Monday, May 9, 2016

MANA SATU "PASTA BOW TIES? KE RIBBON PASTA"

Assalamualaikum
semalam cik abang bawak
 balik benda alah ni
acik cuba makan..
sedap juga
tapi tak tau nama
pertama kali tengok
letak gambar di fb
baru la tau nama..
sejenis pasta juga rupanya
memang ketinggalan la mak cik ni
itu pun tak tau kan he he
rasa macam nak pi kedai 
cari bahan 
nak buat sendiri
tunggu anak2 balik cuti nanti.
ok jumpa lagi,in shaa Allah

45 comments:

  1. Sama je kot tapi saya panggil bow tie pasta lah. Saya suka ni, Acik. Saya bab-bab pasta ni memang suka. Masak aje malas. Tapi dah Acik keluarkan gambar pasta hari ni, tetiba saya rasa nak masak pasta juga petang nanti!

    ReplyDelete
  2. Sedap nya tengok bow pasta ni Acik..
    Saya pun suka pasta ni..
    Anak2 saya pun suka..
    Tunggu weekend lah baru buat..
    Bila anak2 dah ada semua baru best masakan acik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yatie..kita maka mak ni bila nak masak ke nak makan ke teringat anak2

      Delete
  3. Pasta sekarang ni memang macam-macam bentuk ada acik
    Rumah akak sebab ada 3 anak dara semua suka pasta jadi meamng banyak bentuk ada.. warna-warni pun ada juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 dara kakzakie mesti pandai masak pasta kan

      Delete
  4. dh dimasak nmpk menariklah acik sure sedap tu...
    betul tu..sekarang mcm2 jenis pasta ada

    ReplyDelete
  5. biasa beli pasta makeroni, spiral dgn shell je.
    Cantik pulak reben ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik memang tak pernah beli ni svs

      Delete
  6. Pelbagai bentuk n jenis pasta da skrg ni.. hehehe. cantik pulak bentuk nya.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la aina pertama kali tengok cantik pulak

      Delete
  7. Kalau cheq da rembat jea xkira bentuk

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. sedap sangat pada yang suka makan pasta kan anum

      Delete
  9. Replies
    1. hari ni kot baru sempat nak cari dana

      Delete
  10. Replies
    1. yang acik jarang sangat makan..pasta la PI

      Delete
  11. Ha ah pastalah tu...stgh org suka,stghnya tak suka...tgok mood juga nk mmsknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik pertama kalinrasa boleh jugak makan..sebab dia buat pedas

      Delete
  12. macy pn xpnah jumpa pun.. ktinggalan jugak la ni.. huhuu

    slm kenaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. salm kenal macy..acik tak dapat nak follow macy..tak jumpa he he

      Delete
  13. Penah gak makan ni Acik.. tapi tak penah masak sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik baru pertama kali tengok dan makan sham

      Delete
  14. Pertama kali tengok. Berbunga-bunga gitu. Macam sedap aje.

    ReplyDelete
  15. Tengok gambar ni rasa macam nak cuba juga.

    ReplyDelete
  16. Macam2 bentuk pasta kan Acik... kreatif betul perekaciptanya, pandai tarik selera!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kalau air tangan Amie mesti sedap ni

      Delete
  17. wahh teringinnya...penah buat sndiri tp xsesedap kat kedai..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik belum pernah order past kalau makan dikedai

      Delete
  18. iye kak erna..bentuk jer berlainan tp rasa tetap sama semua jenis pasta nih..hihii!

    ReplyDelete
  19. Saya pun tak tau nama dia AE....tp taulah benda tu adik beradik pasta. Saya pun jarang beli jugak. Selalu beli jenis makaroni je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kena cuba ni kan okje..cuba masak dan makan he he

      Delete
  20. Memang spesis pasta ni acik..pernah masak n masuk blog dulu..sekali tu je beli..lg sedap pasta yg biasa tu..bg sy la.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang x jadi la beli dan cuba masak ni pk..kita mesti nak cari yang sedap kan

      Delete
  21. saya hari tu ade beli bow tie pasta ni. nk bg rania try.
    alih alih gitu gitu je dia makan. rania lg suka spaghetti, makaroni.. spiral n bow tie kureng.

    ReplyDelete