Wednesday, December 31, 2014

DATANG DAN PERGI

Assalamualaikum

Baru dapat menulis..
sebelum tu cuti seminggu
kemudian berita banjir
walau pun tak terlibat tapi
hati tua acik ni
tak boleh tahan
sedih sebak..cengeng betul
nak keluar je air mata ni 
kesian sangat pada yang terlibat
lagi2 bila teringatkan kawan2 yang
 memang mak ayah nya masih lagi disana.
dikesempatan ini acik ucapkan
selamat berlalu tahun 2014 dan
Selamat  datang  Tahun baru 2015
panjang umur kita jumpa lagi.
In Syaa Allah


28 comments:

  1. Selamat tahun baru 2015 utk acik erna juga :)

    ReplyDelete
  2. Insya'Allah..
    Sepanjang kita "kenal-kenal" di sini.. Sham minta maaf apa yang terkurang.. terlebih segala yang "ter-ter" tu la..

    Acik,
    Ada rezeki..kita sambung cerita di sini lagi..

    - Jaga hati.. jaga diri..

    Assalamualaikum.

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baru acik...memang macam-macam jadi 2014 ni kan..

    ReplyDelete
  4. Biarlah yg berliku penuh ujian itu berlalu acik
    Moga 2015 akan memberikan yg baik-baik semuanya..

    ReplyDelete
  5. Selamat Tahun Baru Acik Erna,, semoga tahun 2015 lebih baik dari sebelumnya,, aminn

    ReplyDelete
  6. memang sedih.. tgk gambar2 pas banjir..
    camaner nak teruskan kehidupan selepas ujian yg besar..

    hanya doa tak henti diutus..

    selamat tahun baru acik~

    ReplyDelete
  7. Selamat Tahun Baru 2015 acik! InsyaAllah panjang umur kita berjumpa lagi dunia maya ni...

    ReplyDelete
  8. bkn kira hati tua kak, hati sape2 pun jadi cengeng bila tengok visual rmh2 tenggelam. terbayang diri sendiri..

    ReplyDelete
  9. salamat tahun baru 2015 acik..mmg tahun 2014 tahun paling mencabar dengan berita banjir..luluh hati tengok keadaan mangsa2 kan acik

    ReplyDelete
  10. Moga tahun 2015 ni lebih baik dari sebelum ini.

    ReplyDelete
  11. insyallah acik, yelah sapa yg tak sedih pilu nengok banjir besar di kelantan, kesian... selagi mampu kite tolong walaupun cuma dengan doa

    ReplyDelete
  12. Iyaaa Acik..sejak semenjak dua menjak ni hati asyiik terkedu jer..lpas satu berita satu berita ..perkhabaran yang meruntun hati dan jiwa...peringatan demi peringatan ...namun kita masih lagi terleka....

    ReplyDelete
  13. Selamat tahun baru K.Erna...mmg sedih bila melihat keadaan mangsa2 banjir.Kg atie pon trlibat sama.....trmasuk rmh apak atie :(

    ReplyDelete
  14. Selamat tahun baru 2015 dear. Jemput singgah ke blog saya :)

    ReplyDelete
  15. Moga tahun 2015 ini memberi keceriaan dan kegembiraan dlm kehidupan kita semua..insyaAllah..

    ReplyDelete
  16. insyaAllah acik, kita sama2 doakan yang terbaik untuk masa akan datang..

    ReplyDelete
  17. Selamat thn baru acik....Saya pn sama mcm acik..nktulis blog pn jiwa xtenteram..lagi2 family di sana dan 4 hr kami terputus hubungan....Skrg Alhamdulillah dh ok..
    Sedih mengenangkan mangsa yg kehilangan harta benda dan nyawa....moga mrk tabah....

    ReplyDelete
  18. Kesiankan Acik bila tengok berita tentang banjir ni. Kita yang tengok pun sayu hati bila habis ranap rumah apatah lagi tuan punya rumah. Nampak teruk sangat banjir kali ni tapi setiap tahun pun memang banjirkan belah pantai timur ni. Tak dapat nak bayangkan kalau tiap-tiap tahun nak kena get ready selamatkan apa yang patut bila dilanda banjir nih!

    ReplyDelete
  19. Salam Tahun Baru 2015 AE.....
    Mmg kesian AE....harta benda semua habis, nasiblah masih berumahkan AE..... Yg tak berumah lagilah kesian

    ReplyDelete