Wednesday, May 25, 2016

KETINGALAN BERZAMAN ZAMAN

Assalamualaikum
akhirnya berjaya juga acik
pindahkan gambar ke laptop
tapi yang musykil tu
mana pulak datangnya
gambar kartun jelir lidah tu
adui..masih tak betul lagi la ni
maaf ye..bukan sengaja..
acik pun tak tau tiba2 ada..
nak "crop"memang tak pandai la acik
yang tu memang belum belajar lagi.
acik nak cerita pasal tudung sebenarnya
sekarang ni ada macam2 jenis tudung kan
cantik2 acik tengok
tapi acik memang tak pandai nak guna,
tudung acik tetap la yang sejenis tu
tudung 4 segi dijahit.
kalau pasal tudung memang acik
 ketinggalan berzaman zaman.
tak pe la kan..dah tua pun..

janji tutup  aurat
tak pe la tak ikut
pesen pun.

34 comments:

  1. Samalah saya ni acik,pakai tudung sarung tu aje...Anak2 dara saya ajar pakai shawl ,tak minat saya nak belit2 ...lagi pun nak solat kat mana2 susah pulak nak pakai semula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudung sarung tu pun acik tak biasa sangat saniah..ada juga beli masa nak pi umrah bulan februari lepas..lepas tu simpan je

      Delete
    2. DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikanmerangin.blogspot.co.id

      Delete
  2. Assalamualaikum Kak...

    Saya pun masih suka guna tudung 4 segi - lipat dua jadi 3 segi, letak pin bawah dagu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmusallam kakcik..akak pulak kena siap2 jahit baru mudah nak pakai

      Delete
  3. betul tu acik...yg penting aurat terjaga...tu yg penting...yg berfesyen2 lilit tebelit tu kite bagi yg muda2 laa peragakan heheehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang lilit2 pesen orang muda tu memang tak masuk senarai acik liya..yang segera ada awning soft atau pun hard tu pun acik tak reti..kalau tak kan senang tak perlu nak jahit2 lagi kan..he he..

      Delete
  4. Assalamualaikum, acik erna..
    Salam perkenalan.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam Nurul..salam perkenalan jugak buat nurul

      Delete
  5. salam kak... klu bab tudung..sy pun tak kisah sangat.janji menutup aurat dan selesa pakai.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmusallam atie..acik memang tak pernah bertukar pesen tudung...yang sama je dah brzaman he he

      Delete
  6. Seperti yg acik katakan..
    yg penting tutup aurat kan..
    Saya ni pun teringin jugak acik..
    jadi beli yg instant shawl tu..
    Sarung aje hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik pernah beli yatie,,tapi tak pndai nak gayakan..cari jugak tudung acik tu

      Delete
  7. Kalau nak ikut fesyen, memang pengsanlah Acik. Kejap-kejap tukar stye, kejap-kejap tukar style. Duit pun nak kena banyak melabur kat tudung ^_^ Saya kalau dah suka satu style, itulah yang saya pakai sampai bosan.

    By the way, kalau nak crop ke, nak cantik-cantikkan gambar, Acik cubalah ke sini :-

    http://www.picmonkey.com/

    Sambil duduk-duduk (katanya tak perlu masak sekarang asyik berebut ajekan..hehehe!) tu Acik belajarlah pelan-pelan ya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih MD..memang nak kea cuba cari jugak tu..
      betul tu MD..lepas ni toksah rebut2 dah kita ngadap laptop je kan

      Delete
  8. Betul tu acik mcm2 fesyen tudung skrg...bagai cendawan tumbuh pulak
    dr dulu nur minat bawal aja tp ada rezeki nk try instant shawl la...tgk senang aja

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus kalau pandai pakai kan nur..senang..ni acik beli tudung je kenai jahit sendiri dulu..baru boleh pakai

      Delete
  9. Kak Zai sekarang suka pakai tudung Nelofa senang aje nak guna. Mula dulu pakai tudung express bila anak dah ajar alhamdulillah boleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik tak pandai pakai zai..semua yang jenis segera ke ada awning ke..yang shawl ke..tak pandai

      Delete
  10. KAK PUN XKISAH SGT PASAL TUDUNG2 LA NI YG MAHAL SGT HARGANYA...ASAL LABUH CANTIK N FABRIK XTEBAL R NIPIS OK JE

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudung jenis yang acik pakai..makin susah nak dapat PI..yang banyak jenis yang segera2 dan ada awning tu

      Delete
  11. Samalh nor pun main sarung jer..tudung yg sama hari2 padahal punyalah byk tudung..menimbun...nti kt raya beli lagi..adusss...

    Tak lama lagi acik ckplah bab2 it ni....😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik nak kena gosok jugak dulu nor..kain tudung acik tu jenis tak gosok tak menjadi depannya..sebab tak awning kan

      Delete
  12. Takpe acik perlahan2 belajar crop gambar tu.hehe..yg pasal tudung tak payah ikut fesyen.macam acik kata la...janji ikut syariah..tutup aurat tu yg paling penting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul pk..kena perlahan lahan belajar kan..
      tang tudung..tudung segera pun acik tak pandai..kalau pandai senang sikit..ni dah beli kena juga jahit dulu baru dapat pakai

      Delete
  13. Acik.. nak ikut rentak.. trending tudung ari ni mmg rasa mcm tak terkejar. Kita ikut jer la mana2 yg kita mampu. Janji ikut syarak.. janji kita selesa.
    - Sham pun masih pakai yg ada awning tu. Senang serkup terus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak kan ikut la sham.tak pandai acik.suka tengok je cantik2 dia orang pakai

      Delete
  14. Assalam acik..
    Finally berjaya jugak transfer gambar hehee..
    takpe tudung outdated pun versi 4 segi ni mmg tak lapuk dek hujan...budak2 sekoloh sampai sekarang pakai tudung pesen ni..evergreen gitew kikiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmusallam lin..tu la setelah bersusah payah hampir sehari akhirnya berjaya..
      betul la lina..tudung budak sekolah ni dulu kini dan selamanya la jadi pilihan utama acik

      Delete
  15. Hihi..... Nasiblah kartun tu kena pulak dgn gambartudung tu AE, nice....
    Tak perlah AE, saya pun lebih kurang mcm AE je, org pakai shawl belit, dia pun nak jugak tp org dah lain pesen belitnya, saya jenis tu ajelah hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik memng tak de la nak mencuba pun okje..setia la ngan tudung bdak sekolah tu he he

      Delete
  16. asalam Aciiik..nekcik ni pun nanges sebab tak habis belajar..habis semua blog kengkawan dah ter removed..aaduhaiii
    Nekcik pun kurang lebih sama jer..x reti nak mengikuti perkembangan semasa tudung ni..beli yang siap boleh sarung jer..tak kuasa nak pakai pin!!

    ReplyDelete
  17. x pe...proses pembelajaran mmg ambil ms...nnt lelama dah mahir pejam mata pn boleh buat ;-)

    ReplyDelete