Sunday, September 19, 2010

RAYA 2010..MENERIMA KUNJUNGAN TETAMU..

Assalamualaikum....

Semalam sabtu..hari akak menerima kedatangan tetamu..sedara mara dan kawan2 kerumah..akak bukan buat rumah terbuka pun sebab rumah akak sentiasa terbuka untuk yang sudi datang......

sejak pindah dok seremban ni..memang hari sabtu akak akan masak..sebab..biasanya..sedara mara adik beradik dan kawan2 akan datang kerumah.
Tetamu akak ni..tak tau lah..keletihan ke..kekenyangan..tertidur kat sofa tu..
tetamu cilik akak yang comel..puas dia kena gomoi..lepas rindu..sampai ummi dia kata.masuk je kete terus tertidur..
ni cucu sapa la yang comel ni..montel....puas hati dapat jumpa
Arifah..sicomel yang dah jadi kakak

Sempat juga bergambar sebelum balik..
Ummi dan 3 permata hatinya.
kakak dan sedara akak sedang menjamu selera
Sebahagian lagi.
Mak teh dan family..


Sebahagian gambar..tetamu akak ..

Insyaallah..jumpa lagi..

48 comments:

anymz said...

yuuuhuu...kak nampak cam adik se tetamu akak yang last tu..

Pn Kartini said...

salam my dear sis..:)
heheh..gelak dibuatnya tinie kat sini..
yelah..sempat lagi akak snap gambar tetamu yang tidur tu haaa..:):):)agaknya kerusi empuk bangat!!:):)

Zareda Norman said...

kak erna

ramai tetamu.. insyaAllah tetamu datang bawak rezeki.. zar ni pun sabtu ahad adik adik dan anak anak sedara datang beraya.. lepas ni seminggu baru ada kat rumah balik..

kak Erna said...

anymz..ha..boto la tu..adik sapo laie..he he..

kak Erna said...

salam kembali tini..
bukan akak yang snap tu tini..akak sibuk melayan tetamu..anak sedara akak punya keje..
dah ambik gambar..siap tunjuk lagi..gambar pak ngah tidur..katanya..he he..

kak Erna said...

zar..alhamdulillah.
zar pun sibuk jugak ye..zar outstation lagi ke..dah mula kerja terus keluar ye..

Idalara said...

seremban kt mana erna..bg lah add..mana tahu ida sesat ke seremban boleh gak singgah solat umah erna..

ida tk buat open house ni ...ms dok rumah sendiri kt cheras dulu tiap2 tahun buat open house..kat sini tak larat rasanya..

luahfikiran said...

SALAM,
SERONOK BILA ORANG SUDI DATANG RUMAH KITA. TETAMU TU REZEKI ! KALAU DEKAT SINI, LF MESTI DATANG ZIARAH.

kak wan said...

Salam kakErna,
Nampak besar dan cantik umah kakErna.

ibuintan said...

tetamu tu kenyang sangat agaknya sebab masakan kak erna sedap2 belaka..

kak Erna said...

salam ida..kak erna dok ttj..alamat penuh..bagi la email..nanti kak erna bagikan..
kak erna memang tak pernah buat open house ni..tapi..tiap kali cuti ke..ada sedara yang nak datang ke..kak erna mesti masak banyak ..ramainya yang datang tu..kalau oang tengok..macam buat openhouse jugak..

kak Erna said...

LF..alhamdulillah..memang seronok bila ada yang sudi datang beraya kerumah kita..alhamdulillah..

kak Erna said...

salam wan..rumah akak..rumah teres..tak besar mana..akak letak sofa kat porch tu yang nampak macam besar dan luas..he he..

mamai said...

seremban kat area mana tu

kak Erna said...

ibuintan..he he. tetamu tu..sesaja melelapkan mata..anak sedara..suka ngusik..tu yang di ambiknya gambar pak ngah nya sedang melelapkan mata..

kakyong said...

seronoknya bila ade yg bertandang ke rumah...

~Kak AZZ~ said...

