Monday, February 16, 2015

BESO NYA..

Assalamualaikum
sabtu malam minggu..
adik acik ajak keluar... belanja makan
ajak abang ngan anak2 sedara  semua
sempena bulan kelahiran dia kot.
restoren pilihan hero kedua acik.
acik suka..sebab kedai tak berdinding
rasa luas pandangan.
tapi dah ramai 22 orang termasuk cucu2 sedara
memang lama la kan menunggu.
dari jam 8 lebih jam 10 pun ada yang belum dapat makan.
lain kali acik kena pi dulu dan order
ikut suka acik je..
yang lain2 sampai terus makan..senang kan.
ye la selalunya tak ramai sangat.
kali ni dah ada 2 keluarga anak sedara
yang dah berpindah dok Seremban juga.
dok lama menunggu..sempat la acik 
leka peratikan kipas tu
mak ai..besonya..kalau la terjatuh kipas tu
memang semua yang ada disitu 
kena hempap ngan kipas tu.
tu la..lambat lagi..kan dah macam2 yang acik fikir..hi hi
ok lah..jumpa lagi,Insyaa Allah

21 comments:

  1. memang besar..puas dapat cover banyak area, tak payah pasang banyak-banyak kipas.jimat kos...hehe

    ReplyDelete
  2. Sejuk tu acik erna kipasnya besar... Jenuh juga menunggu kalau makanan lambat tiba kan.. :)

    ReplyDelete
  3. Sejuk ke acik kipas ngan daun besau cengitu...Bosan gak kan nunggu makanan kalau lambat sampai...mau abes air segelas dulu

    ReplyDelete
  4. Uihh, besarnye.. ckp 1nkipas je utk semua.. hihi

    ReplyDelete
  5. Dekat tempat kakak ni ada satu tempat kipas besar macam ini acik. Di Termnal bas Larkin pun kipas dia dah macam kipas helikopter kakak rasa:)

    Puas dpt rasa angin dia kan Acik..

    ReplyDelete
  6. dekat cafe PPUM pun ada kipas besar lebih kurang macam tu.. kalau tak silaplah.. maklumlah dah lama tak ke situ..

    ReplyDelete
  7. hehehe kipas beso gitu beso jgk lah tempat yg blh rsa angin nyer acik.... aduhla lama jgk lah menunggu dkt 2 jam nk dpt makan tuh

    ReplyDelete
  8. Dekat RnR Serdang hala ke Mines tu ada satu AE....mmg besar kipasnya.....kalau jatuh hish seram kalau pikir

    ReplyDelete
  9. Sekarang fesyen kipas besor kot Acik. Kakak Yati ada hantor gambor kipas dalam masjid baru di Subang. Besornya bukan main, udah mengalahkan kipas helikopter. Hehe...

    ReplyDelete
  10. Dtg makan ramai2 mmg sepatutnya buat order awal..nti dtg tinggal min je..klu tsk mmg berjanggut la tunggu.hehe

    Bapak besar kipasnya.senang kot acik tak payah byk2 kipas.satu kipas boleh pusing satu kedai..

    ReplyDelete
  11. Dtg makan ramai2 mmg sepatutnya buat order awal..nti dtg tinggal min je..klu tsk mmg berjanggut la tunggu.hehe

    Bapak besar kipasnya.senang kot acik tak payah byk2 kipas.satu kipas boleh pusing satu kedai..

    ReplyDelete
  12. kipas besar mesti angin nya kuat jugak tu Acik berbaloii lah dgn ramai pelanggan yg 22 orang tu kan hee

    ReplyDelete
  13. Memang elok buat order dulu sebab bila dah ramai susah nak dapat makanan serentak.

    Kipas besar angin pun kuat.

    ReplyDelete
  14. Sempat lagi tu berfikir yang bukan-bukan ya, Acik *_* Sebenarnya kalau saya pun macam tu. Macam on the way nak ke pejabat ni, sikit punya besar skrin gergasi letak tepi jalan. Setiap kali lalu bawah saya dok fikir, aduhai kalaulah terjatuh skrin ni, mana nak dan lari nih *_*

    Kalau makan ramai-ramai macam tu selalunya kami buat pesanan siap-siap. Kalau tidak, memang sempat tidur sekejaplah Acik. Itu kira nasib baik kalau servis laju. Kalau tak laju, memang sampai orang keliling pun boleh dengar perut kita berkeronconglah jawabnya!

    ReplyDelete
  15. 1st time tengok kipas besar gini, kat GM Klang. Pastu skrg ada kat Bangi Gateway. Saya pun fikir gitu..kalau terrr jatuh, abislah!

    ReplyDelete
  16. sy 1st time tgk kipas bsr tu kat masjid batu 8 hulu langat...terfikir jg x jatuh ke kipas tu ;-)

    ReplyDelete
  17. É para mim uma honra acessar ao seu blog e poder ver e ler o que está a escrever é um blog simpático e aqui aprendemos, feito com carinhos e muito interesse em divulgar as suas ideias, é um blog que nos convida a ficar mais um pouco e que dá gosto vir aqui mais vezes.
    Posso afirmar que gostei do que vi e li,decerto não deixarei de visitá-lo mais vezes.
    Sou António Batalha.
    PS.Se desejar visite O Peregrino E Servo, e se ainda não segue pode fazê-lo agora, mas só se gostar, eu vou retribuir seguindo também o seu.
    Que a Paz esteja no seu coração e no seu lar.
    http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, Acik! Berpinau saya baca komen ni! Acik nak minta translate tak nih? Hahaha!

      Delete