Monday, May 18, 2015

SEBAHAGIAN..

Assalamualaikum
internet slow sangat sejak dua menjak ni
yee..okje.acik ada je
cerita pun banyak je
tapi line internet ni tak mau kerja sama
unifi tu..dah bertahun2 makin 
perlahan pulak
putus2 tu yang buat tak tahan tu.
semalam kemas2 sebahagian tudung acik
tu sebahagian tu..
maknanya banyak kan he he
bila acik tengok..nanti bila dah tak kerja
banyak masa dok rumah
bila pulak masanya acik nak pakai tudung 
yang bertimbun ni.
ok lah jumpa lagi,Insyaa allah

53 comments:

  1. Bilo dah pencen sok, laie banyak aktiviti Acik. Macam2 nak dikojarkan. Bulihlah rolling tudung2 nu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boto tu ziela..tapi menimbun tudung acik ni he he

      Delete
  2. Boleh sedekah kan tu acik erna.. kalau dah banyak dan bersara nanti.. kalau nak pakai pun pergi kenduri jer kan acik erna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu yatie..tpakai pi kenduri ngan jalan2 je.tapi x lah tiap harikan

      Delete
  3. simpan je acik..dah pencen nanti kena melawa jugak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu angah.tapi kan banyak beno tudung acik ni

      Delete
  4. Tunggu along bagi menantu boleh kongsi dgn menantu Acik.
    Simpan dululah buat masa ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut nya menantu pakai shawl kak zakie he he

      Delete
  5. Salam Acik..memang banyak tu tudung2... boleh kot nak sedekah separuh klu dah tak pkai... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dah banyak juga acik bagi tu atie

      Delete
  6. ala..dah pencen pun tetap boleh melaram apa..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kamsiah boleh..tapi dlm rumah rasanya malas pulak nak pakai tudung

      Delete
  7. Haha..setuju dengan pendapat Kak Kamsiah.. pakai je baju dan tudung lawa2 ni setiap hari walaupun dah tak kerja nanti Acik.. sayang la kalau terbiar tak dipakai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam rumah AN..tak tahan nak bettudung sentiasa rasanya he he

      Delete
  8. Mmg tnet slow skrg ni acik... perasan saya sejak 2 bulan kebelakangan ni.

    Dah duk rumah nanti, pagi2 sebelum memulakan kerja rumah... bersiap2 dan berhias jugaklah mcm nak pergi kerja pejabat. ok pe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang acikk kalau cuti pun macam tu sweetie..cuna tak pakai tudung sebab dlm runah

      Delete
  9. boleh sedekahkan pd org ronghiya..
    ramai yg tak tutup aurat tu..

    ReplyDelete
  10. cantik tudung acik... takpe blh sedekah kt sapa2 kalu acik rasa pas pencen tak kemana2... tp dana tkt lps pencen lg laju acik berjln2 melancong...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak dana..kot nak sedekah kena bagi oada yg oakai tudung mcm acik ni..setakat ni tak de soran pun pakai tudung siap jahit ni

      Delete
  11. macam2 kaler ye ada
    senang nk pilih kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Aini tapi lebih banyak pink kan he he

      Delete
  12. ialah acik,kalau ada anak ppuan boleh share kat dia kan....tapi takpelah kalau dah tak terpakai boleh lah sedekah pada yg sudi.
    Line kat tpt sya ni pun angin juga kdng laju kdng slow yg mencabar kesabaran kita....apa2 pun sya selalu tunggu coretan2 acik tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya kalau ada anak pompuan pun x mau dia saniah..pesen tudung acik ..yang 4 segi tu tapi acik jahit senang nak pakai

      Delete
  13. sama laa kita...nama pun org pompuan kannn ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he ye la anies..nasib baik la ni je satu pesen tudung acik

      Delete
  14. Simpan kak...akan datang nnti kuar balik pesen gini. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudung 4 segi ni rasanya dari acik muda lagi ni syifa

      Delete
  15. Assalamualaikum Acik,
    Sham dah lamo stop pakai tudung macam tu.. awning asyik meleper jo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sham ni bukan tudung yang ada awning..tudung 4 segi tu acik jahit tengah biar senang pakai

      Delete
  16. simpan acik bagi sedara ke menantu Malam kak zakie kata,hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pk..takut menantu tak sesuai ngan tudung 4 segi mertua hi hi..orang muda2 sekarang kan pakai shawl

      Delete
  17. banyaknya tudung acik bekenan kalau tudong polos gitu, pos lah kat sini satu dua hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua tu acik dah jahit tengahnya noor

      Delete
  18. amboi acik, macam-macam kaler..so sweet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ana..paling banyak pink purple.merah kuning..hijau biru tak banyak sangat.coklat lansung tak de

      Delete
  19. Assalamualaikum mu lovely Achik Erna:):)
    Tq utk ucapan di blog CM:)

    Memang banyak kan tudung..berkaler-kaler gitu..
    Simpan je....masih elok..inshaAllah..berguna juga tu nanti:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsallam tini..betul tu tini simpan je kan..lagi pun dah berjahit

      Delete
  20. Dulu makchaq pakai tudung hitam/putih saja.. memang x banyak tudung.. bila dah pakai color2 makchaq pun banyak jugak beli tudung...

    ReplyDelete
  21. Padanlah jarang tengok Acik update blog. Ke saya yang mengah nak datang sini?

    Internet ni kalau dah slow, memang haru birulah Acik. Semua kerja pun tak jalan. Malas jadinya nak dok ngadap komputer bila internet macam siput sedut!

    Banyak tudung tu, Acik. Nanti boleh bagi tiga buat bakal-bakal menantu *_* Takpun lepas pencen nanti hari-hari melaram duduk rumah, macam nak pergi kerja gitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MD acik risau je kot nak melaram hari2 lepas pencen.takut nanti orang keliling kesiaaaan ngan acik..sebab dia orang ingat dah tak berapa betul..ingat nak pi keje je tapi rupanya dan pencen ha ha

      Delete
    2. Acik kan awet muda, apa salahnya melaram lepas pencen. Nak pergi masjid pun boleh jerk pakai lawa-lawa, Acik *_*

      Delete
    3. Boleh tu boleh MD tapi risau tetap risau.takut dapat title tak sedo diri je he

      Delete
  22. Replies
    1. banyak jugak Aisyah.beli online le tu semua

      Delete
  23. Betullah AE....rasanya org semakin ramai guna Unifi .....tu yg semakin slow.
    Sama mcm Okje AE, tudung awning banyak yg tak pakai lagi dah, tp sayang nak buang

    ReplyDelete