JellyPages.com

Monday, April 7, 2014

'LAMB' TU BUKAN LEMBU YE

Assalamualaikum

Terima kasih pada yang ucapkan
 selamat untuk acik.
bila dah berumur ni kan
kita ni kadang kadang jadi bahan gelak anak2 je
tapi tak la sampai kita marah
anggap je hiburan kerana kesilapan kita
itu lah yang terjadi pada en.suami acik
baru baru ni hero bungsu nak makan
weestern la pulak.teringin chicken chop.
sejak pindah Seremban memang acik tak pernah 
cari dimana kedai yang ada jual.
selepas dah tau kedai
acik anak beranak pun pergi la.
masa tu la kan..
En.suami mata dah tak berapa nampak juga
tapi cukup tak rajin nak pakai cermin mata
dia cuma pakai bila nak buat kerja je
bila dah sampai giliran dia
dia pun tunjuk satu menu.
ni daging kan katanya
acik pun intai..la..acik kata..ni kambing la
kan tak makan kambing..
eh..kan tulis lembu tu katanya.
anak2 acik pun apa lagi..
terlambak la gelaknya..
dengan acik dan ayah nya sekali gelak
'LAMB' tu bukan lembu la acik kata
lain kali rajin2 sangkutkan cermin mata
janganla malas sangat nak pakai.
teringat la semula
dengan selamba nya dia minta 'chicken pox'
sampai terlopong budak tu
dah diulang 2..3 kali baru
budak kedai tu betulkan
chicken chop cik..he he..gelak lagi.
oklah jumpa lagi,Insyaa Allah.

28 comments:

  1. He3 tergelak2 saya... Kena pakai spec mcm2

    ReplyDelete
  2. Hehehe... dah dekat ejaan nya tu Acik Erna tu yg ingatkan lembu oleh en suami tu..

    ReplyDelete
  3. Salam Acik Erna,

    Kita ni dah berusia memanglah gitu. Suami kak ani pernah terjadi, dia nak order chicken chop, dia kata 'chopstiks'. Macam tulah jugak, habis anak-anak gelak geli hati, bukan tak tahu tapi lidah tu tersebut itu.

    ReplyDelete
  4. hahahah.... asal bunyi je kan acik, udahla spek buat tp mls mau di pakai

    ReplyDelete
  5. adoi kelakar lah abang ni tau

    ReplyDelete
  6. Hihihi... manalah anak-anak tak tersembur gelaknya. Tapi itulah malas nak pakai spec utk tengok manu aje pun kan..

    ReplyDelete
  7. he3x...tersengeh sy sorang2 baca n3 acik nie...

    ReplyDelete
  8. Assalamualakum, tergelak jugak saya hehe best makan-makan ni.

    ReplyDelete
  9. Ermmmm dh 2 Bln x g mkn western ni dh bc entry acik ni kena gak pergi mkn Bln ni... Kt mydin s2 tu leh thn sedap westernnya cik ..kt tekak sy lah kan :))

    ReplyDelete
  10. cian nya suami acik kena gelak .....

    ReplyDelete
  11. hehehe faktor usia ye acik.. & happy belated birtdhay yer acik

    ReplyDelete
  12. yerler dah cam samajer.. tapi tuler takder maknanyer kedai westerntu nak tulis dalam bahasa malaysianyer.. .nak nampak ccam omputih gak..
    tapi samalah sayapun sekarangni kalau tak pakai cermin mata menu makanan esp kedai western(selalu malap lampunya) satupun saya tak nampak,,,, faktor umur...

    ReplyDelete
  13. saya yang tak makan kambing tapi order lamb chop buat anak anak hairan.Rupanya saya ingat daging lembu...awat tak pening hari tu.

    ReplyDelete
  14. Blogwalking sini :) jemput singgah blogshope sy : http://ayraashoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Hehehe..tergelak juga ummi baca. Takpe, gelak ketawa sekeluarga membawa bahagia.

    ReplyDelete
  16. hehehe...penghibur sungguh dia tu..

    ReplyDelete
  17. hehehe... takpelah gelak mesra tu Acik..
    sy pun tak makan kambing, tapi klu hubby sy tu peberet dia...:)

    ReplyDelete
  18. Ekekee tersasul tu nk sebut cikec chop p sebut ciken pox. Dekat2 dah hahaha

    ReplyDelete
  19. mesti budak yg amik order tu tergelak sakan kat dapur...

    ReplyDelete
  20. Haha.....AE ketawa besar okje petang ni.....cik abe AE buat lawak hehe.... Betullah AE.....lamb singkatan untuk Lembu....haha....
    Tp mmg betul....chop dengan Pox tu kalau tak bissa nyebut mmg konfius jadinya....haha

    ReplyDelete
  21. Salam K,.Erna..atie baca n3 ni pon dah trgelak2...

    ReplyDelete
  22. Haha.. tumpang gelak. Tak pe sekali sekala silap macam ni boleh menceriakan suasana.. yang oenting orang lain leh faham apa bendanya

    ReplyDelete
  23. Hehehe... kelakarlah suami Acik ni. Saya ni pun rabun orang tua, Acik dek kerana pemakanan yang sihat walafiat kot. Sekarang ni kalau takda spek memang masalah, langsung tak boleh nak baca dengan aman. Tapi tulah jauh terang benderang, dekat aje yang kedaung. Itu kadang-kadang malas nak sangkut spek kat hidung :)

    Lain kali boleh try gak ni minta chicken pox kat restoran. Teringin nak tengok muka blur waiter tu nanti :)

    ReplyDelete
  24. akak pun tumpang gelak. kelakar en suami acik..

    ReplyDelete