Monday, May 23, 2016

"BEREBUT SENDUK PERIUK"

Assalamualaikum
cerita pasangan pencen lagi
sejak dah pencen ni kan
suami acik suka sangat merebut
 senduk periuk belanga acik tau
suka sangat dia memasak..
asal balik dari main/eksesais pagi2 tu
terus kepasar..bila kita mandi dulu..
kadang santai2 dulu 
nak kejar apa kan..sekali kedapur
dah siap masak dia..ish2 
nasib la ada jugak yang 
suami tak tau masak..kot tak
memang habislah.
skill memasak acik 
dah kena rampas kuasa.
bukan merungut,saja bercerita ha ha

42 comments:

  1. Assalam achik..
    Best jugak la camtu dok rilek2 tgk dah siap sumaa....tingga nk cedok hidang jer kikiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestvtu memang best la lina tapi kerja kita dah kena ambik alih alih tu x berapa best he he

      Delete
    2. DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikanmerangin.blogspot.co.id

      Delete
  2. quality time tu acik...smua bersama
    hubby acik..pandai masak mmg la berebut hihi..
    alhamdulillah hubby nur skill masak bole tahan gak...
    sedapnya menu tu acik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak 2 menjak ni dia rajin masak pulak nur he he

      Delete
  3. Bagusnya suami Acik Erna ni... suami saya tak pandai memasak tapi pandai berkemas. :)

    ReplyDelete
  4. Bestla kalau gtu acik.. leh la acik tengok bunga, mengemas atau buat apa yang acik suka pada masa yg patut memasak tu..

    ReplyDelete
  5. Untunglh suami nor pndai mkn jer...redho..bini dia ni terlampau rajin...samapi dia tak tau nak bt apa...hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la nor kan..ada masanya untung gitu

      Delete
  6. untunglah acik
    suami kita orang semua nya pandai makan jeee lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mcm kak noor yg chef pandai masak tak rasa untung kan kak noor he he..

      Delete
  7. Yalah acik untung dapat suami yang pandai dan rajin masak.Suami saya setakat goreng2 je tahu:-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada masa untung saniah ada masa rentung jugak he he

      Delete
  8. Alhamdulillah..
    - dia nak manja2 dgn Acik tu.

    ReplyDelete
  9. Hihi... baguslah acik. Kalau kakak suka dah boleh goyang kaki. Tapi kakak tahu acik suka memasak sebab itu jadi gitu. SO... nampak gaya kena buat jaduallah acik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kakzakie kita pun suka main masak2 ni

      Delete
  10. alahai kak..lieya bace sambil senyum2 nie..dpt bygkan suasana tu..same2 buat aktiviti..same2 ke dapur...alahai...ni tak saboo nak pencen ni kak...tapi lieya lambat le lagi ...dlm perkhidmatan pun baru 10 tahun hah hahaahahahaahah....bertabahle mengharungi masa2 mendatang ekekeekekekeke.....

    kak, nampak sedap menu tu kak...dpt nasi panas2..ulam kacang panjang, kacang botor, petak cukup dah...ops2..tambah ikan masin sikit ekekekeekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerja je dengan sabar ye lieya..masa terlalu cepat berlalu tak sedar pun nanti

      Delete
  11. hahha.. siap berebut senduk ya Acik.. syukur lah, kira nya dah ada 2 org chef handal kt rumah tu..hihi

    ReplyDelete
  12. haha kak..
    seronok main rebut-rebut senduk.sekali-sekala dapatlah akak cuti memasak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni manjang ye cuti masak yaya

      Delete
  13. Kuasa dirampas best ni acik.heaven je goyang kaki tgok2 makan dh siap.sesekali apa salahnya rasa air tangan org lelaki.klu selalu pun ok jugak..nk lagi best sama2 berebut senduk kt dapur.baru romantik.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha sama2 rebut kan pk..sape kuat dia dpt senduk

      Delete
  14. Rampas kuasa hihi...untung tau bukan semua suami pandai masak. Suami kak Zai masak kerja rumah semua tak tahu buat tp specialnya minta apa semua dapat yg termampulah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung juga kzai boleh dpt apa yang diidamkan

      Delete
  15. alololo..comeynye...untunglah Acik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang untung nya angah..yang rentung hi hi

      Delete
  16. apalagi acik, betul2 pencen dan goyang kaki lah... kite yang dengar ni jeles tau.

    ReplyDelete
  17. So sweet lah Acik Erna..
    Berebut2 senduk periuk belanga..
    siapa yg masak dulu kan..

    Kalau saya lagi best kan ..
    Boleh pencen pulak masak hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum nak pencen masak lagu yatie..masih suka masak2.ni

      Delete
  18. syokla mcmtu acik...
    kalau dana seronok lah...
    ada org yg msk... kite blh senang lenang jelah acik

    ReplyDelete
  19. assalam acik..
    bestnta ade org tlg masakkan.
    sekali sekala bertukar ok la kan. kalau selalu leh hilanngs kill memasak kite, kan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la QR.dah setiap hari2..mau tak berebut senduk jadinya nya

      Delete
  20. Baguslah macam tu, Acik! Kalau saya, gembira tak terkata. Lepas dah tugasan memasak selamanya. Hahaha!

    Oh, ya ni alamat Beriani Power tu ya, Acik :-

    No.18, Jalan Tukas 2,
    Taman Soga,
    83000 Batu Pahat, Johor.
    T/F:+607-4388987; 433 1225
    H/P:012-7120987; 019-3567359

    Ini link websitenya pulak - http://bpbarianipower.com/

    Belakang hospital sebenarnya tapi kalau nak suruh saya explain tunjuk jalan, mahu Acik sesat nanti ^_^ Kat dalam website tu ada peta. Acik suruh suami Acik guna waze ajelah ya!

    Selamat menjamu selera hujung minggu. Makan jangan lupa kat saya ya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya MD..detail bagi..terima kasih MD

      Delete
    2. Oklah tu AE....kalau saya mmg sukalah, hilang skill terus pun tak perlah rasanya hihi...
      Biar jer dia masak.
      Abg tu sayang banget kat isteri dia tu

      Delete