, Acik. Nak 'window shopping' lagi depan TV, depan skrin komputer ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha..memang sibuk betul acik window shopping MD..nasib baik sedar diri dah 2 tahun pencen..tak boleh nak shopping sangat kot tak tau la MD

      Delete
  14. Saya pun suka ikan patin ni AE. Saya suka isi dia tu lembut dan lembik lembik gitu hihi...buat pedas pedas sedap ni AE, hilang bau dia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suami yang suka sangat ni nom acik kurang sikit

      Delete
  15. skrg ni apa yg x de di hujung jari? hehehehe sedapnya laukkkk

    ReplyDelete
  16. Macam nak mencari patin tempoyak pulak acik..
    Kecur air liur tengok tu :)

    ReplyDelete