Tuesday, June 2, 2015

"TER..KOYAK"

Assalamualaikum
ni gambar tudung acik
semalam punya cerita
masa gosok seterika terpanas
habis la berlubang.
gosok waktu pagi pulak tu
acik malas nak gosok yang lain
pakai la jugak.
punya la ramai yang menegur
bila acik kata dah lambat
ada yang menjawab jugak tu
selalunya kalau lambat pun mana pernah
akak pakai tudung dah koyak macam ni.
acik jawab balik
orang tua dah nak pencen gitu le
bukan peduli lagi dah he he he
jawapan selamat..

23 comments:

  1. Alahai Acik ni janganlah pulak pakai yg koyak. Sayang sgtlah ye acik.
    Banyak tudung acik yg lain (dulu pernah acik buat entri) pakai ajelah..

    ReplyDelete
  2. tergelak sorg2 saya membaca entri acik ni...

    ReplyDelete
  3. hahaha..janganlah gitu,...tapi akak pun kalau dah terlewat main belasah jugak!

    ReplyDelete
  4. Kita buat elok.. orang tegur.
    Buat tak elok.. lagilah orang tegur.
    Trima jer la hakikat Acik.. apa yang kita buat.. takkan pernah dapat puaskan hati orang lain.

    ReplyDelete
  5. Kita dh berumur ni...lebih kurang jer..kan acik
    Pakai mana yg sempat...

    ReplyDelete
  6. alah tak nmpak sgt lah acik... lenkali kalu jd gitu acik boh brooch seketui kt situ... org msti tak pasan nyer...

    tak pun lenklai kalu ada yg tanya acik kata pesyen

    ReplyDelete
  7. hahaahah sempoi acik...tetap pakai jugak ....tapi kalo lieya dah lambat mmg sarung jek jugak .....pastu baru pikir esoknyer nak buat ke atau buat alas heheheeheh

    ReplyDelete
  8. Bravo, Acik! Bagus! Bagus! Saya pun tak berani buat macam ni. Kalau saya terkoyakkan tudung dek seterika panas, saya sanggup lambat sampai pejabat dengan alasan tudung terkoyak masa tengah iron pagi tadi dan terpaksa iron tudung lain maka, lambatlah sebab tersangkut dalam jem *_*

    Sayakan memang pantang tau orang usik iron. Saya dah set elok-elok untuk kesemua pakaian yang selalu digosok tetiba ada orang ubah kepanasan iron, memanglah saya mengamuk. Sampai ke akar umbi saya pi cari culpritnya. Tapi.... kalau kat rumah tu, selain saya yang guna iron dah tentulah HD. Dialah culprit tu! Keh3x.

    Ya ke Acik orang bila nak pencen dah tak kisah apa pun? Kakak saya lain pulak ceritanya, semua pun dia kisah. Sampai kita yang nak pi kerja, dia pulak yang sibuk dok komen baju ni tak sesuai, tudung tu tak sesuai bagai alahai....

    ReplyDelete
  9. macam-macam lagi fesyen pelik yang ada sekarang ni... is pun kadang rajin jugak jadi kat tudung tersayang, tapi sebab stat sebelah dalam dulu, jadi selamatla untuk dipakai... (^____^)

    ReplyDelete
  10. kelaka la akak!
    jawapan lagi best..ni pesen tekini!

    ReplyDelete
  11. hihi ni mesti kes malas kan..haha...acik kalau mv nak gosok tudung apatah lagi tudung aj cnfrm elok2 sebab susah nak dapat haha

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum acik...dah lama liya tak komen kat sini selalu tengok kat intagram je kan...

    nasib baik berlubang tak besar ... liya pernah gak iron tudung sekali terlebih panas... haha abis berlubang besar lak tu... pastu tak pakai dah.. kak long qalesya je buat main tudung tu... hihi

    ReplyDelete
  13. tak apa acik banyak tudung lagi...pilih-pilih sja nanti.

    ReplyDelete
  14. Hehe...gelak saya membacanya. Lain kali gosok awal2 jangan terlambat.

    ReplyDelete
  15. sesekali buat pelik mmg ler org tegur,haha

    ReplyDelete
  16. Slm kakcik, apa kata selepas ini akk pakai tudung instant yg tidak memerlukan utk diseterika? Selain menjimatkan masa, ianya memudahkan kerja kita. Trdpt bnyk pilihan di pasaran. Pilihlah yg agak labuh kerana ianya lebih selamat, praktikal & cantik.

    ReplyDelete
  17. Nak cepat cantu pulak jadinya ye.

    ReplyDelete
  18. alahai, siannya tudung ni..
    pasti masa nya memang tak cukup nak sediakn tudung lain, itu yang aciik pakai juga tudung ni ya.. takpela, sebagai tanda dah lama menggunakan perkidmatan tudung ni, pakai jugalah..

    ReplyDelete
  19. Jawab jerlah fesyen...macam jeans koyak rabak tu...hehehe..

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum,
    fuhhhh!!! kena ada kekuatan mental nak pakai tudung koyak dimkn stwrika tu...tp kalo dah lambat huhuhu belasah jeee

    ReplyDelete
  21. Hihihi....pura2 tak perasan jr la...hihi

    ReplyDelete
  22. Adoiiiii AE ni .....kan dah jadi perhatian hihi....

    ReplyDelete