Wednesday, February 26, 2014

BANYAKKAN MINUM AIR

Assalamualaikum
4 botol ni tak cukup sepanjang 8 jam di opis
tu pun tekak rasa perit lagi.
kawan kawan diopis ni 
ada yang dah hilang suara
sakit tekak..

Ujian buat kita semua sekarang ni kan

Ucapan terima kasih buat ummiross
kain cantik yang acik dapat
kerana cabutan bertuah dari ummi dah selamat sampai.
oklah jumpa lagi,In Syaa Allah

36 comments:

  1. memang panas kering betul sekarang ni kan..

    ReplyDelete
  2. cuaca panas...mmg kena minum byk air kosong kan Kak?.. wah! cantik hadiah tu...tahniah kak:)

    ReplyDelete
  3. saya bawak 2 liter p opis pun tak cukup acik. haus tekak kering je sekarang ni

    ReplyDelete
  4. Anak2 pun saya bekalkan botol air yg besar acik erna... tu pun tak cukup katanya...

    Cantik kain yg acik erna dapat tu :)

    ReplyDelete
  5. kain atau alas meja...corak pua sarawak.
    cantik .

    ReplyDelete
  6. stiap hari kat opis, mmg saya habiskan 3l air... da biasa dari kecik gitu

    ReplyDelete
  7. Kakak baca N3 acik ni terus capai air minum kakak:)
    Cantik kain hadiah Ummiross itu acik - tahniah.

    ReplyDelete
  8. Acik saya pun skrg nie.. sedang sakit tekak ngan batuk2 sikit.. mmg musim org sakit

    ReplyDelete
  9. Memang musim batuk..sakit tekak sekarang ni Acik...
    Patient2 saya mmg ramaiiiiiiiiiiii..
    Kena minum banyakkkkk

    ReplyDelete
  10. uihhh bagus nye minum 4 botoi..saya..hehe 1 je kak

    ReplyDelete
  11. Banyak membeli di langkawi acik?

    ReplyDelete
  12. betul lah acik, sekarang ni kerap pulak saya masak air..berlumba2 minum

    **saya dah emel akak pasal minyak aroma tu, nanti akak check yea :)

    ReplyDelete
  13. salam rindu kakerna..tu la pasal..meme kena minum air bergelen2 musim panas nih..moga akak cepat sembuh ye!

    ReplyDelete
  14. kemarau sangat sekarang ni kan.. bagus acik banyak minum air..

    ReplyDelete
  15. Boto tu kak.. kok kurang minum air, kulitpun koring jadi ehh..

    ReplyDelete
  16. Tulah kan.. saya yang jarang minum ais ni sekarang minum ais sebab rasa panas dan dahaga je sokmo.. macam acik, agaknya saya kena bawa banyak botol juga ke sekolah.. haha.. berat tak beg tu?

    ReplyDelete
  17. Betul Acik, ummi yang duduk rumah ni pun, depan lappy ni siap ada botol air, kejap2 minum sebab memang terasa kering tekak.

    Hehhehe..sama-sama kasih Acik Terima kasih juga pada Acik, selalu bagi sokongan, luv u, mmmuahhh!!

    ReplyDelete
  18. betul tu aik , kena minum byk air musim panas skang ni.. kat office KA [un keliling ni dah bunyi batuk selesama sana sini... kena jg kesihatanlah kan !

    ReplyDelete
  19. sampai 4botol yek acik... dana tak lah banyak botol gitu... tp abis lah sebotol 1 liter ngn beberapa botol air mineral 500ml sehari... itu yg beli air mineral dlm botol sekotak beso terus

    ReplyDelete
  20. Betul tu, Acik. Baru semalam anak saya beritahu kena minum 8 gelas air sehari. Saya pun memang sangat-sangat rasa dahaga sekarang ni. Bukan setakat 8 gelas sahaja, lebih dari itu saya mampu. Kalau dulu memang perit sikit nak minum plain water nih.

    ReplyDelete
  21. sy bawak satu botol besar yg 2liter tu je keopis..klu tak panas pun sy mmg jenis kuat minum air kosong..cuaca kemarau lagi la tekak asik kering..

    cantik batik dr ummi ross tu..bertuah badan..:)

    ReplyDelete
  22. dengan cuaca sekarang nih memang kene banyak minum air...hoho

    ReplyDelete
  23. musim panas2 gini kak kak,,kena banyakkan minum air,takut jek kalau dah perit2 tu,,

    tahniah dpt hadiah tu,besnyee=)

    ReplyDelete
  24. betul tu acik..skrg ni sgt2 panas. asyik haus je.
    cantiknya kain batik srwk tu..saya pn dh byk koleksi beli dgn ummi..sgt2 selesa dipakai...

    p/s : blog sy dh kena block...sy pn xpasti kenapa..sedih xtrucap. nnti jemput ke blog baru sy di http://naurahsweet.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. Assalam
    Emm ujian buat semua
    Minum byk2 itu yg duk pesan pd ank2 jg

    ReplyDelete
  26. Selain banyak minum air lebih elok makan vitamin C sekali.

    ReplyDelete
  27. Asslamualaikum Acik Erna,

    Maaflah lama sungguh kak ani tak singgah blog kawan-kawan, Alhamdulillah hari ini dapat juga singgah diblog kawan.

    Dimusim panas ni memang rasa kurang selesakan. Sama2lah kita menjaga kesihtan kita dan keluarga.

    ReplyDelete
  28. betoiler kena banyakkan minum air ...kalau cuaca tak panaspun kena banyak minum airkan nikan cuaca yang sangat2 panasni...

    ReplyDelete
  29. ngapa lah saya ni malas minum air.. aiishh... kena simpan botol air byk mcm ni lah..

    ReplyDelete
  30. Dah lebih 8 gelas tu AE.....dah cukup air dalam badan tu

    ReplyDelete
  31. kena jg kesihatan musim2 mcm skang ni !

    ReplyDelete