Wednesday, October 15, 2014

WW

Assalamualaikum

51 comments:

  1. wahh, cecah air asam sedapnya, tak toleh kiri kanan hehe :)

    ReplyDelete
  2. daging korban habis masak rendang tok....guna pes segera yg biras bagi. sedap juga .first time buat rendang tok

    ReplyDelete
  3. Menu masak bila ni acik? Sedapnya. Meh sikit nal bawa bekal ke sekolah

    ReplyDelete
  4. Aduhai Acik, harum eh sampai ke kolumpo ni ha...

    ReplyDelete
  5. Acik kan pakar memasak
    Ini mesti daging qurban ni kan..

    ReplyDelete
  6. fuh sedapnya ni
    skrg memang menu daging je kan kak

    ReplyDelete
  7. menu pemes di kala musim raya haji ni kak ehehehehe....daging laa kite...tak pun sup tulang ekekekeekek

    ReplyDelete
  8. sedapnya Acik... tapi masak apa ni ye?? hehe...
    kami pun baru smlm masak daging korban (masak kicap shj) :)

    ReplyDelete
  9. Sedapnya daging tu AE...teringin nak makan daging potong gitulah.... Panggang ke apa tu AE?

    ReplyDelete
  10. Stok bnyk lg ni..
    Musim nilah br dpt mkn bnyk.
    Mcm2 nk buat, semua berunsur daging

    ReplyDelete
  11. daging bakar ye... hehe cicah air asam.. Best!!

    ReplyDelete
  12. Daging goreng atau bakar kalau cicah dengan air asam perrgh....

    ReplyDelete
  13. Salam Acik,

    Sedapnya!! Mak Aji suka daging bakar tanpa apa-apa dan dicicah kicap manis yang dibubuh cili api dan bawang yang dimayang! Pergh!

    ReplyDelete
  14. Resepi bakar hujan hujan gini sedap nya....cicah air asam kerisik..meveles

    ReplyDelete
  15. Daging bakor ke tu Acik? Sedapnyeeee......

    ReplyDelete
  16. Yumsss..
    Sedapnya.. daging bakar kan.. cicah lak air asam.. fuhhh

    ReplyDelete
  17. Acik erna, kalau pi muar cuba cari kedai borong rempah ADAMI, macam-macam rempah/pes segera ada dkt situ. Kedainya belak kanan, betul2 depan bus station muar. Parking sangat susah ok.

    Syarikat C.H.L.C (Adami Shop)
    Jalan Maharani, 84000, Muar, Johor, Malaysia.
    Coordinates: 2.050299,102.569973

    ReplyDelete
  18. nampak sodap ni, daging korban ari tu ke aper ni hehehe

    ReplyDelete
  19. perghh..daging bakor..meme sodap ni kakerna..huhu!

    ReplyDelete
  20. uiii kalu cicah dgn air asam best niiii

    ReplyDelete
  21. Salam K.Erna..tgk gambar pon dah tau sedap...daging bakar/daging salai ni :)

    ReplyDelete
  22. Haaa.. Lamo tak mengomen kek sini.. Bukan tak nak komen, tapi tak buleh nak komen.. Mujur la akak dah tukar comment form ni.. hehe..

    Sodap nampak ehh daging tu..

    ReplyDelete
  23. Lama tak bersiaran.
    Moga acik sihat selalu.

    ReplyDelete
  24. Salam Acik! Sihat hendaknya, lama tak dengar khabar!

    Lama tak singgah mai sinilah, Acik. Datang-datang je tengok dah guna tema baru. Cantik je tau. Ni sah-sah saki baki daging kurban ye, Acik!

    ReplyDelete
  25. Salam Singgah... sedapnya daging bakar cicah sambal asam tu... meleleh pokcik

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum...
    ada ke tak ada tuan rumah ni?

    ReplyDelete
  27. Salam rindu Acik, lama ummi tak berblog,

    Kecur air liur ni Acik, memang betul, pekena dengan air asam, perghh..memang best!!

    ReplyDelete
  28. Setakat tayang je tak aci kak. Hntar la sikit.

    ReplyDelete
  29. alahai sedapnya.. nyicah dgn air asam sedap ni..
    ppsst: thanks acik

    ReplyDelete
  30. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  31. Assalam AE.....mana pegi lama tak muncul? Ingatkan dah ada entri baru?

    ReplyDelete
  32. Dah bertukar kulit nampaknya....hihi..berwajah baru gitu

    ReplyDelete
  33. ape cer ni.. senang beno buat blogwalking... hihi gurau je jgn marah

    ReplyDelete
  34. Acik kalau jenguk adik di BP senang-senang turun terus JB jalan ikut jalan skudai terus menuju ke Danga Bay. Sebelum tiba Danga Bay ambil sebelah kiri akan terpampang signboard Restoran Singgah Selalu. Kalau makan jgn di sebelah luar biasa aje. Acik masuk sebelah dlm yg ada aircond makanannya baaaanyak pilihan tapi memang agak mahal. Namun rasanya menepati selera keluarga kakak.. cubalah acik..

    ReplyDelete