Seronok melayan tetamu ya kak.. hehe...

kak Erna said...

mamai..lama tak updated sibuk ye..
seremban area ttj..sungai gadut..

kak Erna said...

salam yong..memng seronok bila ada yang datang..meriah..

kak Erna said...

azz..memang seronok pun..akak harap bila akak seronok ..tetamu pun seronok..

Insan Marhaen said...

patut le close blog sebab open house...

Yan said...

Salam kenal..

kak Erna said...

salam IM...terim kasih pda yang sudi datang..kita jamu la kan..

kak Erna said...

salam terima kasih..salam kenal juga dari akak

KAKTINY said...

Salam kak..

ada 'org jauh' dtg singgah tak??.. hihihi...

MOKCIK AZWA said...

Salam kak erna...hehehe...tetamu yang sempat melelapkan mata itu mungkin keletihan beraya sakan atau kekenyangan...hehehe

anie,Nagoya said...

kk Erna....thn depan kita raya bila.dengar kata raya thn depan ujung bln8..ala kalo ujung bln2 kami dah balik jpn..sedih le kalo cam tu...mesti kk Erna penat layan tamu..tapi mereka balik gan perut penuh ati kita pun gumbira..tul tak?

Ibu Sayang said...

Salam Kak Erna,

Meriah sungguh...kalau mcm tu tiap hari Sabtu kena sediakan juadah lebih sikit..hahaha (tetamu datang bawak rezeki)

Kamsiah said...

salam..
apalah agaknya airtangan kak erna utk tetamu ya..

kak Erna said...

salam tiny..kesian orang juh tu..henpon akak tinggl kt bilik..sebok layan tetamu..dah lambat..kak tengok ada 5 miscall...bila call balik..dia dah jauh..frust akak..nak buat camana kan..

kak Erna said...

azwa..dua2 pun boleh.atau pun saje2 nak rehatkan badan sebelum meneruskan perjalanan..

kak Erna said...

salam anie..kalau tak raya pun..bila balik kesini..anie boleh jugak datang rumah akak..
penat pun seronok anie..ada yang sudi datang rumah kita..

kak Erna said...

ibu sayang..memang macam tu selalunya..akak dah sedia..bila ada yang tipun kata nak datang..akak terus masak..
alhamdulillah..insyaallah..tetamu datang bawak rezeki..

kak Erna said...

salam kembali kamsiah..hari tu..akak masak nasi ayam,kukus pulut..nasi impit dan kuah kacang,rendang daging..itu aja..menu akak..

penjejak maya said...

salam,

best beraya ni time ni la nak jumpa ramai-ramai beramah-tamah kan..

mamawana said...

Salam

Seronoknyer ramai tetamu, mesriah dan bahagia gitu..

kak Erna said...

salam PM..betul tu..dapat jumpa sedara mara dan kengkawan..

kak Erna said...

salam mamwana..memang meriah dan riuh rendah..he he..tapi seronok...

Zaitun said...

Ramai tetamu Erna,agaknya apalah menu istemewa yang dihidangkan sampai tertidur sijejaka,kekenyangan sangat kot hehehe...

kak Erna said...

salam zai..alhamdulillah..ramai yang datang..
Zai menu biasa je...

Yati said...

Kak Erna,
wah, ramai tetamu datang. ^_^
Sebelum raya aritu, kak Erna ada cakap yang nak felt keychain kan, 2 merah, 2 pink. Kalau kak Erna masih berminat, email yati di yati_my@yahoo.com
Yati nak bagi pilihan ada beberapa keychain yang dah siap.
:D

gadisBunga said...

meriah sungguh!!!!

kak Erna said...

slm yati..akak memang nak..nnti akak email yati ye..

kak Erna said...

gadis bunga..memng meriah dn riuh rendah..mai la datang..

Mak Su said...

soromban kek no? bilo kito nak jumpo? ;)

kak Erna said...

mak su..memang nak bona jumpo mak su.
somban kek ttj..lalu lalang yo mak su kalau nak balik rembau tu..

iina said...

Kak.. minta maaf xsempat nak p beraya rumah akak.. mungkin belum rezeki lg saya nak singgah umah akak.. Insyallah ada peluang nnti saya singgah ye kak..

kak Erna said...

iina..tak pe..nanti ada masa boleh datang ye..