JellyPages.com

Wednesday, September 22, 2010

TETAMU DARI JAUH-RAYA 2010

Assalamualaikum,,

Sebelum sampai kerumah dari tempat kerja petang tadi..akak dapat sms dari nombor yang tak dikenali..
biasanya akak abaikan aje..kalau nombor tu akak tak kenal...tapi hari ni..teringin pulak nak call balik..nasib baik pun..rupanya kawan yang kerja di padang besar perlis yang talipun..bagi tau..dia dah ada di labu..negeri sembilan dan nak datang beraya kerumah..

dah nak sampai pun dia..apa nak buat ni..mana akak sempat nak masak..keputusan segera diambil..apa lagikan..terus pi cari restoren..
beli nasi arab..akak mintak lauk ayam..tapi..ayam di baginya sedikit..kambing pulak yang lebih..camana boleh silap..akak memang tak cek lah..dah dibungkus ..biasanya tak pernah silap..
nak buat macammana kan..akak ....walaupun kambing tu dah masak ..tapi akak tak tahan bau kambing tu..adik yang tolong hidangkan..
Alhamdulillah..tetamu akak tu..peminat daging kambing..lega lah akak..kalau tak sape la nak habiskan nya..







Kita layan gambar tetamu akak..bersama tiga nak perempuan nya..

28 comments:

  1. Kak...kalau anie ada...anie pun bedal kambing tu puas2...hehehe... sebab anie memang peminat kambing...

    ReplyDelete
  2. salam erna
    musim rayalah paling gembira dapat jumpa ramai kawan2 lama dan sedara2 yg jauh.............

    ReplyDelete
  3. lain kali kannn...kalau ada kambing, helo2 kat we all ye! hubby Fa peminat tegar daging kambing! :)

    ReplyDelete
  4. Salam my dear sis :)

    Mesti tetamu berbesar hati bila diraikan olh tuan rumah..:)
    Apatah lagi kena lak dgn selera tetamu....:)

    ReplyDelete
  5. samalah kita tak makan kambing, tapi hubby peminat tegar...

    seronok dapat meraikan tetamu yang jarang berjumpa kan..

    ReplyDelete
  6. salam kak erna....3 anak perempuan....cam saya tu! seronok jumpa kwn lama kan.... :)

    ReplyDelete
  7. Baik sempat pi restoran...kalau tak...jamu biskut raya sajork la...hahaha..

    eehhh...mokcik pun suka gulai kambing...hahaha

    ReplyDelete
  8. Kalau saya kelam kabut cam tu biasanya goreng mee ajelah jawapnya.
    Elokla..tu 3 anak dara datang umah 3 hero ye..eh..anak - anak kakErna takda sama ke....

    ReplyDelete
  9. saya pun suka kambing..
    sila hidangkan ye kalau saya berkesempatan ke rumah akak..hehehe

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Erna,

    Saya pun x makan kambing, tapi hubby suka bangat.

    Tak putus2 akak terima tetamu.. Alhamdulillah. Tetamu memberi rezeki kepada tuan rumah.

    ReplyDelete
  11. oo.. tiny ingatkan tetamu jauh tu yg betul2 jauuhh.. dari glasgow.. hihihi..

    sebenarnya si iina glasgow balik mesia dan ada minta nombor akak.. tp tiny takde no. akak, dan tiny minta dari kak anie..

    dh bg no. akak pada iina.. katanya nk pergi umah akak on the way balik ke kampung husband dia kt N9 tuh.. (tak sempat kot..)..

    terlepas peluang si iina nk beraya ngan akak dan kak anie (sbb kak anie balik melaka.. huhuhu)..

    .. kami sempat terjah umah kak pah jer.. hihihi...

    ReplyDelete
  12. anie..anie pun suka makan kambing ye..sama lah macam kak cik..bila akak kata tak suka sebab bau kambing..kak cik kata..kalau tak ada bau kambing..tak sedap ...he he..

    ReplyDelete
  13. salam kembali ibu guru..
    betul tu..musim raya ni..yang jauh pun dah jadi dekat..sebab kunjung mengunjung..mengeratkan silaturahim..

    ReplyDelete
  14. salm Fa*atip..wokey..lain kali tak lupa..
    akak ni..satu rumah tak makan daging kambing..anak2 dah dibagi pun kata tak sedap..

    ReplyDelete
  15. salm tini..alhamdulillah..tetamu akak menikmati sungguh la..yang air tangan akak kuih raya aje la.sebab dah tak sempat..

    ReplyDelete
  16. ibuintan..kat rumah ni.semua tak makan..anak2 pernah juga cuba..kalau ada kenduri tu..tapi tak sedap katanya..
    memang seronok melayan tetamu ni..kawan akak tu..dah 4 tahun tak jumpa

    ReplyDelete
  17. salam ibuhani..yang dia bawak aje..3 anak perempuan..ada 2 lagi anak dia..he he..

    ReplyDelete
  18. azwa..peminat gulai kambing jugak ye..
    akak memang rasa tak senang hati kalau kawan datang tak dapat bagi makan..tak sempat masak..akak beli..jamu makan tetap jamu..

    ReplyDelete
  19. salam wan..kalu akak dirumah..datang mengejut..akak pun biasanya goreng mee aje..ni..dari tempat keje..takut tak sempat..tu pun bila akak singgah restoren beli..akak belum sampai rumah..tetamu dah tunggu..

    ReplyDelete
  20. salam hamizah..nanti bagi tau ye..akak carikan..gulai kambing yang sedap..he he..akak memang tak boleh makan kerana bau dia..

    ReplyDelete
  21. ibusayang..alhamdulillah..seronok bila ada tetamu yang sudi mampir kerumah kita kan..

    ReplyDelete
  22. salam tiny..tak sampai jauh macam tu.he he..iina ada tipun akak nak singgah.tapi masa tu..tipun kat bilik..akak kat luar layan tetamu.jadi tak dengar..
    tapi..akak dapat juga jumpa dia..masa dia nak balik malam tu...akak pi airport..jadinya jumpa dia di airport la..sekejap aje tak lama..sebab dah tengah malam..

    ReplyDelete
  23. serba kebetulan dan serba bernasib baik kan?
    psst: saya suke kambeng! :D

    ReplyDelete
  24. Aslmkm.
    Ye ke masakan kambing berbau kambing? Kata orang kalau gitu, orang yg memasaknya tak pandai! :)
    Kak G & anak pun suka kambing. Suami pula prejudis jer ... kalau tak tahu beliau makan.

    ReplyDelete
  25. salam gadis bunga..suka kambing jugak ye..ramai betul peminat kambing kan..

    ReplyDelete
  26. salam kembali kak G.kat kampung saya kalau ada bau tu..orang kata yang sembelihnya tak pandai.saya teringat arwah bapak..kalau pasal sembelih kambing..sampai ke kuala lumpur orang bawak arwah.

    ReplyDelete
  27. saye dgn hubby mmg suke makan gulai kambing...
    seronokkan kak erna bile tetamu dtg rumah lagi2 kalau lame tak jumpe kan...

    ReplyDelete
  28. salam ainnoraini..memang seronok.
    senangkan..dua2 makan..takde masalah kalau nak masak gulai kambing..

    ReplyDelete